Új hozzászólás Aktív témák

  • [Prolixus]

    addikt

    válasz #32577792 #1601 üzenetére

    Én alapvetően arról beszéltem, hogy amiket ez az írás összehord a kütyü előnyei kapcsán, egészséges embereknél, az nettó baromság, vagy ha úgy tetszik, átverés, mert vásárlásra ösztönöz olyan szöveggel, ami nem igaz. Mert hol látod megemlítve az írásban, hogy diabetes szűrése miatt egészségeseknél is hasznos lehet? Sehol. Pont azt nem írják ami tényleg igaz, helyette írják a sületlenségeket.

    Ahogy utalsz rá, összesen egyetlen haszna lehetne egy egészséges embernél egy ilyen non-stop vércukormérőnek, ami pedig nyilván az, hogy idejekorán képes lenne kimutatni a kialakulóban lévő diabetest (feltéve, ha elég pontosan mér). De nem növelné a produktivitást vagy javítana a közérzeten azzal, hogy segítene bármilyen étrend beállításában (max megmondaná, hogy fél kiló kenyérben több cukor volt, mint fél kiló vegyessalátában...hát hurrá, nem mintha nem lenne tengernyi infó neten az ételek cukortartalmáról, szóval még ezzel kapcsolatban sem különösebben hasznos).

    Egészségeseknél cukrokat mérni természetesen nem butaság, én magam is eljárok "szűrésre" egy évente, olykor félévente is. De nem egyszerűbb, olcsóbb ilyen időközönként levetetni egy éhomi vért? És különben nem hasznosabb, mert nem csak vércukrot mér, hanem még egy rakás egyéb dolgot is, amikkel ha kórosak, szintén idejekorán el lehet csípni kialakulóban lévő betegségeket?

    Igazából egyetlen dolog kapcsán hibáztam ebben a beszélgetésben, az pedig az volt, hogy nem tettem egyértelművé, hogy szerintem egy-egy ilyen vérvételes szűrés az alap dolog amit kellene csinálnia mindenkinek, úgyhogy úgy kellett volna feltenni a kérdéseket, hogy ezen kívül/felül milyen előnyöd származna egy ilyen kütyüből, milyen "extra infót" szolgáltat stb. Valszeg azért nem hangsúlyoztam ezt ki, mert tényleg annyira alapvetőnek, "adottnak" gondolom, hogy évente érdemes eljárni levetetni egy-egy éhomi vért, és az többek között szűri a diabetest is egészségesekben.

    "(#1602) bullseye"

    "mert orvosi szempontból túligéret, és ugye ha valakinek reflexkalapácsa van, hajlamos mindent térdnek nézni..."

    Hékás! :DDD

    Azért örülök, hogy nem kell orvosi diploma azért, hogy kiszúrja valaki a PR bullshit-et. Mert ez tényleg az, főleg, amit az egészséges emberek kapcsán említ az írás.

    [ Szerkesztve ]

    I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

Új hozzászólás Aktív témák