Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    válasz Jazz #9160 üzenetére

    ez még mindig nem feltétlenül igaz minden esetben. pl 512megás vidkarival + 64megás hangkarival is 3.2giga marad a címzési sajátosságok miatt.

    egy darab alkalmazás gyakorlatban 1670mega (ez kevesebb, mint 2gb, gyakorlatban ez jelentős eltérés) körül tud user modeban címezni, erre jöhet még a rendszer mode. utóbbit nem szokás nagyon túlzásba vinni.

    a flag létezik, de a gyakorlatban lehetnek mellékhatásai. arról nem is beszélve, hogy ha van 3.2giga mem, abból lejön a win, és olyan 2.4g memnél több nem fog maradni, ennél meg bőven van olyan program, ami lazán megenne többet is. legalábbis úgy emlékszem még 4giga ram + x86 kombóval kb 800MB memóriám volt szabadon, win7 memória függvényében foglal többet és többet. 16gigával az asztalon olyan 2,5-3,9 körüli értékeket látni.

    gyakorlatbana nagyobbik baj az 1670es korlát szokott lenni, egy csomó előjel nélkül asztalra kiugráló játéknak ez volt a baja (Crysis, Stalker, Supreme Commander, Far Cry 2 -ez a vram miatt is-, C&C Generals ZH). speciális eset volt a Sacred2, az már 835nél asztalra ugrott a memkezelése miatt.

    megoldás 64bitre migrálás, win7 kiforrott, stabil, egy négymagossal és 4giga rammal már gyorsabb a win7nél.

    más: VRAM és memfoglalást nézett valaki? mi a szűk keresztmetszet? tényleg nem támogat 19x0 fölötti felbontásokat szélességre?

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Aktív témák