Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
kissdani
senior tag
Egy aorus z270 gaming 5 lappal és egy 7700k, egy cmk16gx4m2b3000c15 memória kittel nem megy végig a intel burn test. És kifagyogat a win10 kékhalál összegyüji az adatokat ujra indul. Pubg is kifagyogat ugyanigy. Melegedési problémák nincsenek semmi nem megy 60 fok felé. És semmi nincsa huzva alap xmp profil.
Az laplap támogatj a leirsában ezt a memória modult, és ha kikapcsolom az xmp profilt 2133-on is kifagy, ritkábban de win10 kékhalál, adatgyüjtés.
Mi lehet a probléma?
Ezt a hibát irja ki:[ Szerkesztve ]
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
kissdani
senior tag
válasz Starchm #63502 üzenetére
Azt sajnos csak már holnap tudok fényképezni. Igy elsőre mi lehet a probléma ram vagy cpu? Tönkremehet igy valamelyik? Vagy kompatibilitási gondok?
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
kissdani
senior tag
-
SmikOne
tag
Sziasztok! Gigabyte GA-990FX-Gaming alaplapom van egy FX8350-es procival. A proci elvileg támogatná az ECC-s ramokat, a deszkáról semmi infóm. Van rá esély vagy semmi?
Sajnos a légzés nem intelligencia függõ, különben elég sok probléma megoldódna.
-
yoogie
aktív tag
Szerintetek miért lehet az, hogy gép indításakor vár legalább 5 mp-t, addig fekete képernyő. Ahogy bejött a kép azonnal indul a gép.
Konfiguráció:
Alaplap: ASRock Z370 Taichi -> legfrissebb BIOS
CPU: Intel Core i7 8700K 3.7GHz/6C/12M
CPU hűtő: be quiet! Dark Rock Pro 4
RAM: G.Skill D4 32/3200 C16 Ripjaws V black KIT2
SSD: Samsung 970 EVO M.2 250 GB
HDD: 1.0TB Western Digital WD1003FZEX Black
ODD: LG GH24NSD1 Black
Táp: be quiet! Straight Power 10-CM 700W 80+ Gold
VGA: Asus GTX 1060 6GD5 Dual -
herczeg145
tag
Sziasztok!
Mik a tapasztalatok ezzel az alaplappal kapcsolatban? gigabyte ga-ax370-gaming k3 -
abdulka1
őstag
válasz Razor18 #63512 üzenetére
Kimarad a memória tesztelése, az USB eszközök ellenőrzése, meg ki tudja még mi, és ezért esetleg nem tudsz USB eszközről bootolni, vagy ilyen klaviatúrával belépni az UEFI-be. megoldás rá a PS2 billentyűzet a funkció kikapcsolásához.
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz Starchm #63514 üzenetére
Az Asusnak ott van az "Asus boot setting" az tuti, mert használom, de hogy a többi gyártó termékeinél mi a helyzet azt nem tudom pontosan. Viszont az biztos, hogy több helyen olvastam már, hogy ilyen problémákba ütköztek.
A kedvedért utána néztem, és tényleg van minden gyártónál ilyen utility, különböző neveken. Kár, hogy a legtöbb felhasználó nem néz utána, pedig többet tanulna belőle, mint abból, hogy más megmondja a megoldást.
Asrock: RestartToUefi
Gigabyte / MSI: FastBootNem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Walter_White
senior tag
válasz yoogie #63508 üzenetére
SZia! Szerintem ott a Biosnak valami inicializálás hoszabb ideig tart, próbáld meg hogy lehúzol mindent a gépről, sőt még az M.2-t is kiveszed. És minden alkatrész után indítasz egyet egyesével vissza mindent, és amelyik alkatrész után jön ez a jelenség, ott esetleg a bios beállításoknál körülnézni.
Engem pl 5 napja, egy DVI-HDMI sz*patott meg.. pedig az egy Monitor... Monitor miatt az alaplap az összes létező hibakódot kidobta a procitol egészen a memoriáig...[ Szerkesztve ]
-
vadember666
csendes tag
Sziasztok kérnék egy kis segítséget.... vettem egy új alaplapot ! GA-970A-DS3P FX (rev. 2.1)
és kicseréltem a régivel... minden működik de azóta olyan hangos a táp mintha fel akarna robbanni....
előtte a másik lappal nem volt semmi gond... szerintetek mi lehet a probléma? a tápom : cooler master 500 w de az új alaplap óta brutálisan hangosmásik topikban azt mondtak ide írjak be mert lehet hogy valamit a BIOSban kell átállítani
-
MrDerekas
addikt
válasz abdulka1 #63515 üzenetére
A win10 is adja a lehetőséget Shift gombot lenyomva tartani és úgy kattintasz az Újraindításra. Azzal egy olyan panellel indul, ahonnét egy kattintással be lehet lépni a biosba. (Egyszerűbb, mint letölteni, telepíteni. Ugyanakkor köszi a hasznos infókért Hátha így hamarabb meglelik itt is a kérdezők )
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
válasz vadember666 #63517 üzenetére
Biztos, hogy a táp üvölt? Ezt jó lenne minden kétséget kizáróan igazolni. Ha táp az, akkor vagy valami áramzabáló került a rendszerbe vagy szimplán épp egybeesett a venti elöregedés az lapcserével. A biosban a táp ventijének a beállítására szerintem semmi lehetőség nincs.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
válasz vadember666 #63520 üzenetére
Ha tudsz kérj kölcsön egy tápot és próbáld ki azzal, hogy mit "muzsikál". Meg előtte nézd meg, hogy minden tápcsatit jó helyre dugtál-e
-
MrDerekas
addikt
válasz vadember666 #63522 üzenetére
Ha nincs jó helyre dugva, simán okozhat olyan terhelést, ami plusz hőt, ergo nagyobb hűtési igényt teremt. Jobb esetben ilyenkor le szokott vágni a táp védelme. Rosszabbik esetben, meg elfüstöl a lap, valamelyik pci eszköz, vagy a vinyók vagy bármi.
-
herczeg145
tag
Sziasztok!
Mik a tapasztalatok ezzel az alaplappal kapcsolatban? gigabyte ga-ax370-gaming k3 -
vadember666
csendes tag
válasz MrDerekas #63523 üzenetére
Létezik olyan hogy megigazítottam 1-2 kábelt... és láttam hogy a dvd meghajtó bevan dugva az alaplapba de a meghajtóba nincs... és rákötöttem... és bekapcsoltam a gépet... Semmi hang azóta ez kb már 20 perce megy... de nem akarom még elkiabálni... de ez most akkor mi lehetett ?
-
MrDerekas
addikt
válasz herczeg145 #63524 üzenetére
Olvasták a kérdést elsőre is Tapasztalatot az oszt majd meg veled itt, akinek van/volt ilyen lapja. De ha sürget az idő akkor gugli+gugli translate és irány a nemzetközi vizek.
(#63525) vadember666 XXI. századi misztikum Általában nem okoz ilyesmit egy sata eszköz táp nélkül hagyása. Általában
-
vadember666
csendes tag
Ismét előjött a probléma... pedig már bírta 30 percet kb... fogalmam sincs hogy mi lehet ez :/
-
MrDerekas
addikt
válasz abdulka1 #63527 üzenetére
#63528) vadember666 Cseréltél lapot ugye? A drivereket is frissítetted/cserélted? Eszközkezelőben minden hardver helyesen jelenik meg? Mert ez is lehet a jelenség mélyén.
-
eszakas
senior tag
válasz vadember666 #63517 üzenetére
Szia.
A biosban mint leírták ezt a tápot nem lehet állítani. Ha kitakarítottad a tápot akkor azt kellene megnézni ez az alaplap milyen felszereltségű a másikhoz képest. Lehet hogy több energia kell neki valamelyik ágon. Az az 500w az túlméretés már egy AM3-as rendszernek .
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
yoogie
aktív tag
válasz Walter_White #63516 üzenetére
Kösz, megpróbálom.
-
eszakas
senior tag
válasz vadember666 #63532 üzenetére
Nem. Én úgy értem kevés az 500w-os táp.
Mi van még a gépbe fogyasztó?Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
MeroM
senior tag
válasz vadember666 #63532 üzenetére
Biztos nem a cpu ventije porog mint az örült? Táp venti nem szokott "felpörögni"
-
nagyúr
Vagy a VGA ventije... na az tud tutlni, ha ki van a VGA terhelve.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
eszakas
senior tag
válasz vadember666 #63537 üzenetére
Na akkor összegezzük.
Windowsból nem, bios alól sem állítható a szóban forgó táp ventilátorának fordulatszáma. Sőt azt hiszem felhasználó által egyik tápé sem. Elképzelhető hogy alaplap csere közben szennyeződés került a venti környékére, vagy a csapágyba ezért lett hallható. Vedd ki a tápot és nézz bele nem nagy munka. vagy kompresszorral fújd át.
/A PC őskorában vezérelte az alaplap a tápventit, de most már a legtöbb fix fordulatszámú az egyenletes hűtés miatt/
Pontosabb választ itt adhatnak a problémádra.
[ Szerkesztve ]
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
karis
tag
Sziasztok! Alaplap vásárlás előtt állok (CPU, és RAM), és érdekelne hogy a jelenlegi videokártya (MSI GTX970) mellé érdemes azonos márkától lapot vásárolni, vagy nem lényeges dolog?
Válaszokat előre is köszönöm! -
vadember666
csendes tag
válasz eszakas #63539 üzenetére
Új infó !!!! Állítólag csapágyas lett a táp... viszont elinditottam egy játékot és észre vettem hogy ilyen mikro szaggatások vannak a játékba... egy olyan játék ami ez előtt simán ment.. most kb 30-40 másodpercenként beszaggat kicsit... ellenőriztem a proci és a videókártya hőmérsékletét... és elég durán ugrál... a proci egyik másodpercben 45 fok utána 35..... tehát nem egyenletes.. a videó kártya is 5-6 fokokat ugrál szinte másodpercenként... ez normális?? ez is a táp hibája lehet?
-
MeroM
senior tag
válasz vadember666 #63541 üzenetére
Cpu t ujrapasztaztad amikor cserélted hűtés jol van a helyén?
-
koko52
nagyúr
Helló!
Van valakinek valami ötlete erre:
Gigabyte z97x gaming 3 + i54590k+1060 6gb oc+2x16gb 1600mhz
Előzmény: LAN port gép összerakás és win install után megszünt kommunikálni.Ezután:
Egy számomra érthetetlen jelenség ami megoldódott: miután kapott egy LAN kártyát és lett netem gondoltam egy utolsó chipset telepítés próbát megér hiába van fenn a legfrissebb csomag, amit a gyártó oldaláról töltöttem le. A gyári App szoftverfrissítő csomag szépen felment a Gigabyte oldalára és töltött, telepített és ekkor kiírta, hogy egy régebbi verzió van fent, biztosan cserélem? Mondom legyen, mit veszíthetek? Amint felrakta a régi chipset drivert megjelent egy új ablak az értesítéseknél, hogy új hálókártya van, ami gyorsabb a mostaninál. Bedugtam hát a routerből egy másik lan kábelt és láss csodát életre kelt a LAN port. Próbaképp újra frissítettem az Appal újra és lecserélte az új driverre és amint települt elszállt a LAN port. Újra visszaraktam a régit és újra van. Így marad Ezt hogy hozta össze a Giga? Csak nálam van ilyen?
Következő furcsaság:
Az hogy lehet, hogy 3470, ASRock B75 pro-ról váltottam 4690k, Gigabyte z97x gaming3-ra (minden más maradt) és kevesebb az fps far cry 5-ben (mással nem játszom). 82/70/58- ról 72/64/55 lett. Tiszta win telepítés+minden driver és ugyan az a driver nvidia mint az előző gépben, tehát ott sem siklik el.
?????? Más is járt már így, hogy 1 generáció ugrás (ráadásul Z-s lap és K-s proci) és nem kevés pénz után lett egy 10%-al lassabb gépe?
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Glaz-dozfhut
őstag
Sziasztok! Egy új alaplap vásárlásán gondolkozom ami Z390 chip-el szerelt. Nem tudom kitalálni, hogy az izmosabb alaplapoknál, aminek 8+4-es processzor tápellátása lenne, a +4-es foglalatot azt átalakítózni kell? Mert nem sok olyan tápegységet találtam, ami alapból ilyen csatlakozóval lenne szerelve. Meg egyelőre szimpla 8700-as processzorral használnám. Kell ahhoz egyáltalán a +4-es csatlakozás? Működne a nélkül is? Kösz
És ha rendeltetésszerűen átalakítót kell használni?[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
Starchm
őstag
válasz Glaz-dozfhut #63547 üzenetére
8700 menne +4 nelkup is, a +4 jellemzoen ochoz kell stabilitas miatt.
-
MeroM
senior tag
válasz vadember666 #63546 üzenetére
Bios legujjabb van fent?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest