Új hozzászólás Aktív témák

  • afterburner_

    őstag

    válasz ipa #2993 üzenetére

    a fej kivételére igen jó megoldás ha mondjuk teljesen kikapcsolt állapotban a nyomtató burkolatát leszedve veszi ki az ember a fejet, mert ha kocsi egység középre jön és áramszünetet generálsz, az is jegyzi, a szervíz könyvben gyönyörűen le van írva melyik sor mit jelent.

    másik az hogy x lapszám után a gari automatikusan megszűnik, nem tudom pontosan mennyinél de 7-10 e lap után ha jól emlékszem:-)

    a mosáshoz annyit fűznék hozzá, hogy rengetegen amiatt vágják haza a fejet meg vele együtt a nyomtatót is, mert nem figyelnek arra, hogy a nyák mögött van egy ic is, amihez nagyon könnyen be tud szivárogni a víz., azt az ic-nek a lábait összezárja a víz szép kis tüzijátékot tud csinalni a gépben:-) főleg forró víz után a forró fejen lecsapódik a víz, kívülről látszólag meg van száradva, de ha a fej nyákja mögé víz kerül, az egy hamar nem szárad ki, mert az ic kis eldugott cellában van.

    a chipeknél pedig ha ír a chipre a gép, márpedig számolja visszafelé a tintaszintet, akkor azt neki olvasnia is kell időnként mivel akkor hogyan állapítaná meg hogy mennyi tinta van az adott patronban, akár ha másik gépbe rakod? szóval ha házilag lehetne henkelni végtelenített chippet, akkor teli lenne tutorialokkal az internet:-) de erre találták ki a chip resettert vagy az auto resettes chippeket.

    mellesleg nalam a canon fejek általában kibírnak 3-4 liter tintát de utána se a fej szokott rakoncátlankodni, hanem a mikroszűrő, amire szerencsére már van megoldásom hogy hogyan lehet kitakarítani hogy utána gyönyörűen átengedje a tintát újra:-) de azzal viszont egyelőre nem tudtam mit kezdeni hogy mi miatt dobja fel a talpát a fejek 90%-a 3-4 év után, de nagy valószínűséggel valami egyszerű mérnöki húzás van a dologban, egy aprócska dátum ellenőrzővel, hogy ne legyenek örökösek még azok a gépek se, akik eredeti patronnal nyomtatnak, ... :))

    >>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<

Új hozzászólás Aktív témák