Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    Topikgazda

    válasz l.skywalker #27846 üzenetére

    Végignéztem a videókat, alapvetően érdekes utat választottak a jövőre.
    A RED 2.0 becsattan keményen, és a párhuzamos fejlesztések intenzívek lesznek, külön csapat foglalkozik a játékmotorral, külön a tartalommal, külön a mocappal, külön a zenével, külön a teszteléssel, stb. és ezek "ugrálni" fognak a játékok között, mikor melyiknek van szüksége rájuk.

    A fejlesztőcsapat magja a fix, ennek részese ugye Pawel Sasko is, ők költöznek majd a Phantom Liberty megjelenése után Bostonba. Ez érdekes húzás, de a CDPR régóta küzd azzal, hogy európán belül sok konkurens van, amelyek különböző módon, de könnyen elszipkázzák a munkaerőt. Én korábban ázsiára tippeltem volna, hogy abba az irányba fognak terjeszkedni, de végül az Egyesült Államok lett az irány. A The Witcher széria magja marad Lengyelországban, a CP2077 mag megy végül az Egyesült Államokba.

    Ez mondjuk mellékesen a "forrás" helyzetét is, hiszen Mike Pondsmith ugyebár amerikai, bár alapvetően a nyugati parton (kaliforniában, egész pontosan) élt és dolgozott jobbára, az elmúlt évtizedben kezdett el keletebbre költözni (Washington állam).

    Az online és multi-player rész érdekesen hangzik, de engem especiel hidegen hagy - ahogy a mobil-játékok is. De nyilván megvan a felvevőpiac arra is.

    Ami üdvös, hogy erős kinyilatkoztatás történt arra, hogy a CP2077 még kap egy szép boostot a végére, majd jön a folytatás a Project Orion képében. Itt a kulcsmondat egyébként a Witcher folytatás kapcsán hangzott el, ahol 3 évet említettek per rész fejlesztés, miután az első kikerül. De nem mondták el, mikor fog kikerülni.

    Szvsz mivel a CP2077 fejlesztésének jó részét azért a RED Engine fejlesztése vitte el, itt a motor fejlesztés kvázi külön projekt, és a két AAA játékprojekt (plusz a side-projektek is) rá épülnek, így ezt külön kezelném. Gondolom az elmúlt évben álltak neki a fejlesztői eszközök fejlesztésének és tesztelésének, így a Phantom Liberty után a CP2077 fejlesztőcsapatnak át kell állnia arra még először. Szóval én az öt éves felvetést reálisnak tartom, 2023 + 5 év pedig 2028... vagyis hozzávetőleg akkor jöhet a következő nagy fejezete a CP világnak...

    [ Szerkesztve ]

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák