Új hozzászólás Aktív témák

  • Wolfskin

    őstag

    sziasztok, egy kis tapasztalat kellene.

    szerkesztettem egy mélyládát, zártat. a nyomó egy focal 33A. igazából 35-50 literes reflex ládához ajánlják, de egy német fórumon olvastam, hogy 30L zárt dobozban is szépen szól (Qts: 0,575, Fs: 47.37 Hz, Vas 27,12L) Építettem egy végül 36 literes, de a sok merevítés miatt kb 32-33 literben állt meg, így koppra befért a 3-4 üléssor közé a lábtérbe.
    lefuttattam ekkora dobozra szimulációt a mica.de oldalon is meg winISD-n is, szóval 50-60Hz határfrekvenciát ad -3db-vel. hm... :F
    ami kérdés:
    a Qts 0,575, de ez biztos hogy változott azzal, hogy kapott egy harmonika szerű impregnált vászon peremet amitől sokkal lágyabb lett a felfüggesztése. ez akkor elméletben jobb lett zárt dobozra?

    csillapításnak körbe minden falra tojástartó szivacsot tűzőgépeztem, és középre egy lap vatelint lazán. ez sok, kevés, zárt dobozt menyire kell csillapítani?

    a doboz nagyon merev és szinte légmentesen zárt, kell neki valamennyi szellőzés? most beraktam a helyére, nem akarom ki be szerelgetni, hogy kísérletezzek vele, megpróbálom az elméletileg legjobb megoldást, és úgy hagynám.

    most szerintem szépen szól, bár ez az első ilyen, amit csináltam és hallani se hallottam még csak gyárikat, szóval autóban nincs viszonyítási alapom, hogy mit kell tudnia. ha valaki értő épp a Kelenföldi közelében jár, szívesen venném, ha meghallgatná...

    jazz, blues és folk zenén a bőgő pontos és gyors, a basszgitár is, a dob életszerű. az Egmont nyitányban már kicsit bebrummogtak a bőgők, le kellet venni a subot (12 ből) 3-ra (egyébként 4-ersen van a fejegységen), az erősítő (mrv-1000) gain pedig 6 órától indul, és kb 8-9 óra állásban van. ezt lehet így hajtani?

    kb ennyi.

    a többi eleme: (vdo dayton CD3300, alpine 3554 aktívan és mrv-1000 a subhoz, morel, elate 6.2 focal tnk magassal, és a focal 33A)

    [ Szerkesztve ]

    ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

Új hozzászólás Aktív témák