Hirdetés
- PlayStation 5
- Dark Souls sorozat
- Bestbuy játékok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Nintendo Switch
- Call of Duty: Black Ops 6
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Test Drive Unlimited 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Mortal Kombat 1: Khaos Reigns - Így harcol Ghostface
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Van egy Dell Inspiron 3537-es laptopom (i7) és arra felraktam a 15.12-es amd drivert .. És kicsi mikro laggokat tapasztaltam a játékoknál (Terraria , Burnout Paradise) azt javasolták rakjam fel a 16.3.1-es hotfixet.
Fel is tettem a mikor laggok meg-meg szűntek.. Viszont Aida64 (engineer) azt mutatja a hűtő ventiknél , hogy a GPU 100% és a CPU venti egyátalán nem is tud leállni.
Szerintetek az emiatt lenne ,hogy felraktam a 16.3.1-es hotfixest ? Előtte a 15.12es driverrel nem is volt ott a GPU 100% SOSE De le is tudott ám állni a venti :\
Előre is köszi mindenkinek !Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Valaki találkozott már azzal az igen érdekes problematikával, hogy az ("új") Crimson Edition-os drivert felrakta, majd (esetleg) ha szükség volt akkor frissítette azt és onnantól kezdve a Radeon Beállítások programban a "Hardver" fülnél meg volt adva az adott Hardver elem neve és utána nem az alábbi szöveg volt olvasható: "(csatlakoztatva)" hanem a következő: ("letiltva") de ugyan akkor teljesítményben nem vette észre a problémát ?
Nekem ez a gép egy Dell Inspiron 3537-es laptopon jelentkezik amiben van egy intergeált gpu is - (intel hd 4400) nem tudom, hogy ez mennyire befolyásolhatja a dolgokat.
Minden féle driverrel (hivatalos!) próbálkoztam már, illetve mindenféle driver telepítési sorrenddel is. (GPU driver sorendek cserélése)Valaki látott már ilyet ? - Ötletek a megoldásra, hogy ne "Letiltva" legyen hanem a jól megszokott "Csatlakoztatva". ?
Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok !
Tegnap-ma újra raktam a Windows 10 PRO (eredeti - 64bit) a gépemen (Laptop: Dell Inspiron 3537 i7 - uefi mód, secure boot on, load legacy option rom disable - talán ezek a gondok ?).
Így most a legfrissebb funkció frissítéssel ellátott W10 van a gépen: 19030. Eddig az eggyel visszábbi volt a gépemen.
Probléma ezzel kapcsolatban :
Felraktam az intel vga-hoz tartozó drivert. - Ezzel nincs gond amióta meg van a gép -
Felraktam az "radeon-crimson-15.12-win10-64bit" drivert. ........
Kérdezhetitek, hogy miért nem a legfrissebbet. Hát azért nem, mert ha a legfrissebb drivert próbálom felrakni a gépemre akkor a telepítés 44%-nál kifagy. Viszont ha a fent említett drivert telepítem fel akkor minden tökéletes ! Azt szoktam csinálni, hogy felrakom a 15.12-es drivert majd azt frissítem le a driver kezelőjéből.....
Majd ezt a drivert szerettem volna frissíteni a driver kezelőből, ahogy azt már az elmúlt időszakban csinálom (crimson 15.12 óta az off részben említett okok miatt). Viszont most azt a hibát tapasztaltam amikor A Radeon beállítások -> frissítések -> frissítések ellenőrzése gombra nyomok, hogy a W10 (eddig nem csinálta) ezt dobja fel: "Ez az alkalmazás nem fut az Ön számítógépén". Egy kis kutatással sikerült felfedeznem, hogy "Ez az alkalmazás" mit is takar (ugyanis a W10 nem nevezte meg ) -> "C:\Users\USERNAME\AppData\Local\AMD\CN" mappa alatt található "cimmanifest.exe" alkalmazást jelenti. További kutatással arra jutottam, hogy az a baja a drága W10-nek, hogy ez az app 16 bites és ezért nem tudja futtatni. Valaki találkozott már ezzel a problémával ? Esetleg sikerült valahogy megoldania ?Egy másik probléma:
A másik problémámat részben említettem az előző problémámnál is. Ez pedig az, hogy ha a legfrissebb AMD drivert töltöm le ami 15.12 felett van akkor a telepítés egy pontján megfagy (ez általában 44%). Ilyenkor hiába próbálkozok teljesen TISZTA!!! telepítéssel (DDU-val letörlöm a drivereket) majd újra megpróbálom szintén megfagy.
Próbálkoztam már azzal is, hogy a "dirver aláírások megkövetelésének tiltása" üzemmódban indítom a gépet de akkor is ugyanúgy megfagy a telepítés egy pontján.
Valaki találkozott már hasonló problémával ? Esetleg sikerült megoldani valahogy ?Ha bármelyik problémára bármilyen ötleted van ami megoldhatja Én nagyon szívesen elolvasom, mert már nagyon zavaró, hogy ez egy ilyen kínszenvedős történet
Szerk.: Az első problémát már mások is tapasztalták de akár W7-en is! A lenti problémát már Én is tapasztaltam W7-en (pro eredeti - 64bit)[ Szerkesztve ]
Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
Roxkex
senior tag
válasz Visormail #37203 üzenetére
Hmm.. Az a nagy gond, hogy eddig ha DELL-es amd drivert raktam fel akkor mindig meghalt az alvás sose tudott felébredni belőle ....
De majd meglesem, hogy azzal mit csinál a masina.
Érdekes módon az intel driverrel sose volt gondd, akkor se ha az intel oldalról szedtem le.
Amdvel se 15.12 felettig.... Azóta minden szar ..Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
Roxkex
senior tag
válasz Roxkex #37204 üzenetére
Ismét sziasztok !
Felraktam a 15.12-es drivert (ami eddig jó volt és a telepítés közben nem fagyott meg a gépemen). A frissítések ellenőrzése továbbra se megy.
Viszont amikor a telepítés végez és szeretném kipipálni azt a lehetőséget, hogy automatikusan keresse az updateket nem lehet, hiszen a telepítés végén nincs ott ez a kis rublika.
Persze mielőtt felraktam a drivert teljesen letöröltem + DDU-val is, illetve minden AMD releváns cuccot a gépemről....
Hogyan lehet újra elővarázsolni a rublikát ?[ Szerkesztve ]
-
Roxkex
senior tag
válasz Visormail #37211 üzenetére
Gondoltam, van arra lehetőség, hogy ne kelljen újra rakni a Windowst, hiszen most volt felrakva frissen s azóta csinálja ezt, hogy a cimmanifest.exe nem jó.
Illetve amióta egyszer kiszedtem a rublikából a pipát azóta nem tudom előidézni azt a telepítés végére.
Illetve reménykedtem benne, hogy AMD driverben jártasabb emberek (ti) tudjátok, hogy hol található.Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok !
Adott egy Dell Inspiron 3537-es laptop, amely fel van szerelve egy intel hd 4400 graphicsal és egy amd radeon 8850mel. (Windows 10 prof)
Egyik este a gépet nem kikapcsoltam, hanem szándékosan csak altattam, hogy reggel feltudjam ébreszteni wake on lannal.
Na már most akkor fel is ébredt de se kép se hang nem volt, majd rá toltam egy rebootot és azóta nem tudok életet lehelni a gépbe.
Ami azt jelenti, hogy már kaptam ilyen BSODot is: THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER
Csökkentett módba letöröltem az összes videó kártya drivert (az az ami nem a "default" ms driver, tehát az intel és amd) majd normálba indítottam és fel is raktam a "megszokott" és jól működő hd 4400 graphics drivert a laptop saját oldalárol.
Nah már most ez után jött a 15.12 radeon crimson (igen ezt raktam fel, mert nekem ez volt amit fel tudott rakni a gépemre [RÉG ÓTA!] anélkül, hogy meghalna a driver ... El is kezdtem felrakni majd amikor a telepítés elérte a "kritikus" 25%ot akkor kifagyott (mint az újabb drivereknél régen vagy akár most is) és istennek se tudok felrakni egy drivert se ami az amd-t illeti...
Miket próbáltam még ?
Teljes laptop áramtalanítás. (nem volt jó)
Úgy felrakni az amd drivert, hogy közben nincs bedugva semmi a laptopba (nem volt jó)
- még a töltő se (nem volt jó)
Ha eszközkezelőben megnyitom az amd kártya adatait (ami -> ms basic display adapter, hiszen a driver telepítéskor kifagyok ...) akkor ilyesmi üzenet fogad (pontosan már nem melékszem): code 31 - Az a driver amivel elindítani akarja a kártyát nem ugyan az mint ami a rendszerben van (?) - (angolul: The driver trying to start is not the same as the driver for the POSTed display adapter.) Ha megnézem a energia adatokat akkor a D3-stateben van "ragadva" ... Ami ha nem tévedek az alvó mód... Elképzelhető, hogy emiatt nem tudom felrakni azt a ...... drivert ?
Ha bárki bármilyen ötletet tud ! Akkor kérem ossze meg velem ...
A legvégső esetre hagyom a Win reinstall próbálkozást és még végsőbbre azt, hogy szét szedjem a masinát.
Melegedési gondjai nem lehetnek amúgy ! pár hete lett takarítva.....Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
Roxkex
senior tag
válasz Bence0421 #37656 üzenetére
A problémámmal #67577 kapcsolatban fejlemények léptek fel !
Nagyon sokat kísérleteztem azzal, hogy a dedikált (AMD) videó kari drivert (15.12-es verzió a kezdeti leírásban indokolt okok végett), hogy tudom tudom felrakni. Egyszer támadt egy olyan ötletem, hogy felrakom úgy, hogy nem tudok a laptopba SEMMIT (töltőt se) ekkor az első próbálkozásnál elhalt. Az az jött a BSOD a THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER üzenettel. Majd megpróbáltam másodjára, harmadjára. Az utóbbinál egy olyan BSOD hiba üzenet jött, hogy KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE.
Aztán a negyedik próbálkozásra felment a driver. Itt meg is örültem mint a huzat !
És akkor szépen lassan vissza dugtam minden perifériát, úgy hogy minden periféria bedugásrkor toltam egy rebootot bejelentkeztem majd vártam a "kritikus percet", hogy elhaljon s ha nem következett be akkor következő periféria, reboot . Majd az utolsó következett (a töltőt), amit bedugtam akkor amikor ment a gép s használtam majd egyszer csak NYEKK ! Jött a THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER üzenet :\... Nah mondom kikapcs, töltő ki ! És akkor meg jó ... Kérdem Én ... Mi a **** történik itt ?
Aztán azt csináltam, hogy minden perifériát egyesével kihúztam, majd úgy kapcsoltam be a gépet, hogy hátha két dolog okozza de nem. Ha nincs bedugva semmi de a töltő igen akkor meghal :\ ....
Bármi ötlet, hogy mi a fene lehet ez s mit tudok tenni ?
A fenti dolgokat úgy csináltam, hogy az már egy finom friss Windows 10 volt, szóval nem nem a Windows volt szét gányolva :\
Természetesen az eszközkezelős frissítést is próbáltam, akkor a Windows update szedte le az ezeréves fis fos drivert de hiába nem volt jó ! Megint kifagyott, vagy éppen jött egy BSOD !
U.I.:
Sorry, hogy csak most írtam elfoglalt voltam a napokban eléggé !Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
Roxkex
senior tag
Természetesen elgondolkodtam.
Továbbá igen laptop (ahogy a fenti dolgoknál is írtam, nem akartam ismételni magam ezért hivatkoztam feljebb)
Azt tudom, hogy felkapcsol NEM energiatakarékosba, de hozzá tenném, hogy nekem akkor is nem energia takarékos amikor nincs töltőn !Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
Roxkex
senior tag
-
Roxkex
senior tag
Oh ez esetben bocsánat félre értettem !
Bár ez a BIOS ami nekem van egy hulladék, szal meglepődnék ha tudna ilyeneket XD
Még a (legalább) 10-15 éves asztali gépemnek is jobb, többet tudóbb a BIOSa
Bib:
Igen gyári ! Egyetlen egy dolog lett cserélve a laptopban, pár hete, a ventit cseréltem ki, mert olyan hangos lett mint egy traktor ![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest