Új hozzászólás Aktív témák

  • Toby888

    senior tag

    "" A metódus Windows 7/8 alatt üzembiztosabban kivitelezhető, míg XP és Vista alatt a TRIM támogatás hiánya miatt több év után érezhetünk majd némi lassulást, így javasolt a legfrissebb Windows verziót használni. Először a zenéket, videókat, egyéb saját fájlokat mentsük el egy másik meghajtóra, hogy a rendszerlemez mérete elég kicsi legyen ahhoz, hogy az új SSD-re ráférjen, majd klónozzuk a rendszert az SSD-re.
    Amire szükség lesz

    Mielőtt nekikezdünk, lássuk, mikre lesz szükségünk.
    - A jelenlegi merevlemezre, amin a rendszerünk és az adataink találhatók.
    - Egy SSD-re, amelyre áthelyezzük az operációs rendszert. Ahhoz, hogy megtudjuk, hogy körülbelül mennyi fájlt fogunk áthelyezni, nézzük meg egyrészt, hogy a merevlemezünkön mennyi a foglalt hely, másrészt, hogy a „Users” (Felhasználók) mappa mekkora (ez a gyökérkönyvtárban található), végül utóbbit vonjuk ki az előbbiből. Így megkapjuk a rendszer és a telepített programok méretét. Ha ez még mindig nagyobb, mint az SSD mérete (plusz néhány gigabájt), akkor töröljünk néhány programot – főleg játékot –, hogy megfelelőre szűkítsük a méretét.
    - Készítenünk kell valahová egy biztonsági mentést az előzőleg szétválogatott zenékből, filmekből és egyéb fájlokból, hiszen azokat a későbbiekben vissza szeretnénk helyezni a merevlemezre – lévén azok a kisebb méretű SSD-re nem fognak ráférni. A legjobb, ha van egy külső meghajtónk, ami kellően nagy, de ennek hiányában használhatjuk az esetlegesen velünk egy hálózaton lévő többi számítógépet.
    - EaseUS Partition Master: ezzel az ingyenes programmal fogjuk a telepített rendszerünket áthelyezni.
    - Gparted Live CD: a partíciókon némi módosítást kell majd végrehajtanunk ezzel az eszközzel. Ha van kéznél egy Ubuntu Live CD, az is megteszi, hisz abba integrálták a Gpartedet. ""

Új hozzászólás Aktív témák