Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Starchm
őstag
válasz ftamas0201 #62400 üzenetére
Hát lehet fergeteges nagy tippem lesz de a cpu körül keresendő a hiba.
Először vedd ki és tedd vissza hátha csak illeszkedési hiba.
Ha nem akkor esetleg egy csere procival érdemes lenne kipróbálni a lapot. -
ftamas0201
senior tag
válasz Starchm #62401 üzenetére
Az imént próbáltam kiszedni meg megigazítani, processzor hűtőt sem húzom rá erősen amiket külföldi fórumokon írnak, VGA meg memóriák nélkül is próbáltam indítani, akkor is csak a cpu led világít. Elemet kivettem, visszatettem, ismét változatlan a hibajelenség.
Másik ilyen foglalatú processzorom sajnos nincs, ezért nem is tudom mit tehetnék. -
nagyúr
Üdv !
Ha minden a helyén van (tápellátás ATX 20+4, 4+4 PIN, stb. kábel), annak mennie kellene.
Ellenőrizd, hogy nincs e zárlat, azaz vedd ki az egészet a házból, s rakd össze egy pl. papírdobozon, elsőre dVGA nélkül.
Mivel új cuccról van szó, a BIOS elem tán nem rossz/lemerült.
Hűtőt vedd le, CPU-t vedd ki, lábak és felület ellenőrzés, nem került e valami kosz, szösz közéjük (lábak, illetve a lábak és a CPU közé).
Még valami, azt a hűtőt nem ismerem, ha csavaros felfogatású, akkor érzéssel kell meghúzni, próbaképpen csak szorítsd fel kézzel.
Dióhéjban ennyi jutott elsőre eszembe.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
ftamas0201
senior tag
válasz jokeph #62403 üzenetére
Csavaros a hűtő igen, már vissza van lazítva egész jól, a paszta csúszik a felületen. Lábak nincsenek elferdülve, és semmi kosz nincs köztük.
Ötletem sincsa sajnos, délután elvileg hoznak egy 6500 processzort, azzal kipróbálom. ha jó akkor hibás a proci, ha nem akkor esetleg alaplap probléma lehet?Az a baj hogy még egy biosig se jutok el mert egyszerűen se kép se hang hogy láthassuk felismer-e egyáltalán processzort vagy memóriát.
[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
válasz ftamas0201 #62404 üzenetére
Azzal hiába próbálod, mert alapból nem kompatibilis vele...
Egyszerűbb lenne a boltnak visszaküldeni, hogy vizsgálják ki ők. Simán lehet DOA lap vagy proci.
-
nagyúr
válasz ftamas0201 #62406 üzenetére
Az de v1, a 8xxx CPU k és a lapod meg v2, s nem kompatibilisek egymással.
Ne rakd bele, mert lehet hogy kinyirod vele a kölcsönprocit.
Házból kivéve, kint összerakva sem indul be ?
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nekem is ma jött meg a cucc az adatlapomon szereplő dolgozós gép upgradejéhez, elég hasonló a tiédhez, bár az alaplap és az SSD az más:
- i5 8400, gyári hűtőjével
- Asrock B360M Pro4 alaplap
- G.Skill Aegis 16GB - 3000Mhz/CL16 kit
- Samsung 970 EVO 250GB NVMe SSDEddig nagyon szuperül muzsikál!
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Glaz-dozfhut
őstag
Azt írja az alaplap specifikációja, hogy legfeljebb 2666MHz-es memóriát kezel, a leírásod alapján meg 3000-sel próbálkoztatok.
Hasonlóan jártam memóriával, Gigabyte lappal. Akkor nem frekvencia baja volt, csak nem indult el. Szintén felvillant egy CPU hibajelző fény, de jobban megnézve közelebbről, oda volt írva mellé a RAM is. Szóval nem volt egyértelmű. Párban vettem memóriát, gyárilag pároztatva. 4 hónapig gyűjtögettem az alkatrészeket és úgy kellett álomra szenderülnöm az első nap, hogy nem működött a konfig. Az történt, hogy a gyári Manual leírásával ellentétben, mégsem volt mindegy, hogy melyik pár foglalatba rakom a RAM-okat. Vagy ti ezt, hogy értelmeznétek? [kép]
DDR4_1 és DDR4_2 -es jelzésűbe raktam és nem indult a gép (jobbról az első és harmadik). Azóta megkockáztattam a memóriabővítést még egy párral, úgy mindegyikbe került és működnek. Nem a foglalat a hibás.- Glaz-doz-fhut -
-
Rockland
tag
Heló
Tudtok nekem ajánlani egy 990fx-es jó vrm hűtéses lapot amit még lehet kapni itt hardveraprón vagy valahol, fx8350-hez kellene. Köszi![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Rockland #62411 üzenetére
Üdv !
Igen, pl. van fent egy Asus 990fx sabertooth r2.0 2év garanciával, meg egy ASUS M5A97 EVO R2.0 igény esetén FX8320 CM Hyper ventivel, a többi gyengusz.
-
szuk_jozsef
tag
Ha egy garanciális alaplapon elgörbült lábakat találnak a proci alatt (1151) ilyenkor mit szoktak csinálin a szervizek?
AMD Ryzen 2700x,Gigabyte Aorus X470,16gb Hyperx 2133@2800mhz ,Palit rtx 2060,Scythe Ninja 5,Cooler Master MB 500
-
Starchm
őstag
válasz szuk_jozsef #62414 üzenetére
Elvileg fizikai sérülésnek minősül, ami miatt ugrani szokott a garancia.
Ha kevés pin görbült el akkor érdemes itt ha-n megcsináltatni vkivel és mehet tovább szépen a gari.Legalábbis nálam régebben egy eldugott gépes boltban ezt mondták a lapomra. De lehet azóta már enyhült a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
t420s
aktív tag
Üdv!
Ha az LGA1150-es alaplapomat kikapom a gépből és beteszek egy másik LGA1150-est mit szól majd a Win10? Mert egyéb hardverek maradnak kivéve az integráltakat
Szóval régi deszka ki új be, RAM CPU VGA HDD marad és oprendszer is marad (win10).
Ami változik az integrált hang és háló, a chipset és asszem ennyi.
A win10 behal majd, vagy felrak egypár új drivert és köszöni megy tovább? -
MrDerekas
addikt
Legrosszabb esetben kékhalál. Általában első bekapcsoláskor elmolyol, telepíti az új cuccokat, lehet párszor újra is kell indítani, majd a windows update-el telepíti ha még hiányzik valami. Ha kékhalál, akkor csökkentett módban indítod először, manuálisan telepíted a chipset drivert, aztán mehet az előbb felsoroltak szerint.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Doky586 #62419 üzenetére
Ugyanígy jártam tegnap - teljes hardvercsere után. A Hibaelhárító sem tudta rendbe hozni. Viszont érdekes, hogy a dobozos (!) Win7 kulcsát (amiről anno frissítettem a régi gépet W10-re) simán elfogadta, aktiválódott.
(#62422) MrDerekas:OK, de az is bug, hogy a teljes verziójú (W7-ről upgradelt) W10 kódját nem tudta a hibaelhárítójuk "jelentős hardverváltozás" varázslója sem megoldani.
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
MrDerekas
addikt
-
bocitanya
csendes tag
Sziasztok.
Kérném a helpet tőletek!
Hp rp 5800 i5 2400..stb stb,..a lényeg
Alaplapot tudnátok segíteni hol merre keressek?
Vagy másik forumban mozogjak?
Tudom nem mai gép de hálás volt a mai napig
Öreg de rossz -
batman.
senior tag
válasz bocitanya #62424 üzenetére
Szia!
Ha normál gépnek használod, akkor ne keress alaplapot, mert drága, inkább vegyél egy ilyet.
Csak átpakolod bele a jelenlegi procit, ramot, stbBa-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
bocitanya
csendes tag
válasz batman. #62425 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors válaszod.....az élet ism igazolja a véletleneket....pont a srácnak akartam írni,hogy jó lenne-e nekem ez a gép.Átpakolni.
Most hozta át a srác a gépet én is néztem...ALAPLAPOS SAJNOS..Viszont tartalmaz egy 1GB 3D GTA5 Gamer kártya ATI Radeon HD 7470-est. 1x4 gb ram.
A Tápja"szerintem kicsi"" de kérném a véleményed!?240w! -
batman.
senior tag
válasz bocitanya #62426 üzenetére
Bocs de nem igazán értem. Mindkét gép alaplapos?
Az a gépalap amit linkeltem a 240W-os tápjával simán elvisz egy második generációs i5-öt, 4 Gb ramot, (de inkább 8 kéne bele) ssd+hdd+odd, és a HD 7470 sem nagy feladat neki, ez utóbbi egyébként egy jó választás a proci mellé.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
nagyúr
válasz Redneck #62428 üzenetére
Olybá tűnik, hogy a csatlakoztatott eszközeid többet áramot kérnek ha mind egyszerre működik, mint amennyit az USB HUB képes leadni.
-
batman.
senior tag
válasz Redneck #62428 üzenetére
Amit (#62429) jokeph ír az teljesen korrekt, bár az ember érzi, hogy ettől függetlenül mennie kéne ennyi usb-s eszköznek. Amit én megnéznék, a biosban az usb (esetleg energiatakarékosság) beállításokat. Ugye jól szellőző házban van, nem opció, hogy a déli híd túlmelegszik?
(#62430) bocitanya nincs mit.
[ Szerkesztve ]
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
Redneck
nagyúr
Köszönöm a tippeket! Tudom hogy nem egy high-end lap, de azt hittem ennyit elbír. Nanoxia Deep Silence 4 házam van, de elég jól szellőzik, főleg terhelés alatt felcsavart hűtéssel. USB-Hub melegedéssel mit tudok kezdeni? Külön, mini ventilátor a déli híd bordájára?
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
nagyúr
válasz Redneck #62432 üzenetére
Igen, nem fog neki megártani.
Kiváltképp, ha tapintásra meleg, forró.
Ha viszont érezhetően nem meleg terhelés alatt, akkor 1: vagy nem melegszik el, 2: vagy nem jó a hőátadás a hűtőbordára.
-
Zolee11
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi egyelőre megoldhatatlan problémával találkoztam:
Adott egy Asrock Fatal1ty AB350 Gaming K4 alaplap és egy MSI GTX 1060 Gaming X 6G videokártya.
Telepítéskor az égvilágom semmi probléma nem volt, majd idővel néha nem indult el a VGA kártya, 3 sípolás, és nem adott képet. Egy másik gépbe áttéve szintén ugyanez a jelenség, nincs kérdés. Viszont a szerviz tesztelte, hajtotta, és semmi probléma, majd én is saját gépben, semmi probléma, viszont visszatéve az eredeti gépbe, azóta kb. használhatatlan, nem indul, csak 180. indításra. Más videokártyával BIOS-t frissítettem a lapon, próbáltunk beállításokkal variálni CMS-t állítgatni, de semmi nem segít.
Másik gépben le tudom tesztelni a kártyát, és ha jó, akkor az alaplapot visszavinni, no de mire hivatkozzak? Hogy adott kártyával nem működik? Mert arra fogok, mivel korábbi BIOS-nál elvileg javítottak valami kompatibilitási problémát, tehát van valami ezzel a lappal és a GTX kártyákkal kapcsolatosan. Márpedig ha a BIOS hibás, akkor engem hót nem érdekel, hogy más VGA-kkal működik, sehol nincs kivétel felsorolva, tehát az alaplap gyári hibás, jó mélyre lehet felhelyezni...
Hasonló hibákat találtam a neten, de egyértelmű problémaleírás, és meghatározás nincs.
Egy dolog biztos, ez volt az első és utolsó Asrock lap amit üzembe helyeztem, az is biztos.no brain, no problem
-
MeroM
senior tag
válasz Zolee11 #62434 üzenetére
nekem most a 1050ti csinált hasonló dolgokat, dvi, HDMI használatban amit észrevettem: ha lehúzom a hdmi t akkor semmi hibát nem generál, ha rá van dugva néha csinál olyat h elmegy a kép gépen reset gomb és 3 sípolás. Megmozgatom a vga kártyát utána jó, lehet h a slot kontaktos...
-
batman.
senior tag
válasz bocitanya #62437 üzenetére
Szia!
"Belépek a Biosba...és 4-5 mp múlva ki kacsol a gép?"
Ha nem lépsz be a biosba akkor rendesen indul és megy ? Ez esetben billentyű és/vagy egér gyanús, meg a biost is újra kéne írni (bár ez utóbbi előtt tesztelni kell, nehogy közben kapcsoljon ki).
Az elemet legegyszerűbben a legolcsóbb kb. 1000 Ft-os multiméterrel lehet ellenőrizni, rengeteg dologra jó egyébként egy ilyen kütyű, nem feltétlen pénzkidobás. Ha jó az elem nem kell cserélni. Milyen gépről beszélünk egyébként, vettél egy új gépalapot, és átpakoltál, vagy még a Hp rp 5800?[ Szerkesztve ]
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
bocitanya
csendes tag
válasz batman. #62438 üzenetére
Szia.
Ez még mindig hP RP 5800.!
Nem kapcsol be a gép....Monitor no signal. Felpörög a venti mint állat.
DE A WIN 10 TELEPÍTÉS ELINDUL..USB-Pendrive-rol..Alaplapi vga-val!!.MIRE"""KÉSZ"" LENNE A WINDOWS KI KAPCSOL A GÉP!!
Ism Próba a Bios..indítom f10 nyomkod. bios be jön 4-5 mp és vége!
Ui:Holnap a villanyszerlő kollégám meg méri az alaplapi elemet![ Szerkesztve ]
-
batman.
senior tag
válasz bocitanya #62439 üzenetére
Állatorvosi lónak tűnik, de lehet, hogy csak fáradt vagyok hozzá.
Ezeket a problémákat elemcsere nem fogja megoldani.
Ha bejött a bios akkor az f10 általában a mentés és kilépés (amit még le kell okézni, vagy Y)
F1 re jön be a bios nem?Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
Zolee11
senior tag
válasz Bogyó bá' #62435 üzenetére
Holnap tesztelem, vga-t másik gépben, ebbe meg egy RX580-at teszek, meglátjuk...
Alaplap egy picit furán viselkedik, pl. eltűnt az egyik memória, átmozgatva őket mindjárt mindkettőt látta. Kivettem mindkettőt, semmi hibajelzés, csak újraindítja magát, újra és újra. Korábbi bios-al túl sokáig nem történt az indulás után semmi, azaz nagyon lassan bootolt az elején, az 5.0-ás verzióval legalább ez megszűnt.Én is gondoltam a hdmi csatlakozóra, csak épp a monitoron nincs más, mint hdmi, meg dsub csatlakozó, ebből csak hdmi van a kártyán.
no brain, no problem
-
batman.
senior tag
válasz bocitanya #62443 üzenetére
Én arra gondolok, hogy legalább három problémád van elállítódott/„elnyomkodtad" a bios-t, és hibás a hdd vagy kábele, a harmadik hiba szabadon választható: poros a gép, user error, hibás billentyűzet, lemerült bios elem, hibás alaplap stb. Ez a zongorázás a funkció billentyűkön nem normális, megnyomom várok, megnyomom várok, és így tovább. Értem, hogy nem reagál egyből, de ez olyan mikor merül a távirányító és erősebben nyomjuk a gombot, -a valóságban nem használ.
Lőjj egy videót nekünk az F10el induló biosról légyszives.
(#62442) MrDerekas: valahol nagyon-nagyon mélyen van benned egy apró/pici gonoszságmorzsa, illetve nehezen de ki lehet belőled (is) hozni.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
Ha visszaolvasol kicsit, elsőre talán nem a táp a leggyanúsabb, de a rendelkezésre álló információk alapján nem lehet kizárni.
-
batman.
senior tag
válasz Zolee11 #62444 üzenetére
Szia!
A memória miatt elsőre nem aggódnék, ez a jellegű „hiba” általában erősebb bepattintás után megoldódik. Ha hasonló probléma van akkor sikeres indulás után be szoktam lépni a biosba és mentek. Tudom, hogy ez nem feltétlenül „szakszerű”, de én babonás vagyok, és megszoktam. Általában bejön, ha nem valami nagyobb hiba az ok. Bogyó bá' kérdezte már a tápot én is csatlakoznék: milyen táp, mennyi idős?
(#62448) MrDerekas magasan vanBa-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
Zolee11
senior tag
válasz batman. #62449 üzenetére
Sziasztok!
Egyelőre itt tartok: A videókártya egy Asrock Fatality X370 Gaming X-ben sem indul, itt van hibakód is, ami a 94-es, többszöri nekifutásra is itt elakad.Alaplap leírásában:
92 - 99
Problem related to PCI-E devices. Please re-install PCI-E devices or try installing them in other slots. If the problem still exists, please remove all PCI-E devices or try using another VGA card.A problémás gépben az RX580-as videokártya pöccre indul, terheléses teszt folyamatban, egyelőre nincs hiba.
A gépet idén raktam össze tavasszal, teljesen új alkatrészekből, a táp egy FSP Hyper M 600-as, ezzel nem szoktam spórolni, főleg nem egy ilyen gépnél.A memóriák átmozgatása valóban megoldotta a problémát, valószínűleg kontakthiba lehetett.
no brain, no problem
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Hálózati / IP kamera
- Óra topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen széket vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- AMD FX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest