Új hozzászólás Aktív témák

  • norbert1998

    veterán

    válasz Jakuskacsa #77502 üzenetére

    Kisgyerekkorában kell a gyereket megtanítani nyelvekre, keresztapám nagyon jól csinálja, hogy ilyen fiatalon nyomja bele az anyagot. (;]) Kell is, mert sokkal, de tényleg sokkal, nehezebb lesz neki megtanulni nagyobb korában.

    Az tuti, hogy én is minimum két nyelven (angol és magyar) tanítani fogom a gyereket, ha lesz, a kezdetektől fogva.
    Valamint az is tutibiztos, hogy be lesz fogva a házimunkába. Ha srác lesz, jön ki velem a műhelybe (merthogyén műhely nélküli placcon nem fogok lakni az tutiziher!), ha meg leányzó, akkor marad bent a házisárkánnyal és végzi a vele való dolgokat.

    Nálunk megvan a határ elég rendesen, hogy ki mit csinált gyerekkorában otthon, és mire viszi most. Apámat ugye meséltem, ő ezt mind úgy tanulta meg, hogy ő is ugyanúgy kint volt az apjánál, mint én vele. Viszont az öccse sosem volt kint, mai napig egy nyanvadt olajcseréhez átjön, hogy csináljuk már meg neki. Vagy szerelőhöz megy. Én megcsinálom az olajcserét, ha nagyon muszáj, akkor ő mit csinál?

    Másik oldalon meg, anyáméknál az volt, hogy mivel nagymamám párttitkár volt, nyilvánvalóan a nagypapa is hamarosan elég jó helyen dolgozott. Nagymama hetekig pesten volt és hasonlók, anyám és keresztapám egyedül voltak a papámmal, mindhárman üzemi konyhán ettek(suli, melóhely), házimunkát is nekik kellett végezni, esetleg hétvégente volt valami melegkaja forma. Ebből kifolyólag anyám nem éppen a házimunka embere, és nem is egy profi szakács hírében áll(t), bár apámtól(!) megtanult főzni, sütni, mivelhogy előtte semmit nem tudott, mert mikor a nagymama otthon volt, akkor meg a konyhából ki volt zárva.

Új hozzászólás Aktív témák