Új hozzászólás Aktív témák

  • ProfBp

    csendes tag

    válasz DM-Fan #1152 üzenetére

    Nem vetítek ki semmit, pont azt mondom, hogy nézze meg a saját értékeit, és az alapján döntsön, hogy érdemes-e további időt fektetnie a dologba.

    Maga a tool (amit te magad szépen be is hivatkoztál most) egy db exe, ha azt kiírod egy CD-re az nem fog neked bebootolni. A WD nem bootolható ISO image-ként adta ki. Persze láttam olyan (nem WD-s hivatalos) helyet, ahol ISO-ként is terjesztik, de ha rákeresel a témára (ahogy bárki teszi), pláne a WD honlapján nem ezt fogod megtalálni.

    Másrészt a tool mellé (ugye azon az oldalon, amit hivatkoztál) egész konkrétan oda van írva, hogy: "This utility is designed to upgrade the firmware of the following hard drives: WD1000FYPS-01ZKB0, WD7500AYPS-01ZKB0, WD7501AYPS-01ZKB0.
    CAUTION: Do not attempt to run this software on any hard drives other than what is listed above. Please make sure that the computer system is not turned off during the firmware upgrade. Doing so may damage the hard drive beyond repair and your data may be lost."

    Magyarul erre a 3 típusra van tervezve, bármilyen más típus esetén nem támogatott a használata. Értsd: ha más típussal használod, ugrott a gari. Egyből, és nem a 300 ezernél. :)
    Azokat a forrásokat légyszi hivatkozád már be, ahol ennek az ellenkezőjére buzdít hivalatos helyen a WD, mert én eddig kizárólag pont olyanokat olvastam, ahol a fenti figyelmeztetést ismétlik meg...

    A saját számaidra visszatérve pedig ha 300 ezerrel számolsz, akkor is 3 év, míg amúgy a gyári garancia eleve csak 2 év. Szóval semmivel sem vagy beljebb. A 3 perces részidőhöz pedig fenntartom, hogy már-már hiheteltenül gyors kezek kellenek. :) Nekem a POST és a CD-ről boot minimum 1-2 percnek rémlik, és akkor még semmi mást nem számoltam...

    Amúgy mondok neked egy egyszerű esetet kevésbé kocka felhasználóra, akinek elég nagy gond lenne a beállítás: bárki, akinek nincs otthon SATA képes asztali gépe. (Pl. csak laptopok.) Ettől még könnyedén akarhat magának olyan külső tárolót, amit a család összes eszköze elér, viszont kellően ár érzékeny ahhoz, hogy ne egy komplett, fix cuccot vegyen erre. (Pl. én is ezért vettem MyBook Live helyett végül NAS plusz vinyót.)

Új hozzászólás Aktív témák