Új hozzászólás Aktív témák

  • carl18

    addikt


    Nos nagy nap a mai, megjött az új D fine plus. Alaposan körbe mértem a kettőt mind anyaghasználat mind hangminőség terén. Tetszik hogy a cég fejlődik és javitották az első verzió hiányoságait. :) Teljesen pozitiv a benyomásom.

    Elsőként térjünk ki a külsöre, az új hangszóró 1953 gramm a régi 1978 gramm mérlegen pontosan. A Rács a hangszóró más anyagból van, körömmel megkopogtatva más a kongása. A Hangszóró oldalán a gumi bevonat anyaga megint más, az első D Fine gumiboritása elég szépen gyüjtötte a karcokat.

    Főként azért emelném ki a hangszóró rácsát, mert az első D fine hátsó rácsa bizonyos mélytartományoknál igen recseg vagy rezonál. Ami kicsit képes rontani a zenei élményen. Az új D fine ugyan annál a zenénél, már nem rezonál be.

    Akkor az új fekete gombok a szürke helyet alapból jobban néznek ki esztétikai szempontból. Az oldalsó fekete szürkés fekete részek is az újon mint ha sötétebb árnyalatot kaptak volna. A Fő legjobb fejlődés hogy ez szinnel világit a D fine plusz az akkumulátor állapotáról. Zöld 50-100% között- Sárga 20-50% között- Piros 20% alatt.

    A Régi D fine csak az alacsony feszültséget jelezte piros szinnel, igy fogalma se volt az embernek mennyi lehet benne vajon.

    És akkor térjünk ki a hangra, gondolom ez érdekel úgy is mindenkit. Azonos hangerőn, azonos zenével valóban szebben részlet gazdagabban szól az új verzió. :)
    Összpontositottam, és valahogy most olyan tartomány is kijön az új verzióból ami a régiben hiányos volt. Az új verzió hangja teljesebb, valahogy kapott kis közép tartományt is amiből a régi verzió hiányos volt.
    Mind kettőt hallgattam és az új verzió hangja tényleg élvezhetőbb.

    1 éve meg van a D Fine igy a hangját elégé megszoktam, ezért bármilyen változást a hangjában észreveszek. Igy az új verzió mondhatjuk valóban új, én azt hittem csak a bluetooth modult és az akkut bővitették. :)

    De ez engem is meglepett hogy az anyagokat is cserélték a hangszóró külsején, szó szerint a D Fine első verzió mindegyik hiányoságát, vagy problémáját megoldották.
    Kellemes meglepetés ez számomra, nagyon tetszik ez a hozzá állás :)
    Tetszik hogy figyeltek a visszajelzésekre, és orvosolták mindet.

    Igy összeségében, szerintem megéri a felárat az új verzió. Már a rezonálás elmaradása is mosolyt csalt az arcomra. :) És az új hangszóró még be sincs járatva, majd végig tolom ezen is az 53%-os hangerő tesztet és kiváncsi vagyok mennyivel bir többet az a régihez képest.
    Hát én ha most értékelném akkor nyomok egy ajánlott minősitést ennek a hangszórónak. :R
    A Régi D Fine 10/8,5 értékeltem volna
    D FIne Plus meg 10/10

    Persze ez csak a Rövid véleményem, az első benyomás pozitiv.
    Majd a hosszú távú használat esetén még lehet irok róla frissitést.

    Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

Új hozzászólás Aktív témák