Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
válasz krisi047 #372 üzenetére
Én sosem tartottam a legjobbnak. Amikor sokat jártunk oda (10 évvel ezelőtt) akkor debreceni viszonylatban nagyon jó volt.
"Amivel viszont abszolút nem tudok kibékülni, az a hús. Csirkecombból készül"
Azt tudnod kell, hogy mindig csirkecombból (filéből) készítik a gyrososok a húst (ha szárnyasról van szó). Nem véletlen. Két oka is van. 1. Sokkal olcsóbb, mint a csirkemell. 2. Sokkal szaftosabb, mint a mell, ráadásul nem szárad (ki). Ezek szerint az Olinál bénán filézik ki a combot?!
"legutóbb a Gery Gyrosban ettem ilyet. Szerintem ez nem minőség."
Oda be sem merek menni.
"a szájhagyomány/hype az oka, miszerint az "Oli Gyros a legjobb", ez épül be az emberek tudatában."
Így van. A régi időkből merít mindenki, de azok már lassan elmúlnak.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz krisi047 #381 üzenetére
Az ilyen "váltogatós" helyeket nagyon nem csípem. Az lenne a lényeg, hogy 2 hét vagy 2 év múlva is ugyanaz a minőség (vagy még jobb) fogadjon. Megmondom őszintén, hogy olyan helyen nem ettem még ahol a gyros hús sertésből volt. Szerintem annyira nem való oda, bár próbálom a sertéshús fogyasztásomat visszavenni, mert nagyon nem egészséges.
Helyette csirke, pulyka, marha-borjú, hal.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz krisi047 #441 üzenetére
"A hússütő tálcájára kisült zsírt feltörölgette vele, majd a sütő rácsát - tudjátok, ahol a láng kijön - végigsikálta. Nem találtam túl higiénikusnak, de voltam olyan bátor, hogy itthon megkóstoltam, mit ne mondjak büdös volt és undorító ízű."
Ez nem trükk, ez a hely specialitása, hogy nem csak elédb**szák a mikróban megmelegített pitát, hanem a húsnak a finom szaftjában megtunkolják, majd hirtelen tűzön kissé megpirítják. Úgy látom, a vendéglátáshoz nem nagyon értesz.
"Két dolog viszont nem tetszett. Az egyik, hogy a kajámba került egy nagy darab szegfűszeg, nem tudom hogyan. "
Ez tényleg érdekes, bár a hozzászólásodból kiindulva, biztos, hogy egy szegfűszeg volt?! Én azt szeretem az ottani húsban, hogy a fűszerkeverékbe tesznek fahéjat is ami nem tolakodóan kiérződik. Remek! Viszont múltkor kicsit kevesebb húst kaptam, nah az nem tetszett.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz krisi047 #443 üzenetére
Az én lelkembe aztán nem gázoltál, nekem semmilyen érdekem nem fűződik a helyhez, csak ez kissé olyannak tűnt, mintha valaki azt mondaná mondjuk a "medium"-ra sütött steakre, hogy rágós mócsing, ehetetlen vagy a tatár beafsteakre, hogy mi ez a nyers hús? Az való igaz, hogy volt már olyan ott, hogy túlságosan megégették a pitát és tényleg rossz ízű volt. Ilyenkor nyugodtan lehet szólni, elvégre ők vannak értünk, nem fordítva!
A fahéjas példát pedig arra írtam, hogy nekem nagyon bejön, hogy raknak a húsba. Szerintem összeolvastad amire gondoltam.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -