Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    Sziasztok, segítsetek, kérlek az alábbiakban!

    - A rendszer: Win7 x64, Sapphire Radeon HD5770 Vapor-X VGA, az ahhoz kiadott legutolsó Catalyst (15.7.1)

    - Korábban DVI-DVI kapcsolattal volt egy monitor, és DVI-HDMI kapcsolattal egy televízió csatlakoztatva
    - Amikor a tévét használtam, akkor az "AMD HDMI Audio" szépen átküldte a hangot arra, így a számítógépen futtatott alkalmazások a tévén szóltak (lévén, ez volt az egyetlen, a gépre kötött eszköz, ami a HDMI Audio-t használta.)

    - Nemrég viszont vettem egy új monitort, amin van Audio kimenet, és már HDMI-HDMI kapcsolattal is kapcsolódik a géphez/VGA-hoz. A televízió változatlan.

    És bizony már nem szól a hang a tévén. 99%-ban biztos vagyok benne, hogy azért, mert az új monitor Audito kimenetét tekinti az elsődleges, HDMI Audito-t használó eszköznek.

    --> Ugyanis ha a szokott módon a tévére is kiküldöm a számítógép képét, ezúttal már azt írja ki a Windows, hogy a "HDMI-DVI kapcsolat mellett külön audio csatlakozót kell használni, ha hallani akarja a készülékén a hangot". (Nem szó szerint idézve.)

    --> Ha viszont a monitort teljesen letiltom, akkor azt írja a Windows "Hang" beállításoknál az "AMD HDMI Outputra", hogy "nem talált eszközt".

    És természetesen hang így sincsen a tévén.


    - Mivel a CATALYST Contol Center-ben nem találtam hangra vonatkozó beállítást, az a kérdésem, hogy milyen módon lehet feloldani a fent említett problémát?

    Van valami "Tweak" utility, amivel tudom priorizálni a számítógép VGA kártya HDMI portjait (illetve kapcsolatát) használó eszközöket.

    - Át tudom valahogyan állítani, hogy a Windows és a Radeon is tudja, hogy a hangot az AMD HDMI Audio-t haszálva az én SONY tévémre kell küldenie, nem pedig a BENQ monitoromra? :F

    Köszönöm előre is a segítséget!

    Üdv: Piftuka

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák