Új hozzászólás Aktív témák

  • donceleger8

    őstag

    Sziasztok.
    Egy másik topicban nem kaptam választ, remélem itt több szerencsével járok.

    Adott egy laptop, egy Lenovo, amiben van egy Amd Quad-Core A4-5000M APU proci.
    Ebben van egy Radeon HD8330-as integrált GPU, illetve van egy dedikált Radeon HD8570 is.
    Ezt látja az eszközkezelőben is, mindkettőhöz azt írja, hogy az eszköz megfelelően működik.
    Legújabb Catalyst feltelepítve.
    A kérdés az, hogy hogyan tudom működésre bírni az erősebb videókártyát, mivel én mindenhol a 8330-as típusjelzést látom.
    Van egy olyan, hogy választható grafikus beállítások, itt meg csak olyan szerepel, hogy az adott programnál vagy energiatakarékos, ez gondolom a 8330-as lehet, vagy nagyteljesítményű beállítás, ez meg az erősebb 8570-es lehet. Viszont a legtöbb program esetében le van zárva ezen beállítás, kompatibilitási dolgokra hivatkozva! Azaz nem tudom átállítani, és alap esetben az energiatakarékosra van állítva.
    Konkrétan a PowerDVD 13-as proginál szeretném az erősebb VGA-t használni.
    Vagy esetleg csak a fixen választás joga van letiltva? Ettől függetlenül a gép automatikusan vált, ha neki erősebb forrásra van szüksége? Vagy egyáltalán hogyan működik ez? Sajnos semmilyen beállítást nem találok azzal kapcsolatban, hogy konkrétan ki tudjam választani a 8570-es kártyát. A BIOS ban is csak annyi szerepel, hogy Switchable Graphics Card vagy valami más. Ha arra a valami másra állítom, akkor nem is Radeon kártyát ír.
    Valaki legyen szíves homályosítson fel ezen kérdésben! Első ilyen laptopom ez, és szeretném ha a videóteljesítmény maximális teljesítményen menjen, mivel elsődlegesen BD és BD3D filmek lejátszásra használnám.
    Köszönöm előre is.

    Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!

Új hozzászólás Aktív témák