Új hozzászólás Aktív témák

  • afecto

    csendes tag

    Sziasztok!

    Írtam az NMHH-nak a rossz karaktekódolással kapcsolatban.
    A választ gondoltam megosztom veletek:

    "Tisztelt János!

    A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz 2016. április 25-én érkezett elektronikus levelére az alábbiakban válaszolunk. Megkeresésében kifogásolta, hogy a DIGI Kft. elektronikus műsorkalauzában (EPG) a kiírt információk hibás karakterkódolással jelennek meg. Érdeklődött továbbá, hogy az EPG-ben közölt tartalomnak magyar nyelven kell-e megjelennie?

    Az EPG továbbítására vonatkozó jogszabályi előírás nincs, a szolgáltatónak nem kötelező azt biztosítani. A szolgáltató ezért nem kötelezhető az EPG-vel kapcsolatban a megfelelő karakterkódolásra, a magyar nyelven továbbított információ közlésére. Akár EPG nélkül is adhatja a DIGI a műsorát, de akár visszaforgathatja az eredeti (idegen) nyelvű EPG-t is a saját, hazai szolgáltatásába.

    Levelében hivatkozik arra is, hogy a MindigTV és a UPC szolgáltatásával nincs ilyen probléma. A MindigTV-re (a földfelszíni műsorszórásra), induláskor egy szigorúbb műszaki előírásokat tartalmazó NMHH Elnöki rendelet vonatkozott, mind adás- mind vételtechnikai oldalon. Ott feltehetően azért jó ma is az EPG karakterkiosztása.

    Sajnáljuk, hogy ügyében érdemi segítséget nyújtani nem tudtunk, egyben reméljük, hogy tájékoztatásunkkal segítségére lehettünk.

    Tisztelettel:

    Hubert Sándor
    tájékoztatási munkatárs

    Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási Osztály

    1133 Budapest, Visegrádi u. 106.
    Tel: +36 1 468-0673
    E-mail: info@nmhh.hu
    Web: www.nmhh.hu

    Kiemelt célunk a Hatósághoz fordulók hiteles és pontos tájékoztatása. Felhívjuk ugyanakkor szíves figyelmét, hogy hatósági eljárás kereteit nélkülöző tájékoztatásunk – az Alkotmánybíróság 60/1992. (XI. 17.) AB határozatának indokolása értelmében – sem normatív, sem jogi kötőerővel nem bír, erre bíróság vagy más hatóság előtt megalapozottan hivatkozni nem lehet. A hatályos jogi szabályozásra tekintettel e-mailen hatósági eljárást kezdeményezni nem lehet, ezen az úton kizárólag tájékoztatást adhatunk."

    Ennyi. :W
    Valaki?
    Vélemény?

Új hozzászólás Aktív témák