Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
helkis
veterán
válasz sketchifun #31149 üzenetére
hát ez érdekes tényleg, hogy ad képet a kártya, ha nincs is a rendszerben?
milyen alaplap? via chippes? egy vina4in1-et fel kéne tolni akkor normál módban..
[ Szerkesztve ]
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
válasz sketchifun #31152 üzenetére
i865g-s alaplap, van integrált vga, nem arra van dugva a monitor?
azt nézd meg milyen bios van benne, hátha van frissítés, valszeg nem tudja kezelni ez a régi lap azt a régi kártyát, sajna a brand gyártóknál egy gyakori probléma..
szóval egy korabeli intel inf-drivert feldobhatsz, hátha megtalálja az agp portot..
[ Szerkesztve ]
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
sketchifun
senior tag
válasz helkis #31153 üzenetére
Linkeld, hogy mit rakjak fel. Ez az egyik.
A másik, hogy a BIOS frissítés szinte lehetetlen. Egyrészt még soha nem találtam hozzá frissítést, másrészt mivel Pendrive ebben az időben még nem volt elterjedt, és a BIOS CD-ről olvasni nem tud, marad a floppy. Na de se floppy meghajtóm, se kábelem, se konkrétan floppy-m.Nem, nem integrált VGA-ra van dugva, ha az AGP port használatban van, akkor nem is ad képet az integrált VGA-n.
[ Szerkesztve ]
Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
-
agressiv
addikt
válasz sketchifun #31154 üzenetére
Lehet BIOS-t frissíteni, DOS alól FAT32-re formázott merevlemezről én mindíg úgy szoktam. Amúgy valószínű, hogy már előtte sem volt jó a kártya, vagy a driver nem is töltődött be, csak nem tűnt fel. Esetleg lassú volt a masina és azért telepítettél windows-t? Ha igen, akkor lehet, hogy nem a windows okozta a lassúságot, bizonytalanságot.
Hát még a borz.....
-
Vakegérke
félisten
válasz sketchifun #31152 üzenetére
Ezt még telepíthetnéd, ha kísérletezős kedvedben vagy. Elindítod, megkeresi a drivereket, és ha látja a kártyádat, akkor nyertél.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
helkis
veterán
válasz sketchifun #31154 üzenetére
most melyik bios van benne?
-
sketchifun
senior tag
Lefutott a SlimDrivers.
Ezeket találta, mint frissítendő driverek:
Input Devices
HID-compilant mouse
USB Human Interface DeviceSound, Video and Game Controllers
SoundMAX Integrated Digital Audio (itt hazudik, ez fent van. )Storage Controllers
Intel(R) 82801EB Ultra ATA Storage Controllers -24
Intel(R) 82801EB Ultra ATA Storage Controllers -24System Devices
Intel(R) 82801 PCI Bridge - 244E
Intel(R) 82801EB LPC Interface Controller - 24D0
Intel(R) 82801EB USB Universal Host Controller
Intel(R) 82801EB SMBus Controller - 24D3
Intel(R) 82801EB USB2 Enchanced Host Controller
Intel(R) 82865G/PE/P/GV/82848P Processor to I/O Controller
PCI to PCI Bridge
Intel(R) 82865G/PE/P/GV/82848P Processor to PEnnyi.
helkis
AIDA64 Szerint:
BIOS Típusa: Phoenix
BIOS verzió: 5.00 R2.05.1562.01
Rendszer BIOS dátuma 04/07/04
Video BIOS dátuma 08/06/03[ Szerkesztve ]
-
helkis
veterán
válasz sketchifun #31159 üzenetére
biosban melyik az elsődleges vga az onboard vagy a dedikált?
-
Vakegérke
félisten
Nem hazudik, frissebbet talált.
Nézd, lehet, hogy butaságot mondok, de engedd meg neki, hogy telepítsen mindent. Vagyis tedd meg. A "System Devices" kategóriában lehet olyan, ami frissítés, újabb driver esetén megoldja a problémádat.
Ha nem jön be, akkor sem vesztesz semmit. A legrosszabb esetben új telepítés, és csókolom.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
helkis
veterán
itt megtalálsz mindent hozzá: [link]
neked a D1562-Cxx biosok közül kell a legfrisebb: V5.00 R2.14.01
[ Szerkesztve ]
-
agressiv
addikt
Ha még hibával sincs ott az eszközkezelőben, akkor kár is erőlködni.
Hát még a borz.....
-
Vakegérke
félisten
Ha minden igaz, az Intel(R) 82865G/PE/P/GV/82848P Processor to P a ludas. Ha jól keresgéltem, akkor ő az AGP illesztő programja.
-
Rivaul
addikt
Ha nem segít amit ajánlanak akkor használj egy másik telepítőt s tedd újra a win-t. Ezért agressive megkövez de egy utsó próbát +ér. Valami el lehet ott cseszve. Főleg mivel nem érzékeli a kártyát de képet ad. Ha ez se segít akkor figyelj rá hogy ne húzd meg a vállad de jó erősen vágd a falhoz
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
sketchifun
senior tag
válasz Vakegérke #31166 üzenetére
Na gyerekek' következő van. Winfos telepítés közben dobott hibákat, retryztem, de nem ment ezért skippeltem őket. Aztán evvel a csodaprogival felrakattam valami intel cuccot. Akkor kiírta, hogy valami dll-esk hiányoznak. Mondom frankó, újrarakom, megerőszakolom az entert, csak azért se skippelek. Hát, nem hajlandó továbbmenni, szóval most oprendszer nélkül pihen a gép. Azért köszi a helpet, amint sikerült szerezni oprendszert, írok a fejleményekről.
-
djkay
senior tag
válasz sketchifun #31168 üzenetére
olvastam ezt a nagyon sok bejegyzést. ha nincs ott az eszközkezelöben még ismerelten eszközként sem a videokártya az a nem semmi elképzelhetö hogy az alaplapon vmi ami érzékel a vga slotban nem érzékeli hogy van benne ezért makacskodik
[ Szerkesztve ]
mixcloud.com/hundjkay -telszám adataimnál ha kell vmi
-
Rivaul
addikt
djkay
A hozzászólásaid szerkeszd kérlek 5 percen belül ha lehet, több embernek írhatsz úgy mint én most neked s akkor nincs keveredés
VakegérkeItt valami a telepítésnél csesződött el sztem. Egy frissebb telepítő helyre kéne hogy hozza. Ezt inkább nem foltoznám. Bár egy próbát +ér, utána viszont nekimennék másikkal az tuti.
[ Szerkesztve ]
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Vakegérke
félisten
Mik azok a hiányzó dll-ek? Talán azok pótlásában is tudunk segíteni.
-
agressiv
addikt
Mivel képet ad, ezért nyílván kommenikál az alaplappal, a windows telepítő hírtelen fileolvasási problémái pedig komolyabb gondra utalnak. A telepítő nem valúszínű, hogy rossz lenne, mivel előtte már felrakta a windowst és gondolom most is ugyanarról szerette volna telepíteni.. Lehet, hogy holnap reggel már be sem kapcsol a gép, eléggé tipikusak a tünetek.. Processzor upgrade is történt, ha jól emlékszem, szóval lehet, hogy az éhesebb processzor már instabil a lap öreg kondenzátoraival.
Hát még a borz.....
-
helkis
veterán
válasz agressiv #31175 üzenetére
de az is lehet hogy a procit nem kezeli megfelelően a lap, mindenképp egy biosfrissítéssel kéne indítani..
ezzel: Identification number: YBER134357 letölthető minden, ami kellhet.."Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
speedydb23
senior tag
Ezt csekkold le a bios-ban.
Boot Options
POST Errors Halt On All Errors
Fast Boot Enabled
Quiet Boot Enabled
Primary Display AGP VGAPlusz ezzel a driver pack-al is megpróbálkoznék:
Intel 865g ich5 chipset driver[ Szerkesztve ]
-
speedydb23
senior tag
válasz speedydb23 #31178 üzenetére
-
ritterkrisz
tag
Vettem ma egy GTX 650 ti-t PH-n egy sráctól. Be is raktam a masinámba, de van vele némi probléma.
Betöltődik a gigabyte alaplap főképernyője, hiába nyomok bármit semmire nem reagál, bios beállításokba nem enged. Hagyom így eltelik kb 1-2 perc és tovább lép, de van hogy nem lép tovább csak ebben az állapotban megfagy..
Előtte egy 660 ti dolgozott a gépben azzal tök jó volt minden. 3570k procim van, próbálkoztam az integrál vga tiltásával, de az sem vezetett eredményre.
mitől lehet? átbasztak és rámsóztak egy szar kártyát ?
-
Vakegérke
félisten
válasz ritterkrisz #31180 üzenetére
Mit csipog a BIOS? Hány hosszút, rövidet?
-
helkis
veterán
válasz ritterkrisz #31180 üzenetére
de most komolyan srácok, miért nem lehet a komplett konfigot kiírni a cuccokhoz, vagy a kérdésbe beleírni, software-el együtt.. van-e tuning, stb.. amig nincsenek meg miről beszélünk bármi lehet..
én tippem: tuning off, c-mos clear, alapon indít, stb..
-
Vakegérke
félisten
válasz ritterkrisz #31182 üzenetére
Nem ártana kitölteni az adatlapodon a "Cuccok" rovatot. Máris könnyebb lenne megközelíteni a probléma gyökerét.
Szerk: Nem beszéltünk össze helkis fórumtárssal, és nem láttam, hogy mit mond, hiszen épp a hozzászólást írtam. De erősítjük egymás véleményét.
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
-
Vakegérke
félisten
-
helkis
veterán
válasz Rivaul #31186 üzenetére
pl.: itt van fent az összefogalaló, ott ha lenyitja az ember, akkor egyből láthatná..
de nem is értem, hogy valaki hogy gondolja, hogy egy ilyen "gtx660ti ki, gtx650ti be, nem indul, mi a gond"-ból, normális diagnózist lehet felállítani? (bocs, nem csak rád értem, csak te vagy a példa most.. )
(#31188) ritterkrisz : a 450w táp elég ködös.. bővebben? a vga-t próbáltad másik pci-e slotban?
[ Szerkesztve ]
-
ritterkrisz
tag
ok srácok kitöltöm ne zúdítsátok rám a népharagot
-
Vakegérke
félisten
válasz ritterkrisz #31190 üzenetére
Semmi népharag.
A továbbiakban megúszod a fölösleges kérdezősködést.Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
helkis
veterán
válasz ritterkrisz #31190 üzenetére
mielőtt átraknád, dugd be az alaplapi vga-ba a monitort, és majd biosban állítsd át hogy a pcie legyen az elsődreles, igpu-t kikapcsolhatod.. majd save&exit, utána dugd vissza a vga-ba, szvsz jó lesz,,
[ Szerkesztve ]
-
djkay
senior tag
válasz ritterkrisz #31188 üzenetére
igen a táp kérdéses lehet de ugyis csak terhelésnél fingana le szerintem.(hivatalos oldalán 400W required tán elég akkor ) másik gépbe is próbáld be a karit.
mixcloud.com/hundjkay -telszám adataimnál ha kell vmi
-
helkis
veterán
válasz ritterkrisz #31196 üzenetére
akkor rakd át a másik slotba.. hátha.. táp? van rajta másik 6pin pcie csati? akkor cseréld ki..
-
Vakegérke
félisten
Már bocs, de tényleg használd már azt a nyomorult "Szerkesztés" gombot.
Addig jó, amíg mi, fórumtársak szólunk, ha egy moderátor teszi, az már nagyobb gond lehet.Alapelvek,
III. Moderáció,
12. Jótanácsok, további szabályok:
4. Hozzászólás:
2. Ha 5 percen belül eszedbe jut még valami a hozzászólásod után, akkor használd a (Szerkesztés) gombot, ezzel szerkeszteni tudod az aktuális hozzászólásodat.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- BestBuy topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Xbox Series X|S
- Milyen egeret válasszak?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- NiMH akkumulátor
- További aktív témák...