Hirdetés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Diablo IV
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
Új hozzászólás Aktív témák
-
frankstork
aktív tag
Sziasztok. Színhelyes monitort szeretnék venni utómunkára. Újat most nem tudok, ezért használtban gondolkodom. Pl Eizo s1921. Ki használ Adobe srgb képes monitort, csak hogy bővüljön a vadászandó lehetőségek köre? Elég nehezen találok konkrét típusokat, amik mondjuk 5-6 éve jöttek ki, és alkalmasak utómunkára.
-
frankstork
aktív tag
Köszönöm mindkettőtöknek, már legalább több opció van. ;-)
-
frankstork
aktív tag
Sziasztok!
Miért lehet az, hogy egy képet megnyitunk ps-ben, meg windows képnézegetőben, és jók a színek, irfan-ban, meg paintben nem? -
frankstork
aktív tag
válasz scarabaeus #22579 üzenetére
Eddig értem. De honnan tudjam ki hazudik? (Gondolom nem a ps, de csak tipp )
Köszi a választ, menézem az irfanos beállítást. -
frankstork
aktív tag
-
frankstork
aktív tag
Sziasztok ti melyiket vennétek kültéri fotózáshoz, derítésre Oly E-M10-re, és miért?
Nekem egyenlőre szimpatikusabb a YN, a folyamatos fénye miatt, de mindenhol vakus mókusok tolják az ipart... -
frankstork
aktív tag
válasz Grga_Pitic #22605 üzenetére
És Ropi.
A méret nem zavar. Sem a vakupapucs hiánya, mert úgy is kézből/állványról lesz használva.
A linkelt jinbei led alig erősebb a yn-nál (700 lm), bár nem is kerül sokkal többe, ránézek az ebayen. A stúdió lámpa egyenlőre magas, bár inkább jobb lehet most nem venni semmit, és két hónap múlva azt...
Nagy a varia. És fizetésből élünk...
A vakuval csak annyi a hiba amit írtatok is, hogy nem folyamatos fénye van. Igazából általában jó fényeket keresünk, és a vetett árnyékot kellene deríteni. Persze ha többet fogunk fotózni, akkor nem lehet majd mindig a napfényre várni, akkor muszáj lesz vaku, meg stúdiólámpa, de egyelőre nem akarok eladósodni úgy, hogy talán nem is indul be a buli. -
frankstork
aktív tag
válasz INTELligent #22636 üzenetére
Nem küldözgetnek semmit, csak a kódot az első belépéskor, meg ha esetleg elfelejted a jelszavad...
-
frankstork
aktív tag
válasz *Ropi* #22770 üzenetére
Ja, de mindegy a lapos kártyaolvasó milyensége, csak kimaradt, mert SanDisk olvasót használunk. Azzal elég gyors, felnyomom ssd-re, onnan a 2. kártyára még egy mentés. Ha meg tfcd, akkor is kártya. 1GB nem annyival drágább, hogy még írót is cipeljek, szóval akkor meg tfmicrosd...
-
frankstork
aktív tag
válasz *Ropi* #22775 üzenetére
Nekünk nem 64-es van, és csak az adott fotózás képeit kell lementeni.
A tfcd-hez annyi, ha a helyszínen kéri a modell a nyersanyagot, akkor inkább adom neki oda egy 1GB kártyán, mint xarakodjak Néró barátommal, meg a pluszban cipelt íróval. Pláne, mivel egyébként az ilyen jellegű fotózás marha ritka.[ Szerkesztve ]
-
frankstork
aktív tag
válasz *Ropi* #22777 üzenetére
Nm azt írtam, hogy válogatás nélkül, hanem hogy van, aki nyers képeket akar. Te még nem találkoztál olyannal? Egyébként 2 személyről van szó, 2 fotózás alkalmával, másfél év alatt. Szóval nem sok, de azért gondoltam erre is, viszont azért nem is variálom túl.
A többiek megkapják pen-en, vagy online, meg kinek mi kell.@ copass Jó hogy írtál tapasztalatot. Akkor nem kell a wd. Netbook adott, olvasó adott, kártyák adottak, ennél olcsóbban, sokoldalúbban nem lehet.
[ Szerkesztve ]
-
frankstork
aktív tag
válasz copass #22787 üzenetére
Ez a pofátlanság határa. 60< k, de legalább lassú...
Értem már miért nincs minden gyártónak...
Egyébként, nem aktuális, mert ugye a netbook adott, de ha ledobja a szijat, tudom helyettesíteni windowsos tablettal? (most tekintsünk el attól, a mobilitás javára, hogy azon általában egy darab usb csatoló van)
Csak kíváncsiság. -
frankstork
aktív tag
válasz Grga_Pitic #22790 üzenetére
Az jó.
Ezzel már amúgy is szemezek egy ideje. -
frankstork
aktív tag
válasz *Ropi* #22795 üzenetére
Kettő van rajta. Amúgy mindegy is. Majd akkor ráérek aggódni ezen... Ennél csak nagyobb hiányok vannak.
:-D (állvány kellene háttérhez, ami van nem jó mindenhez, lámpa fronton is megy az izzadás, kéne még egy váz, softboxot akarok gyártani, óóó tovább is van mondjam még? Csak az a qrva píz... -
frankstork
aktív tag
válasz Grga_Pitic #22797 üzenetére
E-M10 szolgál. Jó tudni ezt az opciót, elsődlegesnek nem elég, főleg ha nem üzembiztos, de azért jó hogy van
Igazából nem is az a gond hogy lassú, hanem hogy nagyon nem tudsz szabadon mozogni.[ Szerkesztve ]
-
frankstork
aktív tag
Sziasztok
Használ valaki havi előfizetéses creative cloud-ot?
Tapasztalat? Most majdnem 13 eur egy hónapra.
Persze nem tudom megvenni mert maestro, vagy visa kellene... -
-
frankstork
aktív tag
válasz Balinov #22827 üzenetére
Mire rájöttem mit jelent a foverzio... Basszus. Mondom magamban, ennyire ne legyek már hülye, hogy nem ismerek egy fogalmat, oké. De milyen nyelven van ez? Nem angol, tuti nem német, mintha... de az olaszoknak meg mi közük a photoshophoz... Atyavilág...
Azt nem tudtam hogy ps-t nem lehet venni... Mi az annyukπcsájáért?
@Lassúvíz Természetesen tudom hogy kell ps. Csak eddig abban voltam, hogy megveszem majd ,mint a Lr-ot. -
frankstork
aktív tag
Sziasztok. Karácsonyi fotózás. Háttér terv szerint led függöny, előtte organza, vagy tüll. E-M10 . Probléma: nagy látószög = kicsinek látszik a háttér. Ha elé ültetem őket, nem mosódik, ha távol akkor kevés a háttér szélessége. De szeretnék egy ff oly-t...
Addig is hogy oldjam meg? Műterem nem játszik, mindenki otthon akar fényképeket, szóval gyutávval nem tudok játszani. Van oly 25 1.8, oly 45 1.8, praticar 50 1.8, meg kitobik, helios...[ Szerkesztve ]
-
frankstork
aktív tag
Hi all. Mi a különbség a ps element, és premiere verziók között? Illetve miért jó az hogy van mind a kettőhöz upgrade, annyiért, mint ha újra megvennéd?
Itt nézegettem. Valamint a múltkor valaki itt azt írta, hogy nincs Lr csak online előfizetésre,erre itt meg van dobozos.[ Szerkesztve ]
-
frankstork
aktív tag
válasz Alabástrom #22970 üzenetére
? Nálunk folyamatos fények vannak, és senki nem hunyorít.
-
frankstork
aktív tag
Sziasztok!
Van köztetek olyan, aki gyakran rendel papírképet?
Érdemes leszerződni valakivel, vagy csak simán rendelgetni? Van ajánlott üzlet ehhez? Az sem baj ha pesti, onnan is jött már pár meló, csak gondoltam jobb lenne személyesen átvenni, leadni.
Győrben a sprintben csinaltattuk eddig, de a ma átvett cucc siralmas lett, sajnos én csehországban vagyok, a párom meg nem annyira tud nyomatékosan kérni.
Egy szerződéses partnert komolyabban vehetnek? -
frankstork
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék színhelyes monitort venni. Gondolom létezik 21:9-ben is.
Ár tekintetében a közép kategória érdekel, eizo-ra max használtan futja. Ezek között van ilyen? Méretre az arány miatt nem is tudom mit írjak, 32coll azért biztos kell. Igazából az a terv hogy fotó szerkesztés fusson 2ablakban egymás mellett értékelhető méretben.
(Az olcsó megoldásom jelenleg egy Samu 215TW kalibrálva, meg a laptop monitora. De vagy sikerül találni még egy 215-öt, vagy zsebbe nyúlok.) -
frankstork
aktív tag
válasz *Ropi* #23293 üzenetére
Sapphire 7850 2gb. Nem mai gyerek, de azért a saját idejében nem volt rossz technika. Még nem tudom tudja e, nyomozom, eyefinity-t tudja, akár 6 monitort is kezel. Meglátjuk. Amúgy is csere érett, a Witcher 3 mondjuk még maxon elfutott rajta.
Ezt ajánlották másik topicban[ Szerkesztve ]
-
frankstork
aktív tag
válasz *Ropi* #23300 üzenetére
Mindegy, nem akarok szőrszálhasogató lenni valakivel aki segíteni akar. A második hozzászólásodból ez jött le, de ha nem tb, nem ips akkor mi? VA?
Látom közben te is szerkesztettél. Szóval VA.@Fotonhámozó: ezek szerint a dell-ek közül az U-jelzés ami nekem kell?
[ Szerkesztve ]
-
frankstork
aktív tag
válasz Fotonhámozó #23304 üzenetére
Értem. Szóval akkor az U IPS panellel bír. Aham... Sok helyen nem írják ki nem hogy a színteret, de még a panel típusát sem, szóval nem lesz könnyű dolgom.
Főleg hogy Ropi kolléga meg a VA-panel mellett tette le a voksát.
Ugyanitt Samsung 215TW kerestetik... -
frankstork
aktív tag
Sziasztok. ND1000 szűrő nem létezik 46mm-en? Néztem magyar oldalakon, de nem találtam. Ilyen dörr és társai mennyire lehet jó?
-
frankstork
aktív tag
válasz Grga_Pitic #23443 üzenetére
Jóvanna... Itt is néztem csak nem a videós kiegészítők között. Az adapterezős megoldás jobban tetszik, viszont nem fog becsillanni? Mert van cpl, meg uv, de becsillannak, nem is használja őket. Igaz azok ócókicinemcípősz brand...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Formula-1
- További aktív témák...