Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz jacint78 #45367 üzenetére
Igen, az IGP-t említettem, mert elsődlegesen az az, ami láthatóan gyorsul a memóriatuning hatására. Képek áttömörítésénél vagy videotömörítésnél én nem igazán éreztem teljesítménykülönbséget soha sem még SC és DC között sem. A sima képkonvertálás nem képszerkesztés, ahogy a videotömörítés sem videoszerkesztés. Mind a kettőnél sokat számít, hogy az adott alkalmazás mennyire skálázódik több magon, és mennyire terheli a vinyót. A kicsomagolás rész többnyire a háttértárak sebességén múlik. A renderelés egy másik tészta, ott valóban sok a memóriaművelet, ott számít a memória sávszélessége is.
Az AIDA meg kit érdekel? Szintetikus retek, semmi köze a valósághoz. Vagy Te pontosan tudod, hogy valójában mit csinál az említett teszt? Mekkora és mennyire változatos adatmennyiséggel? Az AIDA memóriatesztjei sem érnek semmit, mert sok esetben olyan kis adatmennyiséget mozgatnak, hogy az elfér a proci L2 / L3 cache-ében. A legnagyobb fail az volt, amikor képes volt az elméletinél nagyobb sávszélességet mérni (ami fizikai képtelenség). Szóval ennek fényében mérvadónak nevezni bármelyik benchmarkját eléggé meredek.
"Mivan 16GB az 16384MB, vagy, ha szerinted ez nem így van akkor közöld ezt a világon mindenkivel és pláne a microsoft-al is. Ha itt valaki próbálja menteni az "igazát" szerintem nem én vagyok és az is jó bizonyíték, hogy ilyen szánalmas módon kötsz belém megint."
Köztudott, hogy nem így van. És nem az én találmányom, hanem IEC szabvány. metrikus SI prefixumok vs IEC bináris prefixumok
Arról már nem a szabvány tehet, hogy pl a memóriagyártók és sok sw fejlesztő nem alkalmazzák helyesen. Ők maguk tehetnek róla, hogy ekkora keveredés van a témában. Pedig az első szabványverzió 1999-ben jelent meg. 2008 óta pedig a fő szabványvonalba került be.
Tudom hogyan lehet javítani a memória alrendszer stabilitásán. Azzal si tisztában vagyok, hogy a feszemeléssel a mai intel procikat szépen le lehet olvasztani. Ezért sem tanácsolom ezt senkinek sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASRock Z87 Pro4 alaplap, hibátlan működéssel eladó! OEM, csak a lap maga. Nincs tartozék!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest