Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Blackhole13
senior tag
Sziasztok,
Eurosport képhiba miatt kihívtam a szerelőket, kontaktos volt az optika és lecserélték a koax csatlakozókat, ezzel nagyjából tegnapra megoldódott az eredeti probléma. Cserébe most az m4/duna képe esik szét, a bithiba alacsony, viszont a jelerősség 20% körüli csak, eddig ezzel nem volt gond.
Tudok bármit csinálni, hogy megoldjam, vagy indítsam újra a procedúrát? -
Lackooo84
nagyúr
És ez senkinek nem tűnik fel:
Gondolom megint azon dogloznak, hogy lehet csökkenteni még a bitrátákat...
[ Szerkesztve ]
The Truth is out there...
-
nfsu17
veterán
válasz Lackooo84 #64357 üzenetére
ezt a pride-ot nem hiszem, hogy a digi teszi bele az adásba, inkább az LG tv így jelzi, hogy nincs videósáv az adásban, nem?
Csak mert én ilyet még az életben nem láttam (6év) digi adókon.
Viszont ha nincs adás, megszűnt a csatorna, stb, akkor nálam (box) szimplán fekete a "kép" -
zhagyma
őstag
válasz Blackhole13 #64356 üzenetére
" ... a bithiba alacsony, viszont a jelerősség 20% körüli csak ..."
Nálad van a hiba. Bithibát csak az átviteli lánc hibái okozhatnak, a jelerősség alacsony frekvencián kevés. Hívd ki újra őket!
-
zhagyma
őstag
válasz nfsu17 #64358 üzenetére
Nálam is vannak itt-ott több csatornán is. Ez forrás kiesést jelenti és teszt ábrát dobnak a központi eszközök, ha elmegy a forrás. Amúgy nemrég jött egy új műszaki fővezér meg gondolom a sleppje. Hangolják a multiplexereket/enkodereket és a forrásokat átkódolják, váltogatják. Ez van ... Mondjuk úgy bétatesztelnek.
[ Szerkesztve ]
-
zhagyma
őstag
válasz BaJaZo #64348 üzenetére
Szia! Jó helyen kapirgálsz. Van broadcast képminőség műszaki szabvány/ajánlás a nemzetközi szakmai szervezeteknél kidolgozva már réges-régen (kb. 2010-12) mérhető képminőség paraméterekkel. Egy szolgáltató azonban nem fogja alkalmazni, mert a kötbérre fog elmenni a gatyája. Normál piacon a szolgáltatók igyekeznek minél jobb szolgáltatást nyújtani, ezért automatikusan megfelelnek ennek, de itt ... Az NMHH lehetne az a szervezet, aki ezt felvállalja és betartatja például bírsággal.
-
Lackooo84
nagyúr
De az a poén, hogy az ember mondjuk el sem várná, hogy minden csatorna hasítson max bitrátával, de legalább a top sport csatornák, ahol tényleg számít a minőség legyen már jó. Egy filmet le tudok tölteni olyan minőségben, ahogy akarom, de az élő sportműsorokat is szeretném jó minőségben élvezni.
-
mpo
veterán
Szerintem a részletgazdag, jó minőségű HD adás legyen olyan, ami 2022-ben elvárható és ne a tematika döntse el, melyik lehet vacakabb.
Ha érted, akkor már elavult.
-
madrac
senior tag
válasz nfsu17 #64358 üzenetére
Ez érdekes, mert már több hónapja ilyen sokunknál az egész országban, hogy elmegy a TV adás az adott csatornán, akkor ez az ábra jelenik meg helyette rendszeresen, vagyis a 4ig kódolja le ezzel és így továbbítja. Korábban, ha hiba volt, akkor valóban nem jelent meg semmi más, csak megakadt az adás, vagy szétesett a kép. Azt hiszem az új csatorna kiosztás óta van ez amióta sok csatornát jóval rosszabb minőségben továbbítanak, sokkal alacsonyabb bitrátával.
-
DaDa
senior tag
Másnak is eltűnt az rtl+? Nem mintha nagy veszteség lenne de reggel mindig feldobott egy kis LOL nézés 🙂A megadott frekvenciát hiába frissítem nem jön elő. (788/256/6900)
"A világ különleges és bonyolult, akárcsak egy pók hálója. Ha megérinted egy fonalát, remegése végigfut az összes többi szálon. Mi nemcsak megérintjük a hálót, hanem bele is szakítunk!" - Gerald Durrell
-
DaDa
senior tag
válasz Lackooo84 #64373 üzenetére
Köszi mindenkinek, haldoklik már az LG tv, csak úgy tudtam visszahozni, hogy egy USB csatorna lista mentést visszaállítottam. Hála az égnek mindig mentem ha változtatok valamit.
"A világ különleges és bonyolult, akárcsak egy pók hálója. Ha megérinted egy fonalát, remegése végigfut az összes többi szálon. Mi nemcsak megérintjük a hálót, hanem bele is szakítunk!" - Gerald Durrell
-
Naibu
csendes tag
Épp ma került be a külső dvb-t antennámra a plusz erősítő. Jelerősség 92 / jelminőség 100. Helyileg Dorog. Gerecsére forgatva az antenna. Tudom, hogy a forájdzsi kevés bitrátával adja az M4-et. De mindig tv-n is egy ka*I a minőség jelenleg. Durván rontottak a köztévénél is a minőségen.... Van még két hónap, hogy lemondjam a digit... Nem tudom melyik szolgáltató lenne jobb. Esetleg a flip? Lehet még megtartanám a netet és próbára a flip. Főként a sport csatornák minősége lenne a fő szempont... Nem tudom mi legyen. Helyre hozná a 4ig a minőséget, akkor maradnék és nem ugrálnék.
-
veterán
-
gaben88
őstag
Sziasztok!
Átmenetileg albérletbe költözünk Békásmegyer Ófaluba (szeptembertől) és a főbérlő azt mondja, hogy a Digi van a házban és a TV jel RJ45-ön keresztül megy a TV-be. Nekem a lakásba most is Digi van, de nálunk most úgy megy, hogy optika be a modem/router-be és onnan COAX-on megy a TV-kbe. Létezik, hogy RJ45-ön is megy már ez? Nekem ez új. Egy régebbi LG LM670S-es LG TV elbánik ezzel?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
Lackooo84
nagyúr
Tatabánya DIGI off. De még a mobil is. :DDD
-
-
gaben88
őstag
válasz gulyasa #64379 üzenetére
En azt nagyon jol tudom, de lehetseges, hogy a TV-be a jel, nem coax-on vagy settopboxon keresztul jut el, hanem halozati kabellel?
Vagy az jutott meg eszembe, hogy lehet Digi Online-ra gondoltak? Ahhoz tenyleg csak net kell…iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
-
Lackooo84
nagyúr
No hát tegnap este 22:15-kor egy kisebb eső közben olyan finoman elszállt minden a Tatabánya és környéki régióban, a net és a mobil 0:55-kor, a tévé 2:25-kor jött vissza. Vagyis azok sem mindenhol, mert még a facen sokan panaszkodnak, hogy nincs náluk semmi a másik városzrészekben. Létezik, hogy van ahol még FTTB-van??
[ Szerkesztve ]
-
Lackooo84
nagyúr
Vizes sport megy az M4-en senki ne kapcsoljon oda, aki nem akar blokkosodó vizet látni.
-
Naibu
csendes tag
válasz sityupityu #64376 üzenetére
A net egyelőre rendben van. Azt szeretném megtartani, mert lassabbra nem szerenék visszalépni. Csak a tv előfizetés kérdéses. Tesztelem az ingyenes földfelszínit addig is.. Jó is ez az eső és vihar, hogy lássam jó a vétel.... Meglátjuk csak nagy a dilemma, mert kb. 3-4 csatornát nézek. Arra meg luxus a rosszabb képminőség azonos vagy még ősztől drágább áron...
-
veterán
-
dethroner
veterán
válasz Lackooo84 #64381 üzenetére
Igen, én is szerettem nagytévén nézni amíg FTTH területen éltem, tavaly nyárig. Ahová költöztem nincs kábeles digi, de ahogy olvasom a kommentekek, semmit nem veszítek. Tévé előfizetés amúgy is azért volt, mert csomagban volt minden, meccset már rég nem néztem rajta. Most hogy a bundesligát magyar csatorna adja és ha véletlenül a kedvenc csapatom meccsét adják, akkor nagyon jól össze lehet szinkronizálni az orosz stream képét a digionline magyar hangjával. Tudom, nézhetném a digionline-ban is, de 25fps fociban az nagyon büntet. A ruszkik meg 1080P 50/60fps-ben adják, na nem mindegy. Monitorom 27 colos, majdnem adja azt az élményt ebből a távolságból, mint az 55-ös tévé 2-3 méterről.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
mpo
veterán
válasz dethroner #64393 üzenetére
Most hogy a bundesligát magyar csatorna adja és ha véletlenül a kedvenc csapatom meccsét adják, akkor nagyon jól össze lehet szinkronizálni az orosz stream képét a digionline magyar hangjával.
Ha nincs Digisport, akkor honnan van digionline-on magyar hang a bundásligához?Ha érted, akkor már elavult.
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest