Új hozzászólás Aktív témák

  • MiklosSaS

    nagyúr

    válasz mackosajt #80951 üzenetére

    Ok, telorol nem figyeltem a szmajlit. Mea culpa...

    Persze hogy nem lehet a hasznalt es az uj arakat ossze hasonlitani. Csak irtam hogy az ebay-en van hasznalt haswell i3 de AMD APU-bol nem kaptam "godavari"-t csak "kaveri"t de az nem kell mert anno a 7600-al nem volt jo tapasztalatom.

    Leirom meg egyszer, egyszerubben nehogy felre legyek ertve:

    Pentium neha gyenge, 2 szal es ha 30-35 %-nal jobban terhelem bekapcsol a venti. i3/APU megoldja azt 10 %-os terhelesen passzivan. Tehat, cserelni szerettem volona...
    De ha cserelnek, akkor tamadt egy otletem hogy nekimegyek negyedjere (2 kudarc utan) az AMD APU-knak, de csak a godavari erdekelne...tehat kaveri, trinity, richland, Llano NEM!

    Igen, de az FM2+ processzor nem megyen bele az en 1150-es alaplapomba. Kell alaplapot keresgelnem.
    Milyen alaplapot vegyek? merult fel bennem a kerdes...mivel csak ha alapon jaratnam akkor jo volna a legocsmanyabb fapados lap is. De en nem szeretnem alapon jaratni mindig...havonta egyszer-ketszer cibalnam.

    Miert cibalnam havonta egyszer, ketszer? Nem eleg az alap teljesitmeny? - de eleg, sot meg lehet alulfeszelve is haznalnam 90 %-ban. De amikor ramjon a tuningolas (abban a maradek 10 %-ban) mert altalaban hetente ramjon, akkor azt szeretnem hogy az alaplap ne legyen limitalo tenyezo.... Tehat kell egy olyan lap amiben lehet tuningolni es belefer a gephazba...mivel mATX gephazam van, es az nem szeretnem lecserelni ezert kell az mATX alaplap....ugye milyen logikus?!

    Es itt utkoztem falba...mert sem ebayen, vagy aria/scan/CLL/ebuyer/overcleckers virtualis boltakoban nem kaptam ilyen lapot (sem ujonan, sem hasznaltan) :

    - min. 6 fazisu VRM
    - hutoborda legyen a VRM-en
    - HDMI legyen rajta
    - A78 vagy A88X lapkakeszlet.
    - ne legyen Asus

    Egy egesz napon bujtam az ebayt, keresgeltem...sehol senkinek. Na ezutan elegem lett belole...

    Miert 95 W illetve majdnem 140-150 W TDP? Mert a 7670K es a 7870K-nak alapon is 95 W, es mivel modularis felepites tudjuk hogy skalazodik tuningnal a fogyasztas is...
    A 7800-nak csak 65 W, es anno a 7600-al amikor mukodott rendesen alulfeszelve 45-55 W volt a maximum (1.2 V, gyari az 1.325 V volt) De nekem nem kell szorzozaras processzor, itt nem lehet FSB-bol cibalni mint az FX-nel...itt 100 MHz, es olyan mint az Intel sandy/ivy/haswell-nel +3 MHz felboritja a rendszert. Egyedul a 7400K szorzozaras es 65 W-os TDP-vel rendelkezik de az kaveri, meg csak 1 modul es R5 IGP nem R7...

    Ertheto?

    Vicc nelkul, ha kaptam volna normalis mATX alaplapot hozza Asus-on kivul akkor maradt volna az APU. De igy olcsobban kijovok mivel nem kellett alaplapot cserelnem es kaptam hasznalt de garis processzort is.

    De azert azt meg kell hagyni, amikor kb 3 evel ezelott a mediaPC-ben levo 2.8 GHz-es 1 magos Sempron 145-ot ketmagositottam es feltoltam 3.8 - 4.0 GHz kornyekere, akkor mindenki tapsolt hogy milyen faXa tuning, meg milyen frankon megyen a kicsike. :F :W ...milyen hamar valtozik a trend....anno nem kerdezte senki hogy miert kell tuningolni a mediaPC-et ?!

    [ Szerkesztve ]

    ~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

Új hozzászólás Aktív témák