Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok, van egy Dell U2412M monitorom, szeretném a legegyszerűbb módon megoldani, hogy az asztali pc-m mellett ha hazaviszem a munkahelyi laptopot mindenféle kötögetés nélkül tudjam használni és esetleg váltani is tudjak a két eszköz között. Hogy tudnám ezt eléri? Milyen eszköz, szoftverre lesz szükségem?
Dell U2412M
Csatlakozók:
VGA (D-sub)
DVI
MHL támogatás
DisplayPort
USBBónusz kérdés: A számítógépbe kötött billentyűzet és egér combó elosztása is jó lenne.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
RedHarlow
aktív tag
És a billentyűzetet/egeret hogy tudnám megosztani a legegyszerűbbe?
-
varmi2
nagyúr
válasz RedHarlow #119304 üzenetére
Usb átkapcsoló Más megoldás nincs.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
sutyesz96
őstag
Sziasztok!
Adott egy Genius SW-HF2.1 1205 aktív hangfal. A problémám, hogy nem tudom rendesen működésre bírni a 2 kis hangszórót. Vagy az egyik halkabban szól, vagy abszolút nem szólnak, vagy csak szimplán recseg. Minden nap meg kell igazítanom a kábeleket, hogy rendesen szóljon egy idei-óráig. A legkisebb mozdulatra is kimozdul a helyéről a kábel, pedig rendesen rögzítve van a mélynyomóba.
Ha leforrasztanám a kábelek végeit, hogy ne szanaszét álljanak a szálak, az segítene esetleg?[ Szerkesztve ]
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
Csupingo
veterán
válasz sutyesz96 #119307 üzenetére
Biztos ott a gond? Ezek a csatlakozók ritkán vacakolnak. Az rca végén jack van? Nem az lehet rossz, vagy az aljzat amibe be van kötve? Persze a forrasztás egy fokkal jobb lenne, de talán nagyobb esély van rá, hogy a hangerőszabályzó lett rossz.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
-
Csupingo
veterán
-
RedHarlow
aktív tag
Hogyan oldható meg az, hogy ha a laptopomat monitorra kötöm ne a laptop felbontása jelenjen meg a monitoron, hanem automatikusan a monitoré? Tehát, hogy ne kelljen bajlódni a felbontással mindig amikor hazahozom a laptopom?
-
HoaryFox
Topikgazda
válasz RedHarlow #119315 üzenetére
MIvel kötöd össze a laptopot a monitorral? Elvileg HDMI-nek, DP-nek, de még a VGA-nak is be kéne állítania a külső monitor natív felbontását az EDID adatok alapján.
A videókártya driver programjában néznék szét elsőnek.
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
Black-core
aktív tag
Sziasztok. A segítségetekre lenne szükségem.
Van egy laptopom, és a letöltő gépem. Azt szeretném megoldni, hogy a torrent filok amit mondjuk a laptopon letöltök, az a letöltő gépemen tőltödjön le. Mint az RSS nél. Ncore nál működik, de máshol sajnos nem. Köszönöm a segítséget! -
Csupingo
veterán
válasz RedHarlow #119315 üzenetére
Elvileg ha kiterjesztett módban egyszer beállítottad, akkor meg kéne jegyeznie. Vagy egy kijelzős beállításnál is megjegyzi, ha már be volt állítva. (Kép megjelenítése csak itt.) Ne képernyő másolást használj, mert akkor gondolom a kisebb felbontást használja mindkét monitoron.
-
heavygrip
senior tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni.
Az mitől van,hogy nem kapcsol be elsőre a gép? Ezt úgy kell érteni hogy semmi nem történik.
Valamikor a nyomó gomb háromszori benyomásával kapcsol be, de van hogy többször kell megnyomni,illetve elég neki 2 is. Ha bekapcsol azután semmi rendellenesség,se fagyás,se magától kilépés nincs.
2 hetes a gép.
Előre is köszönöm.They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
veterán
Sziasztok
Már jó ideje keresgélek pattogatott kukorica készítő gépet, illetve hozzá való normálisabb fajta kukoricát. Gépet azért lehet találni a neten rendesen, de kukoricát nagyon nehezen, főleg aminek jó íze is van.
Tudom hogy itthon a mozis minőséget nem fogom tudni elérni, nekem a mozik közül a Cinema City-be forgalmazott pop corn jön be a legjobban.
De van olyan pattogatni való kukorica ami bevált nektek esetleg, lehet akár olyan is amibe minden benne van és csak bele kell önteni a gépbe aztán kész, ez lenne a jobb megoldás számomra, vagy lehet olyan ami natúr és én adom hozzá ízlés szerint a dolgokat.iPhone 13 Pro Max
-
Cs1csó
félisten
válasz jozsi252 #119322 üzenetére
Miért ne lehetne? Kell hozzá egy gép + pattogatni való kukorica, és valami kókuszolajban szokták kipattogtatni.
A kukoricák között hatalmas különbségek nincsenek gondolom valamilyen csemege kukoricát alkalmaznak persze párat ki lehet próbálni a "kókuszolaj" abból is lehet van pár azokat is végig kell próbálni.
Pattogatni való amerikai kukorica 450 g
Ahol vetted a gépet ott nem foglalkoznak "segédanyagokkal" is?
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz heavygrip #119320 üzenetére
Zárd rövidre a power tüskéket,ha egyből elindul akkor a házad nyomógombja a rossz.
HA nem javítható a power gomb akkor egy kis trükkel a reset csatlakozóval felcserélheted a power csatikat.[ Szerkesztve ]
-
simpley
őstag
Sziasztok!
Adott egy Grundig D210 típusú vezetékes teló, nemrég vettem megint elő hogy leteszteljem a jelenleg is használatban lévő telefont (nem volt vonal, karbantartás miatt és csak le akartan tesztelni nem-e a készülék a hibás) feltöltöttem az akkuját, beletettem de nem kapcsol be ha dokkolón van akkor sem. Próbálkoztam, szétszedtem fogkefével megtisztítottam az alaplapot de továbbra sem működik. Mi lehet a probléma? Megérheti megjavítani vagy hagyjam a fenébe?signed by simpley.
-
prabhu
senior tag
válasz simpley #119325 üzenetére
Ha nem NI-MH aksi gondja van, akkor nem hiszem, hogy megéri.
Mivel lett feltöltve, hogy be se kapcsol? Le tudod mérni multiméterrel, hogy van-e bennük kakaó egyáltalán? Vagy rakd át vmi kütyübe, hogy azt viszi-e? Esetleg lökj bele 2 elemet tesztelni, csak ne rakd rá a dokkolóra.[ Szerkesztve ]
-
simpley
őstag
-
ph2012
senior tag
Sziasztok. Windows 10-ben van olyan beállítás, hogy a számítógépet 22:30 órakor kikapcsolja és reggel 4 órától engedélyezi a számítógép használatot?
Köszi.
-
-
nagyúr
válasz ph2012 #119328 üzenetére
Szülői felügyeletre gondolsz? A User account beállítások közt lehet hasonlót beállítani, legalábbis win7-ben már csináltam ilyet. De kikapcsolni azt hiszem nem fogja, csak kilépteti, és nem engedi belépni.
Ütemezőben viszont be tudsz állítani időzített kikapcsolást, a kettő együtt megoldja, amit szeretnél. -
Black-core
aktív tag
Sziasztok!
Egy launchert csinálok Rainmeterhez, és szükségem lenne a segítségetekre, mert elakadtam. Itt a példa:[Need For Speed Underground 2]
Meter=Image
ImageName=#@#Images\Need For Speed Underground 2.png
H=100[Measure Wallpaper]
Measure=Plugin
Plugin=ActionTimer
ActionList1=PLAY #SKINSPATH#\beep.wav | Wait 10 | !ActivateConfigMouseOverAction=[PLAY #SKINSPATH#\beep.wav][!ActivateConfig "Honeycomb + GGL\Need For Speed Underground 2\Background" "background.ini"]
MouseLeaveAction=[!DeactivateConfig "Honeycomb + GGL\Need For Speed Underground 2\Background" "background.ini"]
LeftMouseUpAction=[PLAY #SKINSPATH#\ok.wav]["C:\Program Files (x86)\EA GAMES\Need for Speed Underground 2\Texmod.exe"]Azt szeretném ha az egér rámutatása után lejátszaná a beep.waw ot, majd várna x másodpercet, s utána inditaná a Honeycomb + GGl..t Az egész egyben működik lejátsza a hangot, elindítja a Honey... De így ha késleltetést teszek bele nem reagál, bizonyára rosszul írtam valamit.
Köszönöm a segítséget előre is!
-
tylerddd
veterán
Hello! Jelenleg a második Dell laptopom csinálja azt, hogy egyszer csak fogja magát és AHCI-ről átáll Raid On-ra. A gépben egy darab, 1TB-os SSD van, amin két partíciót hoztam létre. Elsősorban induláskor okoz olyan szinten problémát, hogy az egyébként villámgyors boot időt kitolja 8-10 másodperccel. Tudom, ez nem sok, de zavaró, hiszen tudna jobbat is. Csak egy teljes újrahúzás segíthet? Mi garantálná, hogy nem történik meg ugyanez?! Köszi!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
tylerddd
veterán
válasz tylerddd #119332 üzenetére
Egy youtube videó alapján alkalmaztam: parancssorba kell beírni bcdedit /set safeboot minimal, újraindítás, BIOS-ban átállít, újraindít, megint parancssor és ott bcdedit /deletevalue safeboot újraindít és valóban AHCI-ben marad a gép, elindul a Windows, de ugyanúgy több ideig tölt, mint korábban.
Legalább tippje van valakinek, hogy miért történik ez?!
-
ph2012
senior tag
Sziasztok.
A Feladatütemezőben be lehet állítani, hogy a számítógép 23:00 órakor kikapcsol és 04:00 órakor újra lehet használni. A két idő között nem lehet használni a számítógépet. Próbálgattam de nem tudom hogy kell készíteni ilyen ütemezett feladatot. Leírnátok a lépéseit?
Köszi.
-
CartmanLand0
senior tag
Üdv!
Mobiltelefon tiltással kapcsolatos kérdésem lenne. Az világos, hogy a szolgáltató tiltja a készülékeket nem fizetés esetén. Viszont mi a helyzet a nem szolgáltatónál vásárolt ( Media Markt, Euronics, stb ) üzletekben hitelre vásárolt telefonokkal ? Mondjuk Cofidish ... azokat is tilthatják ha nem fizet a vevő ?
A jó hírnévhez egy élet munkája kell ... a lerombolásához elég egy perc ...
-
Csupingo
veterán
válasz sutyesz96 #119339 üzenetére
Az érdekes. Esetleg hosszabban húzd le róla a szigetelést és egyszer hajtsd vissza, így vastagabb vezetéket kapsz. Össze is pödörheted. A szigetelést nem szabad aláfogatni. Miután betoltad a vezetéket, kicsit húzd vissza a füleket, akkor jobban rögzít. Mikor pedig becsípteted, akkor teljesen told le a fület, hogy teljesen kinyíljon a közepe és biztos elég mélyen be tudjon csúszni a csupasz vezeték. (A legtutibb, ha tényleg vékony a vezeték, hogy visszahajtod, összesodrod és befuttatod ónnal.)
[ Szerkesztve ]
-
sutyesz96
őstag
válasz Csupingo #119340 üzenetére
Leblankoltam egy kicsit hosszabban, kapott egy kis cint a végére mindegyik, illetve rögzítettem a mélynyomó alján a kábeleket, hogy mikor megmozdul a kábel, ne a foglalatnál feszüljön meg. Így most egyelőre egész stabilnak tűnik.
-
kelna91
senior tag
Sziasztok! 4 pines csatlakozóba lehet 3 pines ventilátort dugni?
-
Csupingo
veterán
válasz kelna91 #119342 üzenetére
Igen, de ha minden igaz, függ az alaplaptól is, hogy PWM, feszültség, vagy mindkettő alapján tud e szabályozni. Talán az alaplap leírásában meg van említve. Itt a ventilátoros topik, ott biztosabbat is tudnak mondani szerintem.
-
tylerddd
veterán
Launcherek használata esetén van-e extra merülés vagy elvileg nem kellene?!
-
sutyesz96
őstag
Ha a laptopomról a tévére osztom meg a képet vezeték nélkül -egy hálózatra csatlakoztatva-, és random időközönként megszakad a kép, az a router vagy az internet gyengeségére utal? Tehát alapvetően arra lennék kíváncsi, hogy a router csinál-e ilyen esetekre egy saját “hotspotot”, vagy szimplán a wifiről kapják egymásnak a jelet?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs