Új hozzászólás Aktív témák

  • AAntii

    őstag

    válasz Penge_4 #5080 üzenetére

    A példádban szereplő vagyontárgyak és ingatlan értékét tekintsük az összvagyonának. 80 millió forintból kockáztatott 3-at, nyert 30 milliót. Tegyük fel nekem csak 8 millióm van, ebből kellett volna kockáztatnom 300 ezret és most lenne belőle a példád alapján 3 millióm. Amiből ugyan nem tudnék venni egy új családi házat, de például a jelenlegi lakást le tudnám cserélni egy nagyobbra, vagy egy jobb helyen lévőre. 8 millió forint összvagyon mellett kockáztatni 300 ezret nekem nem tűnik annyira agyatlan dolognak, kevesebb mint a vagyon 4%-a. Azt nem írtam, hogy ugyanolyan jól járhatott az, aki 10 ezerrel forintot tett be, csak arra akartam kilyukadni, hogy nem kellett milliomosnak lenni ahhoz, hogyha hittünk a bitcoinban akkor a bitcoin által javítsunk az életünkön. Gondolom abban egyetértünk, hogy egy plusz szoba vagy egy jobb autó az életszínvonal (nem meredek, de) javulását eredményezni.

    Nekem sem lett volna pénzem komoly asic-gépet venni, de arra lett volna, hogy vegyek pár vga-t még akkor, amikor lehetett vele értelmes keretek között bányászni (amiket később el tudtam volna adni), mégsem tettem, gyávaságból. Szóval nekem sem csilingelt a kassza, de akiknek igen, azoktól nem irigylem, csak magamra haragszom a hitetlenség miatt :)

    "Viccnek elmegy, de mikor komolyan ilyen példákkal jön az ember, akkor ott komoly logikai gondolkodásbéli hiányosságok vannak a kivitelezést illetően."
    Legközelebb csak a kedvedért 15 idézőjelet odaírok majd minden olyan sorom mellé, amit képletesen értek (jelen esetben, hogy valahonnan pénzt szerezzen a kalandor), hogy ne kezdj bele a kikezdhetetlennek gondolt logikai okfejtésedbe, miért nem érdemes az ember veséjét eladnia.

    Aki pedig kisebb vagy nagyobb kockázatot vállalva épp a napokban vette ki az új autó, lakás árát a btc-bizniszből, annak gratulálok!

    [ Szerkesztve ]

    "Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."

Új hozzászólás Aktív témák