Új hozzászólás Aktív témák

  • TheProb

    veterán

    Fu srácok, én nem tudom mit csinálok rosszul, de az utóbbi időben úgy érzem magam, mint anno az Ender3-nál, hogy az agyvérzés kerülget, mert képtelen vagyok 1 normálisat is nyomtatni... Valami mindig van, de tényleg. Vagy feljön az asztalról a nyomat vagy a nyomtatás végére warpol el vagy curlinggel vagy ghost-os vagy artifactos vagy ezek uniója...

    Már egy nyamvadt PLA-t (Sunlu marble) sem tudok kinyomtatni. A függőleges falak nagyon szépen kijönnek, de ahogy overhang van, az úgy felkunkorodik, hogy leveri a nozzle a bed-ről a nyomatot. És hiába csökkentek hőmérsékletet vagy emelem meg az aux fan-t akár 100-ra, nem lessz jobb. Ez wtf? És valahogy nem érzem a logikát abban, hogy most 0,6-os hotender váltottam.
    Mondom nyomtatok egy temp tower-t hogy lássam, hogy jóval alacsonyabb hőfokon jobb lesz-e. Hát a lófütyit, látszik, hogy 190-nél is ugyan úgy felhajlik az overhang és még perszte ezt is leverte a nozzle. Itt adtam fel és visszaraktam a gyári hotend-et. Nagyon remélem, hogy így normalizálódik a helyzet, mert már ott vagyok, hogy kivágom.

    De fura, hogy a PETG-nél is hőmérsékleti/hűtési anomáliáknak látszanak, amik voltak/vannak. A felső üveglap nincs levéve, de egész eddig fent volt...

    Én beismerem, ha user error van, de egyszerűen nem jövök rá és akár mit tekergetek, nem lesz jobb. Ráadásul már bejáratott, 0,4-en tökéletesen nyomtató filamentekkel és profilokkal nem megy, szóval érthetetlen számomra.

    Az említett temp tower, az érdekesség kedvéért... (alig olvasható, de 190-220°C a range)

    [ Szerkesztve ]

    "Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

Új hozzászólás Aktív témák