Új hozzászólás Aktív témák

  • JulianSinulf

    senior tag

    válasz dippe #3779 üzenetére

    Valami ilyesmit nem ismerek. A Cool Plate beszerezhető a bambutól. Akár kész lappal, másik oldalán Engineering Plate-tel, akár matrica formájában, csak akkor kell egy másik lap, amire ráragasztod. Mondjuk, ha van High Temp Plate-ed és már nem kell...
    A szerszámok elvileg elérhetőek a felhőből. Illetve lehet, hogy nálad rajta volt a pendrive-on.
    Nálam a PLA 65 fokon szokott menni. PETG-t nem sokat nyomtattam, a dobozra írt max volt. Szerintem 80-90 között. ASA meg 110-en.
    A modelltől függően azért szokott sikerülni a bridge meg az overhang is. Persze van olyan eset, mikor a szeletelő zakkant és a levegőben kezdené a nyomtatást vagy a levegőben írna egy kanyart, de nincs mihez tapadni.
    Amit én tervezek, azzal általában nincs gond, mert odafigyelek erre.
    Nemrég kis polipot nyomtattam PVB-ből, aminek PLA hotend hőmérséklet kell, viszont 80-85 fokos ágy. Meglepően jól sikerült, a karok is mozogtak gond nélkül, nem volt gond a bridge-el.
    Szálazással sem szokott gondom lenni. De ez szerintem az anyagnak köszönhető. Mostanában csak Prusament kerül bele és azok nem szálaznak. A filamentum-okat és egyéb márkákat még nem próbáltam, amiket a korábbi nyomtatón használtam és a szálazásaikkal nem tudtam mit kezdeni. A retract torony mindig mást mutatott ugyanannál a beállításnál. Egy idő után már nem láttam értelmét foglalkozni vele. Főleg miután kipróbáltam az első Prusament tekercsem.

    Nem tudom, hogy, ha feldarabolod a modellt, akkor van e lehetőséged a magasabb szinteken más paramétereket beállítani a nyomtatáshoz.
    Vagy esetleg kiszínezed és megcsinálod ugyanannak az anyagnak egy hűvösebb variációját. Esetleg lassabban nyomtatsz, hűvösebb hotend-del. Az asztalnak a tapadás miatt szerintem maradnia kell. És előfordulhat, hogy a felület fényvisszaverése változik. Fényes helyett matt lesz vagy épp fordítva.
    Egyéb ötletem nincs.

Új hozzászólás Aktív témák