Új hozzászólás Aktív témák

  • A_ScHuLcZ

    addikt

    Sziasztok!

    Szomszéd gépét újratelepítettem, mert furcsán viselkedett a win7, időnként nem bootolt be rendesen, ami azt jelentette, hogy a win logo után fekete képernyő, csak az egér látszódott rajta, vagy pedig fekete képernyő, és egér sem volt. Most 8.1-et tettem fel neki, a fontosabb dolgokat feltelepítettem, volt pár resi, a többi programot pedig távolról teamviewerrel terveztem feltelepíteni neki. Átvittem a gépet, bekapcsoljuk, 8.1 logó után fekete képernyő és csak egér. Mondom wtf, nálam egyszer sem csinálta. Teamviewerrel beléptem, látszódott minden rendesen, tehát bebootolt, csak a megjelenítéssel volt valami gond. Kábelcsere, DSUB->DVI csere megvolt, semmi változás, áthoztam a saját monitoromat, amivel telepítettem, ugyanazt produkálta. Ekkor kezdtem a VGA kártyára gyanakodni, csak nem értem, hogy előtte miért nem csinálta, amikor telepítettem a gépet.
    Megnyomtam a kikapcs gombot, 1 pillanatra megjelent az asztal, majd egyből a leállás... képernyő. Még 2-3x bekapcsoltuk, sőt a VGA-t is kivettem, kifújtam, visszaraktam, de semmi változás, boot logo után elmegy a képernyő, és csak leállításkor tér vissza.
    A konfig egy normálisabb C2D (E8200 + 4GB ram), de a VGA bűnrégi benne, vista driver a legfrissebb hozzá, az is csak úgy ment fel, ha vista kompatibilitási módot használtam, egyébként nem találta meg a hardvert.
    Jól sejtem, hogy ez VGA cserés dolog lesz, ugye? 98%-ban biztos vagyok benne, csak azért kérek megerősítést, mert kellemetlen lenne, ha vesznek újat, és nem is ez a probléma.

    B kérdés: milyen kártyát nézzek ebbe a konfigba? A lányuk egyszerűbb játékokkal játszik (minecraft szintűek), tehát nem kell túl komoly, 10k körüli árat mondtam neki.

    C verzió: párom gépében már egy ideje tervezzük a VGA cserét, ő sem egy mai vasat használ, a korábbi gépemet: C2D E8400, 8GB ram, HD4890 1GB Vapor-X hűtő cserélve Alpenföhn-re. Ő viszont szokott játszani, és már többször kevésnek bizonyult a gépe egyes játékokhoz. Az az ötletem támadt, hogy az ő kártyáját elbizniszelem a szomszéddal, neki pedig veszünk egy erősebbet használtan, de nem tudom milyet lenne célszerű. Szeretnék 1155-re fejleszteni az ő gépét is, de abból nem valószínű, hogy idén lesz valami, esetleg jövőre. Ebbe milyet, kb mennyiért érdemes nézni?

    "I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

Új hozzászólás Aktív témák