Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
syluccy
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy ilyen NAS meghajtót, Western Digital WD20EARS vinyót tettem bele, minden rendben lezajlott az "installálással", viszont a torrent funkciót sehogy sem bírtam - heyles - működésre bírni.
Akármelyik trackerről szedtem le, és raktam be torrentet, azt betöltve, meg se moccant.
Semmilyen hálózati forgalmat nem generált, 0 kb/s votl a sebesség.
Leállítottam, elindítottam párszor, de azokra sem reagált.
A fileoknak a helyet lefoglalta elvileg, mert a P2P könyvtárban láttam azokat, szóval még az sem lehet, hogy nem tudta írni a vinyót.
Beállításokban végigpróbáltam mindent. Fix portot állítottam be a kapcsolatra, azt forwardoltam routeren, de semmire sem jutottam.
Van esetleg bármi tippetek? -
syluccy
csendes tag
kössz skaccok! (Y)
még ma kipróbálom. -
syluccy
csendes tag
válasz Core2duo6600 #225 üzenetére
Ejj...végigkövettem lépésről-lépésre az [itt] leírtakat, telnetes cuccal is elkészültem, mégis újraindításnál ugyanaz a kezelői felület fogadott.
putty nem írt ki semmilyen hibát, mikor lefuttattam a parancsokat, ebből azt gondolom, hogy elvégezte azokat. miből tudom, hogy feltelepítette-e a funplugot? és természetesen ezzel együtt a transmissiont is. -
syluccy
csendes tag
-
syluccy
csendes tag
hát kivan a hócipőm ezzel a géppel...semmit nem akar "wget"-elni.
kézzel sikerült leszedni gond nélkül az uclibc file-t. próbáltam feltenni más szerverre is, de mindenhol azt kapom, hogy "wget: bad address 'www.inreto.de' ". nem hiszem el, hanyadik este húzom fel magam ezen. :S[ Szerkesztve ]
-
syluccy
csendes tag
a jó büdös csillagóját...hát hajam lerakom.
vért izzadva sikerült felraknom a transmissiont is, erre ez sem tölt le. o.Omost már tényleg nem tudom, mi tévő legyek.
valamit kellene állítanom a vinyón?
mert ftp-n elérem, meg korábban a windowsos hálózattal is elértem...[ Szerkesztve ]
-
-
syluccy
csendes tag
holy f*ck.
kva tp-linkes router tűzfalán nem volt kiengedve.
jóbüdös~ˇ^~ˇ^~ˇ^˝´~ˇ^˙*&@Ä|\q
Köszi a segítséget pajtás, végig én voltam balf*sz. :/ -
syluccy
csendes tag
Jaja, le is állítottam, ahogy haza értem. Fölöslegesen ne fusson, viszont bele kéne túrnom, hogy lehet korlátozni leechelt torrentek számát, mert mindent elindított ész nélkül.
Beraktam vagy 15 torrentet, és teljesen fölösleges tölti le mindet párhuzamosan, egyrészt úgyis menni fog, másrészt pedig csak ugrál a vinyó feje össze-vissza.
Ha van tipped, örömmel fogadnám, mibe nyúljak bele, mert prefernces-ben nem találtam. :S
Estére bekapcsolva hagytam véletlenül, és abban a szobában van, ahol alszok, semmit nem hallottam. Idővel meglátom majd. Remélem nem fog nagy zajt csapni.
DLNA-ra majd szükségem lesz, ha a TV-t lecserélem DLNA-képesre, úgyhogy ha van hozzá linked, dobd be kérlek! -
syluccy
csendes tag
ja, és te meg tudtad oldani valahogy a távoli elérést?
dyndns-t használok, és nem tudom, mit adjak hozzá a whitelisthoz, hogy működjön. :/
felhasználónév/jelszó egyébként működik, ha átírom a json-ban? -
syluccy
csendes tag
Ez a Transmission remote gui jónak tűnik.
-
syluccy
csendes tag
putty-al futtass le egy ilyet:
"chmod 777 könyvtárnév* -R"
nekem is volt egy hasonló esetem, azzal a különbséggel, hogy nálam még a transmission sem fért hozzá a fileokhoz. elszálltak a jogosultságok.
ezzel minden jogosultságot megkap a könyvtár, és az alkönyvtárak is.Itt találtam egy scriptet, ami tudná szabályozni a que-t, és még user/passot is lehetne adni a transmission-höz. valakinek van ötlete, hova lehetne ezt beheggeszteni?
-
syluccy
csendes tag
közben rájöttem, hogy a fun_pkg telepítésekor is ilyen scriptek lettek lefuttatva, úgyhogy nagy valószínűséggel jó ez ide is, viszont nem merem lefuttatni, nehogy összeb*sszam azt, ami működik. átírtam - természetesen username és password nélkül - a scriptet, valaki lektorálná, aki ért hozzá?
#!/bin/sh
# *************
# Configuration
REMOTE="/mnt/HD_a2/transmission-downloads"
USERNAME="username"
PASSWORD="password"
MAXDOWN="3"
MAXACTIVE="20"
CONFIG="/mnt/HD_a2/.transmission-daemon/settings.json"
# *************
# Set-up variables
CMD="$REMOTE --auth $USERNAME:$PASSWORD"
LOGCMD="/usr/bin/logger -t transmission-queue "
MAXRATIO=$(cat $CONFIG | grep \"ratio-limit\":)
MAXRATIO=${MAXRATIO#*\"ratio-limit\": }
MAXRATIO=${MAXRATIO%*, }
# *************
# deal with downloads
DOWNACTIVE="$($CMD -l | tail --lines=+2 | grep -v 100% | grep -v Sum | grep -v Stopped
| wc -l)"
if [ $MAXDOWN -lt $DOWNACTIVE ]; then
DOWNTOSTOP="$($CMD -l | tail --lines=+2 | grep -v 100% | grep -v Sum | grep -v
Stopped | \
tail -n $(expr $DOWNACTIVE - $MAXDOWN) | awk '{ print $1; }')"
for ID in $DOWNTOSTOP; do
NAME="$($CMD --torrent $ID --info | grep Name:)"
$LOGCMD "<<< $ID: ${NAME#*Name: }"
$CMD --torrent $ID --stop >> /dev/null 2>&1
done
else
[ $(expr $MAXDOWN - $DOWNACTIVE) -gt 0 ] && (
DOWNINACTIVE="$($CMD -l | tail --lines=+2 | grep -v 100% | grep Stopped | wc
-l)"
[ $DOWNINACTIVE -gt 0 ] && (
DOWNTOSTART="$($CMD -l | tail --lines=+2 | grep -v 100% | grep Stopped
| \
head -n $(expr $MAXDOWN - $DOWNACTIVE) | awk '{ print $1; }')"
for ID in $DOWNTOSTART; do
$LOGCMD ">>> $ID: ${NAME#*Name: }"
$CMD --torrent $ID --start >> /dev/null 2>&1
done
)
)
fi
# Then deal with total active
ACTIVE="$($CMD -l | tail --lines=+2 | grep -v Sum | grep -v Stopped | wc -l)"
if [ $MAXACTIVE -lt $ACTIVE ]; then
TOSTOP="$($CMD -l | tail --lines=+2 | grep 100% | grep -v Stopped | \
tail -n $(expr $ACTIVE - $MAXACTIVE) | awk '{ print $1; }')"
for ID in $TOSTOP; do
$LOGCMD "<<< $ID: ${NAME#*Name: }"
$CMD --torrent $ID --stop >> /dev/null 2>&1
done
else
[ $(expr $MAXACTIVE - $ACTIVE) -gt 0 ] && (
SEEDINACTIVE="$($CMD -l | tail --lines=+2 | grep 100% | grep Stopped | \
awk -v ratio=$MAXRATIO '{ if (strtonum(substr($0,52,4)) < ratio) print
$0 ;}' | wc -l)"
[ $SEEDINACTIVE -gt 0 ] && (
TOSTART="$($CMD -l | tail --lines=+2 | grep 100% | grep Stopped | \
awk -v ratio=$MAXRATIO '{ if (strtonum(substr($0,52,4)) <
ratio) print $0 ;}' | \
head -n $(expr $MAXACTIVE - $ACTIVE) | awk '{ print $1; }')"
for ID in $TOSTART; do
$LOGCMD ">>> $ID: ${NAME#*Name: }"
$CMD --torrent $ID --start >> /dev/null 2>&1
done
)
)
fi -
syluccy
csendes tag
Sziasztok!
Nem tud senki okosat mondani, hogyan korlátozhatnám a letöltés alatt álló torrentek számát? Nem tesz jót a seedelésnek az, ha egyszerre 8 torrent letöltése fut. :/ -
syluccy
csendes tag
Valaki használja az unrart NAS-on?
Az itt leírtak alapján telepítettem rá, de amikor kiadom a kicsomagolási parancsot, "Illegal instruction" hibaüzenet van. :/ -
syluccy
csendes tag
Sziasztok!
Más is tapasztalta már, hogy állandóan eldobja a jogosultságokat a kütyü?
Ha TC-ben akarok felmásolni file-t a hálózati meghajtóra, nagyon sokszor kell mennem puttyba jogosultságot adnom chmoddal.
Nincs valami megoldás arra, hogy ne felejtse el rendszeresen a jogosultságokat? :/ -
syluccy
csendes tag
-
syluccy
csendes tag
Sziasztok!
Borzasztó sz*rul működött az utóbbi időben a transmission. 20-ból 1-2 torrenthez kapcsolódott, de a nap nagy részében üres járatban ment, mindegyik inaktív volt.
Arra gondoltam, hogy valamit elcseshettem a json-ban, ami ennyire elrontotta, így újra akartam rakni az egészet az elejétől.
Gyári beállításokat visszaállítottam a NAS-nál, de azóta képtelen vagyok a megosztásra rábírni a NAS-t. Bekapcsoltam mindent a network sharenél, még azzal is próbálkoztam, hogy új felhasználót hozzáadjak, de nem látja a Windowsos hálózatom.
Workgroupban van a gép is, meg a NAS is. Routeren minden engedélyezve van, hogy kapjon hálózatot az eszköz. A gyári torrent kliense tölt gond nélkül, ebből gondolom, hogy nem szabad, hogy gondja legyen a hálózati hozzáféréssel.
Viszont nem jutok 1-ről a 2-re, ha nem férek hozzáa tárhelyhez. Se FTP-vel, se networkkel.
Tudna valaki tanácsot adni, hogy hol induljak el a nyomozásban? Kezd kicsit kiakasztani, hogy nem tudok filmet/sorozatot nézni 12 órája. -
syluccy
csendes tag
wtf? :S
feltettem a 2.01-es béta firmware-t, és nem látja a vinyót.
hálózati megosztásnál nem tudok hozzáadni semmit, mert inakítvak a gombok, és System Status / System info / Volume information-nál azt írja, hogy "None Hard Drives."
én berosálok, ha elveszett a másfél terrám.de egyébként Hard drive info-ban látja a vinyót.
Hard drive configurations-ben meg ahelyett, hogy látnám a Volume_1-et, azt mondja, hogy "Set RAID type and Re-Format".
Elveszett mindenem?[ Szerkesztve ]
-
syluccy
csendes tag
Nagyon úgy néz ki, hogy sajna menthetetlen a dolog, viszont még meg tudom menteni a cuccot, ha gépbe teszem.
Tudnátok tanácsolni valami gyors módszert arra, hogy EXT3 filerendszerről NTFS-re, mivel, hogyan másoljak?
Feltettem az Ext2 Volume managert, de rettentő lassan (~10 mb/s) másol ezzel Win 7 alatt.
Köszönöm szépen előre is, ha jön tanács! -
syluccy
csendes tag
-
syluccy
csendes tag
Tegnap óta teljesen meg van zakkanva a venti.
Eddig tök szépen működött Auto Off/Low/High funkción.
A nap túlnyomó részében off-on volt, de ha bekapcsolt, akkor is max 5 perc után kikapcsolt bő fél órára. Most meg valamiért non-stop megy.
Semmi extra terhelés nincs rajta, és még a hőmérő is azt mutatja, hogy 43 fokon van, mégis megy a hűtés.
Csak Low-on megy, de ez akkor is sokkal idegesítőbb számomra, mint az eddigi állapot. :/
Valakinek van esetleg ötlete? -
syluccy
csendes tag
gondolkoztam ezen. 2.01 van fent, csak tartok attól, hogy minden elvész.
nem fogja akarni újra leformázni a vinyót? egyszer már csináltam egy "gyári állapot visszaállítása" játékot, és akkor nem látta a Volume_1-t annak ellenére, hogy tökéletes állapotban voltak rajta az adatok.
le kellett mentenem az asztali gépen, és újraformáztatni a NAS-al. -
syluccy
csendes tag
sziasztok!
volt egy kis gond a routeremmel, és resetelni kellett gyári beállításokra.
azóta nem látja router a NAS-t. Mifene lehet szerintetek?
nincsen MAC szűrés, ami gátolná, mégsem tudom elérni.
mifenét lehet ilyenkor tenni? -
syluccy
csendes tag
sziasztok!
újraraktam win7-et, 64 bit.
ugyanez volt fent eddig is, szóval nem hiszem, hogy emiatt van a gond, de a reinstall óta ha megpróbálok valamit felmásolni a NAS-ra, lefagy a windows, és csak hard resettel indul újra.
tapasztalta már más is ezt a problémát? van ötletetek, mi lehet a gond? :/
total commander, és windows intéző is ugyanazt a hibát produkálja.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs