Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wilika
aktív tag
válasz FazekasLaci #841 üzenetére
a relatív pozíconálás nem az amikor "tologatod" a kurzort, mint az egeret? Az abszolút, meg amit leírtál, szóval hogy oda ugrik a képernyőn a kurzor, ahova teszed a táblán.
mitcsinalanyul.com - Tényleg, mit csinál?
-
rhen
senior tag
válasz FazekasLaci #841 üzenetére
"A relatív pozícionálás azt jelenti, hogy ha felemeled a tollat és a tábla bal alsó sarkába teszed, akkor a monitoron is oda ugrik a bal alsó sarokba. Ha felemeled a tollat és átteszed a tábla jobb felső sarkába, akkor a monitor jobb felső sarkába ugrik."
szerintem ez az abszolút pozicionálás.
a relatív az lenne, ha a képernyő egy részét képezi le, mondjuk a középső részt. na most ha én a tábla bal alsó sarkában vagyok és felemelem a tollat és átteszem a tábla jobb felső sarkába, akkor a kurzor marad a helyén, csak a tollat raktam át, tehát a kurzort még jobban tudom balra lefelé vinni. a monitoron ugye még van hely, hiszem a leképezett rész kisebb, mint a monitor. viszont így a leképezett rész mondjuk automatikusan a jobb felső sarokba tett ceruzával együtt elmozdul úgy, hogy a kurzor marad a helyén, az új leképezett monitorterületnek szintén a jobb felső sarkában lesz a kurzor.
így gyakorlatilag mozog a leképezés, és a csökkentett aránnyal/leképezési felülettel is az egész monitoron tudok dolgozni.jobban már nem tudom elmondani, inkább hagyjuk, biztos nem lehet ilyet, ha még nem találtam erről semmit a neten.
Új hozzászólás Aktív témák
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Facebook és Messenger
- War Thunder - MMO Combat Game
- iPhone topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest