Új hozzászólás Aktív témák

  • Willie

    őstag

    Sziasztok!

    Én is elgondolkoztam azon, hogy egy kicsit felturbózom a notebookomat.

    Egy Fujitsu LH532-t nyúzok, HM76 chipsettel van szerelve. Jelenleg egy Sandy i3-2328M van benne, ezt szeretném egy Ivy i5-re kicserélni. Mit gondoltok a dologról? Sokat jelentene teljesítményben? Mennyivel forogna többet szerintetek a ventilátor, az akkumulátor idő hogyan változna - nőne vagy csökkenne? Ezeket a típusokat néztem: i5-3210M, i5-3230M - esetleg van más Magyarországon kapható i5-ös processzor?
    Az i7 felesleges lenne, igaz? A gépem hűtésének szerintem sok lenne, bár eszerint a táblázat szerint szereltek ilyen gépet i7-tel is.

    A benne lévő RAM-ok órajelét hirtelen nem tudom megmondani. Egy gyári 4 gigás van benne illetve egy 2 gigás modul, amit ajándékba kaptam a vásárláskor. Annyi biztos, hogy nem mennek 1600MHz-en, mivel a mostani processzorom maximum 1333MHz-en tudja kezelni azokat. De ha nem 1600-as, akkor tennék bele egy mondjuk 8 GB 1600 MHz-es órajelű modult.

    Kicsit az tart vissza, hogy még majdnem 2 évig garanciális a gép. De ha bármi lenne, akkor visszateszek bele mindent úgy ahogyan volt. Már volt szétszedve takarítás illetve pasztázás miatt. A processzort is ki lehet venni garanciavesztés nélkül bár ezt eddig még nem tettem meg. De annyi biztos, hogy semmi matricát nem téptem eddig fel, a processzort rögzítő keretnél sincsen semmi olyan.

    Előre is köszönöm a segítségeteket.

    Üdv.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák