Új hozzászólás Aktív témák

  • KilgoreTrout

    senior tag

    válasz kodaek #1666 üzenetére

    Tőzsdétől függ, van ahol tudsz vásárolni kártyával, van ahová utalnod kell, van ahol egyáltalán nem tudsz fiat-párokkal kereskedni. Mindenhol más. Ha fiat-ot utalsz bárhova, akkor készülj fel adott esetben hosszas KYC verifikációra, ahol ellenőrzik a személyazonosságod, fel kell töltened a személyidet/útleveled, fotót kell csinálnod magadról, stb.

    A wallet csak a publikus és privát kulcsodat tárolja, az egyenleged a blokkláncon tárolódik. Ha hosszabb távon csak parkoltatni akarod a pénzt, akkor (miután generáltál magadnak egy address-t) elég felírni a seedet vagy a privát kulcsod és elrakni valami nagyon biztonságos helyre. Ha interaktálni is akarsz a pénzzel, akkor vannak erre letölthető walletek és hardveres megoldások is. Minden kripto-nak külön-külön wallete van, illetve van pár hibrid megoldás, ami többféle valutát is támogat.

    Simán ki tudod utalni a tőzsdéről a saját walletedbe némi díjért cserébe.

    Ha nincs euro számlád, megfontolandó a localbitcoins.com vagy az MrCoin ATM használata, mert sokkal gyorsabb (nincs KYC) és - összegtől függően - általában nem drágább, mint a tőzsdei váltás. Btc-t minden tőzsdére be tudsz utalni ingyen és verifikáció nélkül, szóval ugyanott vagy, mintha a tőzsdére utaltál volna fiat-ot, csak kevesebbet kell várni és nem kell beküldened az útlevélmásolatod a tőzsdének.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák