Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Steam topic
- Akciófigyelő 2024: PlayStation Black Friday leárazások
-
GAMEPOD.hu
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imike_80
aktív tag
Sziasztok!
Szegeden lakom, Digi TV előfizetésem van, mind a netet, mind pedig a kábel TV-t tekintve.
Van egy LG LCD tévém, azon nagyon szépen bejönnek DVB-C-n az adások, miután rájöttem, hogy Finnországra rakva a tévé csatornakereső menüjét erre lehetőség nyílik.
A probléma most a következő: van egy monitorom, amin van HDMI-csati. Ahhoz kellene egy DVB-C-s vevő. Milyen beltéri egységet ajánlotok?Fontos, hogy tudjon rögzíteni, mondjuk USB-re. Az ár most nagyon érzékenyen érint, tehát 30-40 ezer forint kizárva, mert akkor már lassan TV-t is tudnék venni.
Szegeden hol lehet ilyesmit venni? Neten honnan lehet rendelni?Köszi a segítséget!
Jim
-
Imike_80
aktív tag
válasz zhagyma #7644 üzenetére
Hm... Szép konfig! Grat!
Én most vettem Édesanyámnak egy Foxconn Nettop nT- 535-öst, neki csak netezésre kellett, de azért van rajta HDMI kimenet a biztonság kedvéért. Feltételezem, ezzel is megoldható lenne, csak magamnak most nem akartam egy ilyen kaliberű, vagyis árú készüléket venni.
Elég volna egy DVB-C beltéri.
Azt hiszem bérelni fogok egyet a DIGI-től, ha pedig pár hónap múlva lesz valahol olcsóbban, akkor veszek is egyet. -
Imike_80
aktív tag
#7635-re valaki?
-
Imike_80
aktív tag
válasz Harlond #7679 üzenetére
Szia!
Ugyanebben a cipőben jártam pár napja én is. TV-s monitort venni drága, főleg, hogy már megvan a HDMI-s monitorod. Annak idején én pont ezért vettem HDMI-s monitort, mert tudtam, hogy DVD-lejátszót, vagy bármi ilyesmit jó lesz még rákötni.
DVB-C tunert venni szintén drága. Sétálj be a Digihez és bérelj Set Top Boxot. A HD-s változat 1.000,- Ft havonta, ezen van HDMI-kimenet, így simán rá tudod dugni egy monitorra. Nem áll benne a pénzed, nem nálad csökken a készülék értéke, stb. Ha meg vársz fél évet, elképzelhető, hogy olcsóbbak lesznek ezek a beltéri egységek, s akkor is még csak 6.000 Ft-ot fizettél és Full HD-ban élvezhetsz néhány csatornát, a többit is nagyon jó minőségben, s Tévét sem kellett venned.Üdv.
-
Imike_80
aktív tag
válasz Misi 007 #7682 üzenetére
Hja, bocs, ezt nem tudtam. De gáz... Bennem szerdán született meg a gondolat, s ugye minden ilyesmi azonnal kell! Bementem csütörtökön, beszéltem az üszis csajjal, mert régebben ott dolgoztam ( akkor még TvNetwork volt ), kollégák voltunk, s mondta, hogy 3 készülékük van. 2-t most programoztak fel, viszik ki ügyfélnek a szerelők, de a 3. lehet az enyém. Így kaptam a Humax DIGI+C HD készüléket, hónom alá csaptam és mentem vele haza. Ez volt csütörtökön, hétvégén nem voltam otthon, szóval ma folytatom a beállításokat. Lehet, hogy kérdezni fogok még
Jaaaa, Szegeden lakom.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Imike_80
aktív tag
válasz Misi 007 #7686 üzenetére
Hűűűűű Sorry, én hülye bevallottam mindent Tulajdonképpen csak annyi volt, hogy 4-5-en voltak előttem a sorban. Meglátott a volt kollegina, megörült, ezért odaléptem a pultjához. Beszéltünk pár szót, s kérdeztem tőle, hogy van-e még HD-s STB. Mondta, hogy 2 db-ot szerelők visznek, marad még egy. Mondtam neki, hogy kivárom a sorom, de addig oda ne add valakinek!
Így hát - nem gondolván arra, hogy más ilyen nehézségek árán jut hozzá - enyém lett a kis Humax Jaaa és elnézést kértek, mert ez nem rögzít USB-n!Inkább csendben maradok!
[ Szerkesztve ]
-
Imike_80
aktív tag
válasz Imike_80 #7684 üzenetére
Sziasztok!
Máris volna egy óriási kérdésem!
Vázolom gyors a szitut, aztán mindenki segítségét szívesen fogadom, de Killing úgy látom futott már hasonló témában 1-2 kört.
786.000 problem.
Van a bejövő DIGI-s kábeltévés koaxon egy 3-as splitter. Anno Tvnetwor-ös szerelők rakták fel, s mondták, hogy ez jó erős lesz ide. 5-1000 Mhz írás van rajta egyébként.
Eddig 2 TV-m volt. LG 42LH5000, meg egy kis 14" Gaba. Mindkettőn jött az összes csati. A nagy LG-n DVB-C szabványon is, hiszen átraktam az országkódot Finnországra.
Most be lett üzemelve egy 3. TV is, vagyis ez egy LG monitor HDMI bemenettel, rajta egy Humax DIGI+C HD SetTopBox. Ezen a beltérin nem jönnek a 786.000Mhz-es csatornák.
Mértem jelerősséget a készülékkel, 58%-os érték a leggyakoribb. 121.000 frekin 27%.
Van, ahol 21%, ott a minőség is 100% helyett 90%, néha meg is akad, de többin 100% a minőség.Kicseréltem a Splitternél a 3 kábelt, a létező összes módon ki-be dugtam, csak 1 ment rajta, 2, 3, átdugdostam egyik lyukból a másikba, a végeredmény az összes esetben a következő:
LG 42LH5000: minden csatin tökéletes, digitálisan jön, zokszó nélkül mind jó.
Gaba: minden befogható csatorna tökéletes, analógon ugyebár.
Humax: minden jó, Full HD-s Digisport is meseszép, DE a 786-os csatik nem jönnek.A kábel mindhárom szobában ugyanaz. TVnetwork építette ki annak idején mindhárom szobát. Hosszra is ugyanaz a 3 kábel, mert bár közelebb van a nagy TV a Splitterhez, mégis van tartalék kábel, hiszen hátha arrébb lesz rakva majd a TV, stb. Tehát a kábelek minősége és hossza is körülbelül azonos.
Vélemény? Ötlet? Micsináljak? Felhívhatom üszit ezzel a problémával? Vagy elriasztanak egy kiszállási díj szöveggel vajon? Normális az 58% általánosságban? Nem kevés?
Válaszokat Köszi!
Jim
-
Imike_80
aktív tag
válasz Harlond #7706 üzenetére
Köszi Pajtás, látom, te velem vagy!
Zsír új volt a STB. Minden zacsi rajta volt, kábel feltekerve, minden becsomagolva, elem külön zacsiban. Még a tipikus kínai szag is megcsapta az orromat amikor ki lett bontva!
Ettől persze lehet rossz a készülék, de hangsúlyozom, minden más hibátlanul működik, úgyhogy ezt a gondolatot szeretném el is hessegetni magamban gyorsan! -
Imike_80
aktív tag
válasz Golyo69 #7707 üzenetére
Komolyan? Én tegnap próbáltam, de nekem nem is aktív az a menü.
Feltételezem, ott kell beállítani, hogy: Schedule, ott kiválasztasz valamilyen műsort, majd emlékeztetőnél - ha lehetne - átállítod rögzítésre!?
Na nekem az a menü teljesen inaktív. Szűz pendrive rá volt dugva, látta is a gyökérkönyvtárat, de ennyi. Neked az a menü aktív? -
Imike_80
aktív tag
Srácok!
Megoldódott a problémám. Kicsit most szégyellem is magam, de nem biztos, hogy kellene.
Na szóval. Amit nektek sem mondtam, s ezek szerint lehet, hogy nem ártott volna, ha megemlítem:
Nekem DIGI csomagom van, s nem pedig DIGI+!
A szerelő szerint pedig csoda, hogy a nagy tévémen bejöttek a 786-os csatik, ugyanis a DIGI csomagban a 700 feletti frekvenciasávot kb. baltával vágják le és onnantól felfelé már kvázi nincs is jelszint. Míg a DIGI+ csomagban frankón erős a jelszint végig. Nem tudom így van-e, de ha ő mondja, akkor biztosan.
Amúgy kinn voltak a szerelők, s a beszélgetés, jelcin-mérés közepe táján került szóba, hogy nekem DIGI csomagom van. Én ezt nem értem. Sosem titkoltam, ott van nekik a rendszerben gondolom feketén-fehéren.
No mindegy. A lényeg, hogy most jó a jelszint, jönnek a csatik, minden rendben van. A lakásban lévő összes kábel trishield, szóval azokkal sem volt semmi gond. A többi részlettel nem untatlak benneteket, pedig volt fúrás-faragás, miegymás, izgalmas voltKöszi a helpeket!
Jim
[ Szerkesztve ]
-
Imike_80
aktív tag
válasz Golyo69 #7753 üzenetére
Megnéztem én is a SW-verziót:
Humax DIGI +C HD
RZCNA 1.00.03
H7.10
8020.7900
20 SEP 2010
7.66Nekem ezeket írja ki, másutt a menüben nem is lehet megnézni. Vagyis én nem találtam ilyesmit. És rögzíteni ez nem akar. Csak emlékeztetőt lehet felvenni... :S Ötlet? Downgradelni kellene a SW-t?
-
Imike_80
aktív tag
Sziasztok!
Szegeden is rossz volt tegnap az EPG. Én is meglepődtem, hogy nem az ment a tv2-n, amit írtak.
Viszont: RTL-Klubon lehetett a Dr. Csonthoz angol nyelvet választani. Próbáltátok már? Gondolom bizonyos műsorokhoz lehet esetleg majd eredeti nyelvet illeszteni, a baj csak az, hogy hiába kapcsoltam be a magyar feliratot, nem akarta megjeleníteni.
Amúgy a teszt-RTL-en nem volt angol nyelv.Másik észrevétel: RTL-teszten frankón kihúzza a képet a TV széléig, viszont gyakran szétesik a kép, leginkább gyors mozgásoknál vettem észre. Szóval az jobban van tömörítve? Vagy mi a gond vele? TV-m is van és beltéri is egy monitorral. A TV-n vettem észre leginkább ezt a jelenséget, sokszor annyira zavaró, hogy visszarakom a rendes RTL-Klubra.
-
Imike_80
aktív tag
Szegeden még nem jó az óra és az EPG. Szerintem majd kedden reggel elintézik...
-
Imike_80
aktív tag
Szegeden is megvannak az új csatornák 370-en és 722-n.
-
Imike_80
aktív tag
válasz LamaCube #37543 üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy annyi minden sz*rt küldenek és reklámoznak, aminek számomra nincsen információtartalma. Egy valami érdekelne nagyon, mégpedig az, hogy melyik frekvenciá(ko)n történt csatornaváltozás. Ezt valahogy sosem közlik, pedig ha lehetne kérni, hogy E-mailben küldjenek csupán ennyit, hogy figyelj ide kedves előfizető, HA Szegeden laksz, legyél kedves rákeresni a 722.000-es, 121.0005-as, stb. frekvenciákon a csatornákra, mert változás történt. Ennyi bőven elég lenne. De a Hírek közt ezt böngészni havonta, vagy X időnként a francnak van kedve...
Mondjuk annak is örülnék, ha valaki ide beírná, ha van erről tudomása! Pl. Debrecenben, Szegeden, Budapest xy kerületében mely frekvenciákon történt változásl, illetve használatba kerültek-e új frekvenciák, ahol vannak új csatornák. Mert alapból nem tudni. Persze ezt nem kérhetem én sem, mert nem tudok aktív részese lenni itt a fórumon, hisz nincs időm követni :S
Ez már csak személyes probléma: Édsanyám, Após, Anyós ráadásul ragaszkodik a programok sorrendjéhez! m1, m2, tv2, rtl, aztán filmes csatornák, 20-tól a sport csatornák, 30-tól zene csatornák, 40-től mese csatornák... Szóval be van fejezve, mert minden módosításnál szét csesződik a sorrend. Mondjuk még az a szerencse, hogy mindenhol Samsung TV van és közel azonos a menürendszerük, de akkor is rohadtul macerás az egész.
Egy ideje a csatornalistát sem találom a letölthető dokumentumok között. Azt is kivették??? Akkor meg tényleg, honnan lehetne ezt rendesen követni???
Pláne, amikor a hálószobában vagyok, akkor nincs számítógép a közelben, tableten meg nem hozza be azt a Javas, vagy Flash-es csatornalista oldalt.
Szerintem azt kellene, hogy a régi, jól bevált Excel-táblázatos csatornalistát feltegyék valahová és E-mailben küldenének csak 1 linket!
Erre gondolok konkrétan - csak ez már kissé régi. Innen vettem.Ezt leszámítva nagyjából minden OK. Peace!
[ Szerkesztve ]
-
Imike_80
aktív tag
válasz Watt25 #37545 üzenetére
Szia!
Huhh. A Facebookot valahogy nem igazán használom erre a célra, valamiért eszembe sem jutott, hogy azt túrjam, hogy ilyesmiről infót kapjak. De ha ez a módja, rajtam nem múlik, be is like-oltam
Mondjuk most visszaolvastam, nem leltem meg ezt az infót, hogy milyen csatik hová kerülnek esetleg, de biztosan csak elkerülte a figyelmemet a sok műsorajánló közt.Az ÁSZF-ben pont nem kerestem a csatilistát, régebben a Letöltésekben volt.
@ (#37546) Flashget: Igen, Samsung TV ilyen, a hálószobai LG-n van ilyen menü, hogy automatikusan frissítse-e a csatornákat. De nincs is ezzel baj.
A vicc az, hogy nemrég olvastam az összefoglalót, mert egy J szériás Samsungot állítottam be valakinek. Valamiért elkerülte a figyelmemet a csatikiosztás. De külön köszönet a munkádért, tényleg hasznos! És elnézést a kirohanásért, visszaolvasva picit nekem is furcsa a hangnem, nézzétek el nekem!Ha lehet, azért kérdeznék (mert tényleg nincs konkrét infóm):
Kapott Szeged új csatornát, s ha igen, akkor melyik frekire?Illetve nektek is csak 4:3-ban jön az RTL 2 HD? Tavaly mintha 16:9-ben szórták volna.
-
Imike_80
aktív tag
válasz tindisco #37938 üzenetére
Egy picit lehet, hogy elhamarkodottan írtam! A hálóban van az LG, s többnyire azonos csatornákat nézünk. Illetve be van állítva, hogy hétköznap reggelente kapcsoljon be, majd 7 órakor ki. Ma nem találta meg a csatit bekapcsolásnál, nincs jel üzenetet dobott. Megkerestem a csatit - egész máshol volt. Aztán valamikor 7 óra előtt átváltott m1-re, nem tudom mikor, vagy miért. Vagy lehet, hogy a gyerkőc garázdálkodott? Mindegy, valami nem tuti azért szerintem sem...
-
Imike_80
aktív tag
Sziasztok!
Hogyan lehetett Class FM-et, vagy Radio 88-at hallgatni eddig a TV-n? Én analóg csatikat be sem hangoltam, mert nem akartam, hogy bekavarjon. Nem nézek analógot úgy sem már. Digitálison meg csak a 3 közszolgálati adó jön be rádión. Vagy máshol kellene keresni? Samsung H6200-as a TV. Szegeden lakom én is. Köszönöm!
-
Imike_80
aktív tag
Sziasztok!
Vannak új csatornák? Leginkább Szeged érdekelne.
Illetve látom, hogy mai dátummal frissült az összefoglaló. Szabad tudni, hogy mi változott benne?
Nagyon köszönöm! Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Apple asztali gépek
- Suzuki topik
- SSD kibeszélő
- Xbox Series X|S
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Hardcore café
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Canon A-1 + Tokina 80-200mm
- Samsung SP-LFF3 - Hordozható Smart projektor - WiFi - Multi Bluetooth - HDR & HLG
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- JGamer PC V2 R7 1700 RX 5700 XT 16GB DDR4 512GB NVME 1TB HDD
- Gamer PC , i5 13400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1.2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest