Új hozzászólás Aktív témák

  • Tikakukac

    titán

    válasz Mab #37939 üzenetére

    Na, akkor oszlassuk a ködöt kicsit, mert terjed a hülyeség. Pont dolgoztam akkoriban kisker szinten is, úgyhogy emlékszem a sztorira.

    Az úgy volt, hogy az első BF idején mindenki komolyan akarta a dolgot. Itt nem csak a boltokra kell gondolni hanem a nagykerekre és hazai forgalmazókra/itteni képviseletekre. Tehát amikor láttál valós 50%-ot az nem azért volt, mert hirtelen fele annyiba került az Erzsébet körúton a bérleti díja az üzletnek és abban a hónapban a dolgozók ingyen melóztak és volt miből kitermelni egy ilyen irgalmatlan buktát, hanem mert mondjuk a Lenovo azt mondta, hogy x y z termékekből kaptok 50%-os áron 100-150-50 darabot, ennyit eladhattok fele árban BF idején. Mi meg pótoljuk a másik 50%-ot nektek ha elnyomtátok őket. Cserébe nyilván voltak Lenovo reklámok meg csomagkapcsolások ezért nem járt rosszul senki, az anyavállalatnak egy ilyen akció kerekítési hibahatár és ha bejönnek a kapcsolt termékek és szolgáltatások a vége úgyis az, hogy többet keresnek vele.

    Később aztán mikor kiderült mennyi meló egy ilyen buli és ehhez képest mennyire kicsi a magyar piac koptak kifele a jó szerződések, megjelentek a marketingesek az ügyes kamuzós ötleteikkel, hogy amúgy lehetne ezt másképp is stb. stb. stb. a végeredmény pedig látható, egész évben BF van, teljesen romosra koptatták ezt az eseményt, aki képes még csinálni rendesebb akciót, azok pedig a brutális mennyiségben vásárlással simán megoldják ezt. Gyakorlatilag tavaly is feleslegesen keltem fel, noname szemetek voltak kisöpörve, minden máson meg valós 15% volt max. És ezen az ajánlott fogyasztói ár sem segít kötelezően pölö emag esetén, mert már az is okosítva van.

    A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

Új hozzászólás Aktív témák