Új hozzászólás Aktív témák

  • Mackósajt

    senior tag

    Belefutottam egy csúnya problémába. Telepítettem a 7.9-es catalystot, de előtte elfelejtettem törölni a 6.3-at. Azóta nem indulnak el a 3D-s játékok, illetve kilépnek abban a pillanatban, amikor megpróbálnak az indítóablakukból teljes képernyőre állni / átvenni a felületet. A Warcraft III pl. unable to initialize DirectX üzenet ad, mások semmit.

    Persze letöröltem a 7.9-et az uninstal utilytivel, és kézzel leírtottam a 6.3 fennmaradt fájljait is (bár attól tartok a registryben maradt egy s más), majd újratelepítettem a 7.9-et, de nem segített.

    A Windows felügyeleti eszközök közt megnéztem a rendszer eseménynaplót, és kiderült, hogy egy bizonyos ati2mtag ad "CRT invalid display type" hibát valahányszor játékot indítanék.

    Egyébként a videokártya felismerésével semmi gond, pedig ez is AGP-s (ezt az alanti hozzászólásokra mondom), és minden rendben lévőnek, és működőnek látszik. Aalapban sehol egy hibaüzenet, stb., csak épp játszani nem lehet... (Legalábbis viszonylag fiatalabb játékokkal. A Planescape Torment elindul.)

    Mit lehet itt tenni szerintetek? Már kezd felrémleni előttem, hogy 2,5 éve windowsomat kénytelen leszek leírtani egy ilyen hülyeség miatt... Bár nem világos, hogy a hiba tényleg a letörlés nélküli telepítés miatt lépett fel, vagy a 7.9 alapból hozza.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák