Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
Új hozzászólás Aktív témák
-
albiosz
őstag
Hardver listában sincs benne. Érdekes.
-
albiosz
őstag
Mármint hol kéne keresni?
(Bocsánat a basic szintű kérdésekért, egyszerű felhasználó vagyok) -
extraktor
tag
válasz McLaca #16739 üzenetére
Szia!
Egy kedves fórumtárs útján jutottam hozzá jutányos áron itt a Prohardveren 260.000 Ft volt.
Szerencsés véletlen volt, hogy i7 van benne nekem is elég lett volna az i5.
Nem csak kinézetre komoly masina, tényleg korrekt, nincs nyekergés nyikorgás, jól össze van rakva. A súján azért érződik, hogy fémből van nagy része, jó érzés kézbe venni. A hangszórók nekem tökéletesen megfelelnek, talán azért mert felfelé szólnak, és nem vagyok elég vájtfülű hozzá. Teljes hangerőn még nem használtam, de normál esetben elég hangos harmad hangerőn használom. A hűtés elviselhető, sajnos nem rendelkezem semmilyen hangmérő eszközzel, de a Win 7 minimum beállításai mellet éjszaka alszok mellette, talán kétszer-háromszor pörög csak fel. Általában ölben használom, netezés közben egyáltalán nem zavaró se a hangja, se a melegedés.
Webkamera nincs benne, de nem is hiányzik, az ezelötti notikban is tiltottam ahol volt.
A billentyűzet most már háttérvilágítású , egészen más érzés, a nem háttérvilágítású is kiváló volt. Sokan szidják, hogy kicsi a touch pad, szerintem szokás kérdése. 2 hónappal ezelött el sem tudtam volna képzelni, hogy az ágyban fekve fogok gépezni, pedig d600-m volt elötte.Ami hiányzik - és érthetelen miért vették ki-, hogy nem tölt kikapcsolt állapotban USB eszközt amit szívesen látnék. A kártyaolvasóra 6 in 1-t írnak, de a gépre csak SD van rászitázva, mondjuk nekem nincs is más kártyám Talán hirtele ennyi...
premete
Köszönöm akkor meg sem próbálom, ha összejön az alternatív os engem is érdekelne. -
Attila75
tag
-
premete
veterán
válasz extraktor #16763 üzenetére
Ha lesz megoldás, beírom. A cucc egyébként i5-ös procival még jobb; ugyanis az i5 újabb fejlesztés, az i7 régebbi. Delleknél még elmegy az i7 is, de hp-szervizesektől tudom, hogy ott az i7-eket a DV-kben napi szinten cserélgetik, mert megfőnek.
Az biztos, hogy az előző Dellem az SP9600-as processzorral feleannyi idő alatt bootolt, mint ez i5-tel.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
McLaca
őstag
válasz premete #16768 üzenetére
De ez sokkal inkább lehet a vinyó miatt, mint a proci miatt. Lehet, hogy az előzőben egytányéros volt a vinyó, ebben meg kettő. Komoly különbséget jelent 2,5"-en.
Máshol is észreveszed amúgy a különbséget? Mert látom, neked is E6410 van, és most erre pályázok, egyelőre i5-tel akarom, bár abból is van egy csomó féle, még nem jöttem rá, mi a különbség a különböző i5-ök között az órajelen, és a "gyári túlhajtás mértékén" kívül.
Neked a hűtés mennyire hangos? Úgy értve, hogy ha épp megy nem túl gyors sebességen, akkor van-e motor "vonyítás", vagy csak szélzaj?Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
nagyito88
aktív tag
válasz McLaca #16769 üzenetére
A különböző seriák mást mást támogatnak, pl itt van egy i520m s i460m. Ránézésre pl az 460ra tenné sok ember a voksot, hogy az a jobb,mert pl fsb,s L2 chace terén egyenlőek, de a 460 órajele 2,53ghz, míg a 520 nak csak 2,4 . Az 520 támogat olyan funkciókat mit a 460 nem,ezért az 520m a jobb. Az UM tisztasor mindekinek hogy kevesebbet fogyaszt kisebb teljesitmény, de az azonos számu proci tudása van benne csak kisebb órjellel, s keveseb áramfelvétellel.
Külömbségnek felsorolható pl tudás terén 5xx s 4xx seriak között :
-Intel® Virtualization Technology for Directed I/O (VT-d)
-Intel® Trusted Execution Technology
-AES New Instructions[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
válasz McLaca #16769 üzenetére
Három, különböző vinyóval próbáltam, azzal is, ami az előzőben volt, még ez az 5400-as a leggyorsabb, gyorsabb, mint a gyári wd 7200-as, 160 gigás, vagy az előzőből kivett 32 gb-os Seagate Momentus4 7200 rpm-es.
Hangja nem hallható, nem tudom, mikor megy a venti.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
McLaca
őstag
válasz premete #16771 üzenetére
Papírforma szerint pedig gyorsabbnak kéne lennie, de gondolom, az iX procik idióta memóriakezelése a bootolásnál ütközik ki hátrányként.
De összességében a teljesítményt, használati élményt figyelve is lassabb a gép, vagy úgy azért érezhető a plusz?
Amúgy tervezem a vinyó SSD-re cseréjét a későbbiekben, tehát nem azzal rendelném egyelőre a gépet, de az sokat dobna a programindítások sebességén.nagyito88: köszi, gondolhattam volna az intel oldalára .
Még valami: E6xxx és E5xxx Latitude-ok közt a lényegi különbség a műanyag-kontra fémház, és az alaplapi chipseten (HM55 konrta QM57) kívül van még? Mivel az E5xxx lényegesen olcsóbb, erősen gondolkodom, hogy alább adom az igényem, és megelégszem műanyagházas géppel, mert annyira sokat nem cipelem, hogy feltétlen kívánná a fémházat.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
cserno6
csendes tag
Hello,
egy DELL Inspiron N5010-es laptopom van, és érdeklődnék, hogy utólag lehet e mobilinternetezésre alkalmas modemet bele rakni, és ha igen, akkor a garancia elveszik-e?Köszi, Cserno
-
szaszandras
csendes tag
Sziasztok! Egy E6410-esnek lennék boldog gazdája, ha nem lenne neki egy olyan kellemetlen szokása, hogy a boot-olást követően 5-10-15-20 perc után lefagy. Az eredetileg rajta lévő 32 bites win7-tel is ezt csinálta (akkor még a windows-ra gyanakodtam), de azóta új winchester-t kapott és egy szűz 64 bites win7-et (angol Prof.), amire a legfrissebb driver-eket tettem fel, amiket a Dell oldaláról szedtem le.
A Dell saját diagnosztikai progija nem talál semmit, a memtest86 összes tesztje szintén hiba nélkül lefut. Mindennek ellenére a gépet magára hagyva rövid időn belül teljesen lefagy, csak a ki/bekapcsoló gomb hosszas lenyomásával lehet kikapcsolni. Se kék képernyő, semmi (az event log-ban sem), a lefagyáskori képernyőtartalom marad - illetve időnként még olyant is csinált ilyenkor, hogy fekete lett a képernyő és a bal oldalán egy egy pixel széles sávban mozgó sárga pöttyök/vonalak villogtak.
Ezután a BIOS-t is frissítettem a decemberi A06-os verzióra, de sajnos semmi változás.
Az egészben az a legfurcsább, hogy terhelés alatt eddig még egyszer sem jelentkezett a fagyás, se windows, se office telepítés, se update-ek letöltése és telepítése közben, szinte csak magára hagyott állapotában - illetve olyan is volt, amikor én különféle windows-os beállításokat nézegettem.
A netet bújva találtam egy olyan esetet, ahol az energiagazdálkodáson belül a merevlemez leállítását kikapcsolva megoldódott egy hasonlóan rejtélyes fagyásos probléma, de sajnos hiába örültem meg ennek, nálam nem segített...
Safe módban eddig kétszer próbáltam indítani, ott érdekes módon nem fagyott kb. egy-egy óra után sem... Ezt nézve akár lehetne driver probléma is, de honnan szedjek más drivert, hiszen a legfrissebbek vannak fent, amik másnál hiba nélkül mennek? Ráadásul nálam az eredetileg telepített 32 bites verzió is ugyanezt produkálta... :-(
Amúgy a konfig: i520, 4GB RAM, 500GB HDD (WD), WXGA+, integrált VGA, Dell 1520 wlan, bluetooth
Valaki tapasztalt már hasonlót? Esetleg ötlet, hogy mitől lehet, hogy lehetne orvosolni?
Holnap felhívom a supportot is, de kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is! -
bi_bean
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Studio 1558-asom, vettem hozzá egy vodafone függő 5540-es WWAN kárgyát. Kinyitottam a gép hátulját, és csak egy szabadon lógó vezetéket találtam, a kártyán pedig két csatlakozónak van hely. Jó ez így?
Esetleg tudtok ajánjani valakit, aki beépítené? (Még csavart sem találtam otthon, tehát valamerre mindenképpen el kell indulnom)Előre is köszi!
-
sirály69
őstag
válasz bi_bean #16780 üzenetére
Nem kell szerintem szakember, csak az a probléma, hogy a gépedből kimaradt az antenna kábelezése, és ezt külön kérned kell, hogy tegyék bele...
De ha nem nagyon sürgős, beszélek a DELL-nél lévő szervizes barátommal és rákérdezek, hogy pontosan mit kell tenned.Szerver Hosting Debrecenben
-
Immy
őstag
Üdv
Dell inspiron 6400 masinát használok lassan már 4 éve. A gép hátulján lévő 2db usb interfész kontakthibás lett. Néha működik, néha nem, valamikor a rácsatlakoztatott vezeték mozgatása után sem reagál semmit.
Tud bárki bármilyen lehetőséget a javításra? Szétszedném, csak nemtudom honnan rendeljek hozzá új usb-ket illetve mekkora tudás kell a beforrasztásához.
Köszönöm a válaszokat előre is!
Immy
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
cserno6
csendes tag
Hello,
egy DELL Inspiron N5010-es laptopom van, és érdeklődnék, hogy utólag lehet e mobilinternetezésre alkalmas modemet beletetetni, és ha igen, akkor a garancia elveszik-e?
Köszi, Cserno
-
nagyito88
aktív tag
válasz cserno6 #16783 üzenetére
Mindenkép servizes téma a mobilnet bővítés,szerintem, mivel hogy hozzáférj az alaplaphoz szétkell kapni a gépet, felső fedőlemez le...alaplap megfordit... Hát elméletbe a kezelési lapon is van hogy aksi mögé kell rakni a sim-et, de hogy ez egy pci kártyqa, vagy máshogy alaplapra van forrasztva nemtudom. Google-vagy itt hátha tud valaki segíteni, de szerintem majdnem biztos hogy szervizes téma
-
Rocko007
aktív tag
válasz nagyito88 #16786 üzenetére
Hali!
Otthon is elvégezhető feladat. Ha van egy kis rutinod, akkor sima ügy. Én 1 óra alatt végeztem a wifi cseréjével, ebben az utolsó csavarig minden a helyén van. Elég levenni a billentyűzetet, fedlapot, dvd-írót ki, már az alaplap ki is szedhető. mini pci-expressbe bele is lehet tolni.
-
hhx
tag
válasz cserno6 #16783 üzenetére
Szia!
Itt találsz képeket egy szétszedett N5010-ről. Ahogy az egyik képen látszik, a dvd-író bal sarka felett lenne a sim kártya fogadó nyílás, csak nincs ott semmi az alaplapon. Én nem tartom valószínűnek, hogy be lehet építeni mobilnet modemet, és a képek miatt szerintem ne szedd szét a gépet feleslegesen.
Egy hete lettem gazdája én is egy N5010-nek, és nagyon elégedett vagyok a géppel.
(i3 350M, 2GB ram, ATi 5470..)u.i.: Persze sufni tuninggal határ a csillagos ég
[ Szerkesztve ]
-
nagyito88
aktív tag
válasz Rocko007 #16787 üzenetére
Ja elvégezhető... Csak garivesztéssel jár, mert ennél le kell szedni, a fedlapot, nem az alján lévő kis nyíláson rakod be...Pl itt a proci csere is azzal jár, ennél a modellnél. Biztos forrásbol tudom, hogy csak a zervíz megoldásával él a gari.... Az más tészta hogy berakod, s ha gariztatni kell kiszeded, Am a hivatalos dell szétszerelés: N5010 service manual
pl a studio nál a fedlapot az aljárol leszeded, s bepattintod... De mivel itt bill ki meg alaplap ki.., mert hova a modult rakni kell csak igy férsz hozzá... Vagy beviszed szervízbe,s berakják neked, vagy maradsz a b verzió, ha gariztatod kiszeded.... -
boypapa
csendes tag
Sziasztok!
Adott 1 D620 és 3 hete hoztam haza alaplap vezérlő chip cserével minden okés volt de ma megint ugyan ugy nem idult .Vissza vittem a szervízbe és azt mondták hogy megint az a baja.pfff 15 ropi
Kérdés érdemes valamit is kezdeni vele?
Ha megcsinálják nem lesz megint baja?
Mi okozhatja ezt?
Elöre is köszönöm a válaszokat!! -
SzaboZE
addikt
válasz sirály69 #16781 üzenetére
Hát ha hiányzik az antenna, akkor az komplett LCD hátlap cserével jár... Ezért nem szabad sajnálni megvételkor azt a némi plusz összeget a wwan előkészítésre.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
bi_bean
csendes tag
válasz SzaboZE #16798 üzenetére
Az a gáz, hogy az eladó weblapján írva volt. Mostmár bottal üthetem az adatllap nyomát. Persze nem az volt az első, hogy szétkaptam, és megnéztem, hiába is tettem volna, nem értek hozzá.
Okos ember más kárán tanul, vagy előre utánanéz a dolgoknak. Mindenesetre eladó egy Dell 5540-es, vodafone függő 3g-s kártya.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ingatlanos topic!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Lenovo Thinkpad L15 (i5 10gen, 8GB,500GB SSD. 15,6 ips fhd)
- Asus Chromebook Flip C302 laptop - ingyenes szállítás
- Lenovo gamer laptop /i5-8300H 4mag-8szál, 8GB DDR4, GTX 1050 2GB, 128GB SSD, 1TB HDD, 15.6" FHD/
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest