Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Banggood tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Topikgazda
válasz csuhi17 #19093 üzenetére
Szerintem ott van náluk, ha megtudnád a logisztikai kirendeltség telefonszámát akkor ők megtudják erősíteni hogy "véletlenül" lemaradt az autóról és náluk van, vagy azt hogy bizony reggeli órákban bevitték. De nálunk ilyenkor felhívják a logisztikát és megbeszélik velük ott helyben, nem kell írogatni semmit.
Persze én tudok a logisztikával nélkülük is beszélni és így már volt hogy tudtam mikor lett beszállítva és megkerestettem a bentiekkel és mindig a logisztikának volt igaza.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz csuhi17 #19098 üzenetére
A Posta logisztika más vonal nem erre gondoltam, nem ezt kell hívni. Nem direkt viszik Sóskútra, de hidd el ott van náluk csak sumákolnak. Amit ott nem írnak be a helyi postán azt nem fogják megtalálni és ez egy ismert postás trükk sajnos. Eleve a logisztikát ember nem tudja mit visz és egy konténerbe, dobozba van minden nem fogja megbontani
-
csuhi17
tag
válasz csuhi17 #19128 üzenetére
Megjött a válasz a postától:"
Elektronikus nyilvántartásunk alapján a jelzett küldeményt 2020.12.01-én kézbesítette a Sóskút posta."
Az az érdekes, hogy a nyomonkövetési szám alapján az olk-ban van, a telefonon a hölgy azt mondta még Dec. 4.-én, hogy már rég kiküldték Sóskútra Nov. 30.-án, most meg azt a választ kapom, hogy Dec. 1.-én kézbesítette a Sóskúti posta?!?Bekérte a hölgy a csomag tartalmát, méretét, csomagolásának módját.
Sajnos nem találtam infót arról hogy mekkora lehet a telefon doboza csak sacc/kb ra tudtam megadni, illetve remélem sikerült eltalálnom azt hogy a szürke fólia borítékban küldték.Ez lehet rámnézve hátrányos, vagy csak a csomag beazonosítására kell nekik?
Illetve ha a belső rendszerük szerint valakinek kikézbesítették, akkor a Banggood hogy fog reagálni, refund az lehet hogy bukta? -
Topikgazda
válasz csuhi17 #19130 üzenetére
Ahhoz hogy megtalálják kell valami fogódzó a kinézetről, a szállítási mérete is ott van a BG-n terméknél (vagy rá lehet keresni) és jól emlékszel valami világosszürke müa. zacsi a külső csomagolás.
Ha olyan igazolást adnak hogy nem neked lett kézbesítve akkor nincs gond a reklamációval. Csak az a probléma hogy ha az utolsó szállító személy tünteti el akkor azért az nagy szívás a BG-nek, mert ők eljuttatták a megfelelő településre, csak épp lenyúlták a vevőjétől és nekik akkor is pénzt vissza kell adni és a magyar postától nem tudják a kárukat behajtani. -
Topikgazda
válasz csuhi17 #19136 üzenetére
A Banggood logisztikai cége van feltüntetve. De miért küldenék vissza? Ezt nagyon nem értem.
Odaadták a Sóskúti postásoknak, azt küldenék vissza amit a sikertelen kézbesítés után eljuttatott értesítő dátumától számolt 15 napig nem vesznek át. Te bementél és kérted hogy adják oda csomagodat, kerestetted, ekkor gondolom megnézték az átvételre várókat is, remélhetőleg volt annyi eszük.
De tényleg az a probléma hogy a logisztika hiába adja oda nekik ha nem hajlandók az átvételt, a kézbesítőhöz rendelést, az értesítő hagyást beírni a postai adatbázisba. Így simán el lehet lopni.
Úgy nem lehet visszaküldeni hogy az nem kerül bejegyzésre a nyomkövetési számhoz, a kifelé küldést az OLK és az NPKK kénytelen könyvelni, de nálad erről szó nincs. -
Topikgazda
válasz csuhi17 #19176 üzenetére
Most az írod hogy a helyiek nem hajlandók a nekik átadott küldeményt megkeresni, a 30 napos ügyintézéses írásos panaszkezelésre vitték át a dolgot, ahol majd azt a hazugságot írják hogy nem tudják hol van elveszett.
Ezzel a igazolt panasszal kellene menni a BG-hez, ahol ők mint feladók a német postánál elkezdik a kerestetést ahol szintén 30 nap múlva lesz eredmény és akkor fogod a pénzed visszakapni.
Érted hogy ez egy nagyon szemét húzás a Sóskúti posta vezetésétől.Már jelezned kellene a Banggood-on hogy nem kaptad meg, elmagyarázva a helyzetet.
Persze tudj arról hogy a magyar posta is adhat neked kártérítést, mert igazolni tudod hogy neked lett küldve és mennyi az értéke és ezért megint csak hazugság ha arra hivatkoznak hogy csak a feladó indíthat kártérítési dolgot, nem kell külön köröket futni, de a BG reakcióját meg kell várni
Tartozhat a BG raktárhoz, mint írtam a német, cseh lezárások miatt kénytelenek valamit lépni a cseh csomagküldős cég az egyik megoldás.
-
Topikgazda
válasz csuhi17 #19179 üzenetére
No az nagyon rossz választás volt, hiszen elküldték a terméket csak nem kaptad meg.
Lehet hogy BG visszaadja pénzed és akkor hagyd a postát.
De azt jegyzed meg hogy a Sóskúti posta dolgozói lenyúlják a küldeményeket azzal a trükkel hogy a logisztikától átvett küldeményt nem vételezik be.[ Szerkesztve ]
-
csuhi17
tag
válasz csuhi17 #19080 üzenetére
Hali!
Írtam a Banggoodnak, azt írták vissza, hogy legyek türelemmel, amíg a posta válaszol.
A "Expected delivery date" előtt teljesen felesleges írni nekik szerintem, legalábbis nekem több levelemre hamar jött a válasz, hogy várjam meg az időt.A dátum után írt üzenetemre a válaszukban leírták a címem nevem stb.
"
We apologize for this delayed delivery. If the address is correct and available for delivery, could you please contact your local post office or carrier and give them your full name or the tracking number LL343098455LU to check for the parcel? Sometimes the parcel may be held by them by mistake.Would you mind waiting a few days? We will help you solve the problem as soon as possible.
"
Már többször leírtam nekik hogy beszéltem a postával, írtam nekik, voltam fennt személyesen. Vagy nemértették meg vagy nem akarták.
Pedig a lehető leg egyszerűbben fogalmaztam + többször is oda vissza fordítottam a szöveget.Remélem a posta hamar válaszol.
Legkésőbb mikor írjak nekik megint mm a Banggoodnak Dec 23-24 volt az üzenetváltás.
Egy a korábban említett ismeretlen csomag a Banggood volt, úgy látszik megdolgoztatják őket rendesen.
A csomagban egy bluetooth os füles volt lenovo XE66 ami rendesen is működik, csakhogy én a Pro verziót rendeltem. előrendeléssel, úgy látszik a CN raktárban könnyen mellényúlnak.
Küldtem nekik egy "wrong item"-es üzenetet.
Vissza nem küldöm, mert nem éri meg, ill árban sincs jelenleg sok különbség, csak az üzemidő. 5 óra vs 10.
Még szerencse hogy a telefonnál nem nézték be az Armor 9 és Armor E9 et... mármint amit másodjára rendeltem, mert tudtam vagy legalábbis sejtettem hogy nem fog megjönni... -
Topikgazda
válasz csuhi17 #19324 üzenetére
Nem egészen értem ezt a számú küldemény november 29-én meg érkezett és november 30-án elindult a kézbesítő postádra, eddig miért nem nyaggattad a Magyar Postát?
A logisztika kivitte a címed szerinti postára és ők nem könyvelték le az átvételt, ez a gyanúm.
Most én azért nem a Banggood-ot érzem felelősnek, ha nme kézbesítik neked azt ami itt van. -
Topikgazda
válasz csuhi17 #19331 üzenetére
Nem emlékeztem erre, elnézésed kérem. Nekem újnak tűnt a probléma.
körbe jártuk már azt a témát, a véleményem az hogy ha a helyi postán ellopják a csomagot az nem a Banggood hibája, de addig nem fognak pénzt visszaadni amíg a szállító nem igazolja le az elvesztést. Ez a BG írja is.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz csuhi17 #19333 üzenetére
A gyorsabb az lenne, mert a Banggood is kéri ezt az igazolást, csak az hosszabb folyamat.
De írtam már szerintem ezt amit a linken is írnak és amit a postások elhallgatnak, hogy te is indíthatsz kártérítési igényt, mert egyértelműen tudod igazolni a tulajdonlást. Ha ezt nem írtam volna neked akkor elnézést, kimaradt. De ezt le kell egyeztetned a BG-vel, mert két helyről nem kaphatod vissza pénzed.
Amit írtam neked az igaz, egyszerűen érthetetlen ebben az esetben a Magyar Posta hozzáállása, nem tudják a csomagot felmutatni mire kell 30 nap? Már ki lett nyomozva. Ebben még a német postai is gyorsabb ők 2 hét alatt kitudják ezt (Feucht-i csomag eltűnés) igazolással együtt nyomozni. Persze ez is sok idő.[ Szerkesztve ]
-
csuhi17
tag
válasz csuhi17 #19335 üzenetére
Most jött meg a posta válasz, nem másolom be az egészet, csak részeket.
Leírták amit eddig is tudtam, eltűnt, november 30. óta nem mozdult, azt hogy Primer levélként adták fel...
"
A Postai Szolgáltatások Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF) és a nemzetközi postai szabályok értelmében a postai szolgáltatók kártérítési felelőssége az ajánlott levelek, az értékbiztosítás nélküli postacsomagok és az értéknyilvánítás többletszolgáltatással feladott küldemények elveszésére, sérülésére és tartalomhiányára terjed ki.Az ÁSZF 9.2.1. pontja 5) bekezdés szerint „a Posta kárfelelőssége nem terjed ki a közvetett kár vagy az elmaradt haszon összegére, továbbá a postai szolgáltatási szerződés teljesítésétől elkülönülő, más szerződés alapján már teljesített szolgáltatásra vonatkozó kárigényre (pl.: a címzett és a külföldi feladó között termékértékesítés során előzetesen megfizetett összegre).”
A Prime levél feladásakor a fent leírt többletszolgáltatások nem vehetők igénybe.
Javasoljuk, hogy ügyének megnyugtató rendezése érdekében vegye fel a kapcsolatot a küldemény feladójával.
A történtek miatt szíves elnézését kérjük.
Tisztelettel:
Szekeres Vanda
ügyfélszolgálati ügyintéző
"
Ha jól értem, akkor a primer levélként feladott dolgokra nem köteles a posta kártérítést fizetni?A Banggoodnak ezt hogy adjam be?
-
Topikgazda
válasz csuhi17 #19371 üzenetére
Nem tudom hogy mi az a prime levél. Az én fogalmaim szerint amit háznál kell kézbesíteni, alá kell írni az átvevőnek az könyvelt küldemény a Magyar Posta ÁSZF és a postai törvény alapján is.
Könyvelt küldemények
Könyvelt küldeménynek minősül minden olyan postai küldemény, amelynek felvételét a posta írásban elismeri és nyilvántartja.
A kártérítési részhez is amit írtak sem egészen az ami hivatalos[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz csuhi17 #19373 üzenetére
A másikon amit megkaptál ugye rajta volt a kék címke?
LL343098455LU az egy LA–LZ Letter post trackable nem prime megfelel annak amit írtam, Könyvelt küldeménynek minősül minden olyan postai küldemény, amelynek felvételét a posta írásban elismeri és nyilvántartja.
Nem csak erre érvényes a kártérítésük: RA–RZ Letter post: registered, but not insured delivery
Hazudnak, félretájékoztatnak és lopnak.
A felelőst az eltünt csomagért gondolom nem találták meg? Mert a logisztikán dolgozó gépjárművezető kezében volt utoljára, így őt kell felelősségre vonni. Ha nem tudja igazolni hogy átadta a sóskúti postán akkor fizesse ki.[ Szerkesztve ]
-
ecaddsell
aktív tag
válasz csuhi17 #19636 üzenetére
Az az 1 hét EU prio shipping az már jó ideje 1 és 2 hét között.
Izgulni akkor lehet ha bekerül a DHL Feucht-i központjába (mert ott rendszeresen eltűnnek csomagok, nekem is volt ilyen), nem tudom ezt a szégyenfoltot mikor szándékozik a DHL megoldani.
Mostanában egyébként nekem úgy tűnik áttértek a csomagküldőre, és kikerülik a lenyúlós Feucht-i bandát. Ezek a hosszú számok nekem mind csomagküldő volt, aztán hogy mi hozza ki ha kihozzák (nem mindig) az változó volt. -
Topikgazda
válasz csuhi17 #20678 üzenetére
Nem értem, amíg nincs szállítva addig lehet kérni a törlését. Itt a képen az az ok hogy nincs szükséged rá No longer needed, vagy nem megfelelőt rendeltél Placed the wrong order és az Email Us választása
Valamint közben ahogy anadroid is írta, ha tényleg nem fogadnák el törlési kérést.
[ Szerkesztve ]
-
anadroid
senior tag
válasz csuhi17 #20678 üzenetére
Ha nem fizeted ki a hátralevő részt, akkor elvész a letéti pénzed, más - elvben - nem történik.
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
Topikgazda
válasz csuhi17 #20681 üzenetére
Mi nincs ott? Itt a link Contact us elnavigálsz oda és kitöltöd ezt és elküldöd:
Vagy már egy ilyenre válaszoltak? Mert akkor tekintsd tárgytalannak.
A vásárlási száma az amit ők adtak meg neked, de mobil app-on intézted az akkor ott érhető el, de szerintem nem kell -
Rick4
félisten
válasz csuhi17 #20699 üzenetére
Hmm, ez már egész jónak tűnik.
Nekem is váltig állították 34 alalommal 3-4 másik néven író emberke, hogy rajta lesz a megfizetett tax összege a számlán. Akkor ezek szerint csak nem kamuznak.[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Voice24
őstag
válasz csuhi17 #20760 üzenetére
Persze, tudom, Kína, távolság, járvány, stb, de ők vezették be ezeket a gyorsnak mondható szállítási módokat, akkor próbálják meg valamennyire ahhoz tartani magukat.
BE-s csomagoknál elég sok infó szokott lenni már a Kínából való elindulás előtt is, így mivel ma sem változott semmi, valószínűleg a bolt raktárát sem hagyta még el...Másik téma (bár ez is az időkkel kapcsolatos): szeptember 2-án rendeltem páromnak egy telefont, aminél az "other version" azonnal szállítható volt, az "eu version" esetében viszont az "estimated ship before september 24." szerepelt. Nos, ez sem indult még el, processing a státusza. Eleve nem értem ezt az eu-s verziót, ha most rendelném, október 16-ig vállalják, hogy "shipped" lesz. Rendelésre gyártják le, mint az autókat?
Bréking: most válaszolt a BG ezzel kapcsolatban, október 16-ra módosították a dátumot, ameddig elvileg beérkezik hozzájuk. Felajánlották, hogy változtassam át a rendelést hasonló termékre, de ezzel csak annyi a gond, hogy a teló megrendelése után rendeltem hozzá az Aliról tokot és kijelzővédőt (BG-n nem volt), és azok már meg is érkeztek, holott semmilyen extra szállítási módot nem kértem.
Ennél az esetnél azt nem értem, hogy ha nincs náluk raktáron adott verzió, és csak hetek múlva van rá kilátásuk, hogy lesz, miért engedik rendelni? Ja, engesztelésül felajánlottak 200 pontot (amit a legtöbb esetben nem tudok használni, mert már szinte minden termékre ráhúzzák, hogy akcióban, promóban van, ergo nem használható a pont). -
Voice24
őstag
válasz csuhi17 #20869 üzenetére
Terméke válogatja, én jól megszívtam az ilyen cuccal (telefonról van szó). Szeptember 2-án rendeltem, szeptember 24. volt megadva, ami előtt szállítani fogják. Nos, ez a dátum, folyamatosan tolódott, mindig tartva a kb. 3 hetes távolságot. Hónap végén már október 25-26. körül tartottak, végül besokalltam és visszamondtam a rendelést, ők meg visszaküldték a pénzt. Aztán pár napig azt volt írva, hogy out of stock, de most már újból rendelhető, expected to ship before október 31. Mondjuk jellemzi őket, hogy ennyire bizonytalan beszállítás ellenére ismét rendelhetővé teszik a terméket. Szeptember eleje óta biztosan nincs raktáron (előtte nem néztem, így nem tudom), mégis engedik, hogy az emberfia naivan pénzt adjon érte a bizonytalanra.
[ Szerkesztve ]
-
Voice24
őstag
válasz csuhi17 #20874 üzenetére
A megadott várható beérkezési idő az én rendelésemnél nem változott, még mondjuk szeptember 26-án is az volt ott, hogy expected to ship before szeptember 24. A tolódást arra értettem, hogy ha rámentem a boltnál az általam rendelt termékre, ott tolódott mindig kijjebb a szállítási idő, a példámnál maradva, ha október elején néztem azt a telót, akkor október 23-24. volt ott beérkezésnek. Mivel nyilván nem egyesével kapják meg a gyártótól a cuccot, ebből egyenesen következett, hogy az általam szeptember 2-án rendelt teló sem fog beérkezni október 23-24. előtt, röviden, fogalmuk sem volt, mikor kapnak belőle készletet.
-
Beni2360
félisten
válasz csuhi17 #20878 üzenetére
Én itt úgy látom, hogy nincs előrendelés hanem: Expected to ship before Oct 19. Várható érkezés Okt29-Nov.3 közt.
És ha már van 612197095135 ny.k. számod akkor szerintem futár fogja hozni. De rákeresve ezt a csomagot már kézbesítették.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz csuhi17 #22527 üzenetére
Ha menet közben elveszne, vagy valaki lenyúlná, akkor a Banggood vissza adja a pénzed pár hónapon belül.
Nagyjából 3 napon belül mindig megkaptam, ne túlozzál már.
A Banggod nem az AliExpress logisztikai cégével a Cainiao-val (ennek Budapesten van a régió központja és ezért gyorsabb az ideérkezés) szállíttat ezért semmi értelme összehasonlítani a szállítási időket és maga a logisztikai rendszer is más, a BG-n sosem látsz vámolás témát, mert máshogy intézik.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a Banggood szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Minden ami hőszivattyú
- Borderlands 3
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Mortal Kombat 1: Khaos Reigns - Így harcol Ghostface
- Melyik tápegységet vegyem?
- Társasjáték topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Szólánc.
- További aktív témák...
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Bomba ár! Dell Latitude 5501 - i7-9850H I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gar
- AMD Ryzen 3 2200G processzor
- Videoton Solo B20 hangfalpár
- Kingston HyperX Fury DDR3 16GB (2x8) 1866Mhz cl10
- HP ELITEBOOK 840 G3-Core i5/6.Gen-14"FHD-8G RAM-128G SSD-Magyar Világitós-ÚJ Akkuval-Garival.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest