Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz ProfBp #1145 üzenetére

    Sosem tudhatod, mikor fog megváltozni a felhasználási köröd/mikor jön egy olyan firmware a NAS-ra, stb. Ráadásul ugye te úgy javasolsz valamit, hogy a saját felhasználási szokásaidat vetíted ki, ami meg abszolút nem biztos, hogy másnál is áll. Az illető megfogadja a tanácsot, aztán szépen nyekken a HDD-je még a garanciális időben úgy, hogy már nincs garancia a határérték túllépése miatt.

    "Lehet, hogy neked 3 perc volt a művelet, (amit amúgy erősen kétlek,) de pl. nekem nem 3 perc lenne (tool letöltése, dos boot média elkészítése úgy, hogy a tool is elérhető legyen rajta, régi poros gép előtúrása, szétbontása, vinyó átrakása bele, és még csak ezután jön maga a beállítás, aztán meg visszaszerelés...), olyasvalakinek meg akinek nincs kocka múltja akár még a megoldhatatlanság határait is feszegeti."

    Miért kételkedsz? Az 1,75 MB-os tool letöltése és kiírása ebből a hatalmas ISO-ból egy lemezre kb. 1 perc volt. Gép leállítása, új HDD csatlakoztatása a gépen levő helyére és újraindítás kb. a másik 1 perc. CD berakása, arról való boot és a wdidle3 /d parancs kiadása kb. még egy perc. Kész. Nem kell semmilyen DOS-os f*szság, látom, hogy utána sem olvastál, simán boot-olható maga a tool.

    Hidd el, aki ennyire nem kocka, az nem is maga veszi és installálja a HDD-t, pláne nem NAS-ba és pláne nem is figyeli a SMART-ot sem, akárhogy is egyszerű. Meg minek is tenné, ha a fent leírtakkal egy életre letudható a probléma?

    "Ja, amúgy havi 8000-es értékkel számolva is csak több mint 3 év alatt érné el a vinyó a 300 ezret, amit emlegetni szokás. De a WD a hivatalos közleményében 1 milliót emlegetett, amit 10 év alatt ért volna el a tiéd."

    A garanciavesztés 300.000-es értéknél következik be, ezzel jobb tisztában lenni!

    "Én egyre inkább úgy látom, hogy ez egy mondvacsinált probléma, pl. nem nagyon találtam olyan beszámolókat, ahol WD Green vinyók tömeges elhalálozásáról lenne szó, márpedig egész biztos lehetsz benne, hogy kismillió olyan helyen használják ezeket a termékeket, ahol soha senkiben fel sem merült, hogy be kéne állítani valamit, mert senki azt se tudja, hogy mi az a SMART meg a Load/Unload Cycle..."

    Pedig elég sok WD elhullott és konkrétan emiatt a probléma miatt. Nem véletlenül lett belőle balhé.

    "A másik oldala a sztorinak pedig az, hogy eddig akárhol szólalt meg ezzel kapcsolatban WD-s hivatalosan, mindig hangsúlyozta, hogy ennek a beállításnak az önkényes piszkálása önmagában garanciavesztéssel jár, szóval én biztos nem fogok addig hozzányúlni, amíg a saját méréseim alá nem támasztják a szükségességét."

    Ez meg egyértelműen nem igaz, maga a WD írta, hogy mindenféle garanciavesztés nélkül átállítható az érték és bármikor nyom nélkül vissza is állítható, sőt, ők maguk is felhívták a figyelmet, hogy aki azt észleli, hogy nő az érték, az inkább kapcsolja ki! Biztos ott lenne az oldalán, ha garanciavesztéssel járna a használata, persze. :W

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák