Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rooland
senior tag
Sziasztok!
Van egy GTX 550Ti VGA-m. Milyen CPU kéne neki ami kihajtja rendesen? Jelenleg egy E6600 @ 2.4Ghz van (alap órajelen) egy MSI P965-Neo lappal és 4Gb DDRII 800-as memmóval.
Nem nagyon szeretnék lapot, memmót mindent cserélni ha nem muszáj.Köszi.
R. -
rooland
senior tag
válasz BomiBoogie #22656 üzenetére
Nem tudom. Gondoltam nem hajtja ki, mert a GTX ha bár nem is egy atom brutál kártya, azért jóval modernebb mint az E6600-am. De ha szerintetek erősebb CPU-val sem lenne változás, akkor az csak "jó" hír.
Van még egy E6750-em. Azt elfogadja még a lap vajon? Érdemes kicserélni az E6600 helyett? -
rooland
senior tag
válasz BomiBoogie #22661 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek!
Akkor már csak azt nem értem, hogy jelenleg az E6750 egy ASUS P5K-VM lapban van, amit hivatalosan ugyanúgy nem támogatja az E6750-et, mint az én MSI P965-Neo lapom. Mégis gyönyörűen ketyeg benne.
Ez hogy?
Ráadásul az E6750 FSB-je 1333Mhz, de mindkét alaplap csak 1066Mhz-ig támogatja a dolgokat. -
rooland
senior tag
válasz BomiBoogie #22663 üzenetére
Hopp tényleg. Bocsánat.
És az FSB kérdése? Vagy akkor gondolom működik az 1333Mhz-es FSB-s CPU, csak 1066Mhz-en? -
rooland
senior tag
válasz BomiBoogie #22665 üzenetére
1000 bocs.
Megvan a hiba, vagy elírtam és ASUS P5B-VM lapban van valójában (az nem támogatja), vagy én emlékeztem rosszul és mégis ASUS P5K-VM lapban van amit írtam is. Akkor viszont mindent értek. -
rooland
senior tag
válasz Dark Archon #22668 üzenetére
-
rooland
senior tag
válasz Dark Archon #22666 üzenetére
És akkor milyen proci hajtaná ki a GTX 550 Ti-t szerinted? Ráadásul a több mag rajtam nem is segít jelen esetben, mert én csakis World of Tanks-et játszom, ami meg szégyenletes módon csak 1 CPU magot támogat egyenlőre.
-
rooland
senior tag
válasz killzone1987 #22690 üzenetére
A GTX 550Ti ilyen erős kártya? Vagy milyen helyet foglal el kb a VGA-k közt?
Én csak úgy havertól vettem meg pár hónapja az én GTX-emet mert eladó lett neki pont, de nem tudom pontosan milyen szintet képvisel!?
Alsó, közép-alsó,közép-felső kategória? -
rooland
senior tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy új konfigot, ami a következő:AS Rock Extreme4 z77 / Intel i5 3570k / Corsair Vengeance 2x4Gb 1600 Mhz / Sapphire HD 7850 2Gb/ OCZ Vertex III 120 Gb SSD / FSP Raider 550W
Csak World of Tanks-et, illetve Serious Sam 3-at játszom rajta azóta (gondolom nem nagyon izzasztja meg a gépet hivatalosan) és sajnos olyat produkál, hogy teljesen rendszertelenül megfagy a gép. A jelenség olyan, hogy megy a játék, aztán eltűnik a kép feketére és a hang egy beakadt pillanata ismétlődik kb egy másodperces időközökkel. Tehát csak fekete a képernyő és a hang egy pillanata beragadva ismétlődik. Néha a kép is beakadva felvillan, de csak nagyon ritkán. Csak játék alatt produkálja a hibát.
Először arra gyanakodtam, hogy a nagy meleget nem bírja, a házam oldala nincs fent (egyenlőre nem tudom felrakni a CPU hűtő miatt). Tudom így nincs huzat, rossz a szellőzés. De most sokkal hűvösebb van ~24 fok a szobában és a szobai ventillátort is a gépnek döntöttem közvetlenül hogy kifújja a meleget. De sajnos így is megfagyott ma. CPU 35-38 fok körül szokott lenni, GPU 45-50 fok körül ha jól emlékszem játék közben.
Bocs hogy részletes volt, de remélem sikerült mindent leírni hogy talán tudjatok rá mondani valamit.
Mi szokott ilyen megakadást csinálni jellegzetesen?
Mi baja lehet?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
rooland
senior tag
válasz agressiv #31401 üzenetére
Elnézést az meg tőlem maradt le, hogy nem a lap zenél, hanem egy PCI-os Creative X-Fi Fatal1ty, ami a régi gépben is szolgált. Ott nem volt ilyen probléma.
Ha beakad így a dolog, az akár memória is lehet nem?Most csináltam egy FurMark GPU Stress tesztet, 64 fokig ment fel 53%-os ventivel és nem akadt meg semmi.
[ Szerkesztve ]
-
rooland
senior tag
Sziasztok!
Valószínű hibás a VGA, hallottam hogy másnak is produkált ilyen hibát a kártyája.
Amit ajánlottatok megpróbáltam, megmozgattam a hangkártyát, a VGA-t is, megtisztítottam őket, de ugyanúgy produkálja véletlenszerűen a hibát játék közben. Állítólag hibás kondenzátor/ok miatt csinálja véletlenszerűen a video egyik kommentje szerint.
Ilyet produkál nálam is nagyjából: [link]Esetleg valami személyes tapasztalat/ötlet még?
Ez a hibám volt/van amúgy:
Nemrég vettem egy új konfigot, ami a következő:
AS Rock Extreme4 z77 / Intel i5 3570k / Corsair Vengeance 2x4Gb 1600 Mhz / Sapphire HD 7850 2Gb/ OCZ Vertex III 120 Gb SSD / Creative X-fi Fatal1ty / FSP Raider 550W
Csak World of Tanks-et, illetve Serious Sam 3-at játszom rajta azóta (gondolom nem nagyon izzasztja meg a gépet hivatalosan) és sajnos olyat produkál, hogy teljesen rendszertelenül megfagy a gép. A jelenség olyan, hogy megy a játék, aztán eltűnik a kép feketére és a hang egy beakadt pillanata ismétlődik kb egy másodperces időközökkel. Tehát csak fekete a képernyő és a hang egy pillanata beragadva ismétlődik vagy végtelenítve beakad. Néha a kép is beakadva felvillan, de csak nagyon ritkán. Csak játék alatt produkálja a hibát.
Először arra gyanakodtam, hogy a nagy meleget nem bírja, a házam oldala nincs fent (egyenlőre nem tudom felrakni a CPU hűtő miatt). Tudom így nincs huzat, rossz a szellőzés. De most sokkal hűvösebb van ~24 fok a szobában és a szobai ventillátort is a gépnek döntöttem közvetlenül hogy kifújja a meleget. De sajnos így is megfagyott ma. CPU 35-38 fok körül szokott lenni, GPU 45-50 fok körül ha jól emlékszem játék közben.
Bocs hogy részletes volt, de remélem sikerült mindent leírni hogy talán tudjatok rá mondani valamit.
Mi szokott ilyen megakadást csinálni jellegzetesen?
Mi baja lehet?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
-
rooland
senior tag
OK akkor első körben kiveszem a VGA-t és használom a CPU VGA-ját. Elvileg van benne egy Intel HD 4000. (bár nem tudom mennyire lesz használható játékra)
Illetve most töltöm a legújabb 3D Mark-ot. Megnézem az alatt beakad-e.
[ Szerkesztve ]
-
-
rooland
senior tag
válasz callmeakos #31696 üzenetére
Nálam tök ugyanez a hiba. Sapphire HD7850 2GB OC.
Ma viszem vissza gariztatni. Remélem pozitívan fognak hozzáállni és nem szívóznak. -
rooland
senior tag
válasz callmeakos #31712 üzenetére
Na beadtam gariba iponhoz a Sapphire HD7850-et. Csak felvette a srác az adatokat és a hibajelenséget felírta. Jól körül írtam neki. Azt mondta 1,5-2 hetet kell várni rá kb. Kérdezte csere/javítás érdekel? Mondtam csere, majd egy ASUS-t szeretnék. Csak annyit mormogott halkan, hogy nem rossz döntés...
-
rooland
senior tag
Sziasztok!
Problémám lenne a VGA-val valószínű. HDMI-n keresztül TV-re kötve sűrűn használom a PC-t. Most is a szokásosat csináltam, játszottam TV-re kirakva épp. Egyszer csak kifagyás (nem az a tipikus kék halál szín), világos kék csíkos/kockás képernyő, de a hang ment tovább. Újraindítottam a gépet és azóta miután betölt a win7 (a töltés még látszik) utána se hang, se kép, de a monitor bekapcsolva marad. Csökkentett módban elindul, de szemcsés, hibás a kép, még a BIOS-ban is hibás a kép. Csatoltam pár képet a végén.
Átraktam az alaplai VGA-ra, akkor megy normálisan DE! csak akkor, ha a VGA ki van húzva a slotból. Tehát ha bedugva marad ott is ugyanaz a fekete se hang, se kép win7 betöltés után. A VGA egy ~3 éves HD7870. Abszolút sose nem volt húzva semmi az egész rendszeren és nem is nagyon gyötörtem brutál játékokkal. Tulajdonképpen szinte csak World of Tanks-et kapott (a halál pillanatában is).
Meghalt a VGA? Akkor hogyhogy windows betöltés előtt és csökkentett módban ad képet (igaz hibásat)? Vagy az alaplap PCIe-e halhatott meg esetleg?A konfigom, hátha lényeges: AS Rock Extreme4 z77 / Intel i5 3570k / Corsair Vengeance 2x4Gb 1600 Mhz / ASUS HD 7870 2Gb/ OCZ Vertex III 120 Gb SSD / FSP Raider 550W
Ötlet? Remélem nem halt meg, de ha meg is, esetleg javítható!? Hátha találkoztatok már hasonló hibával a képek alapján:
[kép1] [kép2] [kép3] [kép4] [kép5] [kép6] [kép7] [kép8]
Köszi!
-
rooland
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy HD 7870 2GB-ról érdemes lehet váltani GTX 1050 Ti 4GB-ra? Lehet el tudnám cserélni most őket értékegyeztetéssel. Kb. hány %-al lehet jobb a 1050?
Köszi!
-
rooland
senior tag
Köszönöm a segítségeket.
Ez a GTX 1050 Ti 4Gb vs RX 470 4Gb meg annyira megfoghatatlan téma számomra... Néztem rengeteg szöveges / videó összehasonlító tesztet róluk és valahol 5-7 FPS különbség volt, valahol meg azt írják hogy min. +40%-al erősebb az RX 470 (azt sem szabad elfelejteni, hogy 10e-rel azért csak drágább az RX 470 azonos gyártótól). Hát most hol itt az igazság akkor!?
-
rooland
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy régebbi i5 3570k @ 3.80Ghz (gyári órajel) procim ketyeg, egy RX 470 4Gb VGA-val. Witcher 3-al nyüstölöm, amivel 1080p full-on a CPU ~70%on, a VGA 100%-on ketyeg ~45 fix fps-t produkálva.
Elgondolkodtam, hogy a VGA-t lecserélem egy pl. GTX 1660 Ti-ra, viszont lehet hogy a CPU már kevés lenne hozzá? Lehetne húzni a CPU-t, ahogy olvasgattam akár ~4.50Ghz-ig simán elmegy stabilan. Így már kiszolgálhatja a VGA-t? Szerintetek lenne így értelme VGA-t cserélni és CPU-t húzni, vagy az egész rendszer már öreg és nem hajtaná ki így sem a VGA-t? Köszi.AS Rock Extreme4 z77 / Intel i5 3570k / Corsair Vengeance 2x4Gb 1600 Mhz / MSI Gaming Radeon RX470 4Gb / OCZ Vertex III 120 Gb SSD / FSP Raider 550W
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest