Új hozzászólás Aktív témák

  • necrobin

    tag

    Sziasztok!

    Előjött egy olyan probléma most (eddig minden jó volt), hogy a gépet, mikor bekapcsolom, azon kívül, hogy elindul és üresben megy, nem történik semmi. Nem jön be még az alaplap logója sem a képernyőn, se semmi. Oké. Reset. Az újraindításnál már felugrik a logó, elkezdi boot-oln ia win10-et, viszont a boot-nál kifagy a francba, megáll. Oké. Megint reset. Harmadszorra megint nem ad képet, se semmi, csak üresben jár a "motor".
    Megint reset. Na, megint elkezdi boot-olni a win10-et, és most már sikeresen be is töltött a rendszer, és minden okés. Na, és ezt minden nap a bekapcsolásnál meg kell csinálni. A 4.-5. resetnél hajlandó elindulni. 12 éve használok számítógépet, magamnak rakom őket össze (a specifikációkat meg lehet nézni a leírásomban), és nem találkoztam még ilyennel. Ez nekem így elsőre egy anomália, amit szerintem nem fogok tudni megoldani, mert egy gép vagy rossz vagy nem. Ha rossz, akkor nem indulna el negyedszerre indításnál sem.

    Azt néztem, hogy a bios-ban kétszer szerepel a rendszer SSD-m. Az egyik egy UEFI-s a másik meg egy sima, hangsúlyozom, mindkettő ugyanaz az SSD, és eddig ez nem így volt, csak egyszer mutatta, nem volt külön olyan, hogy UEFI-s. Ha megváltoztatom a boot prioritást, és nem az UEFI-sről boot-oltatom, akkor el sem indul a gép, csak az UEFI-sről. Ez azért fura, mármint hogy így megjelenik kétszer ugyanaz az SSD, régebben ilyen nem volt. Szerintem ezzel lesz valami katyvasz. lehet le kellene formázni újból a francba, és újratelepíteni az OS-t, de meghallgatnám mások véleményét

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák