Új hozzászólás Aktív témák

  • AMDFan

    addikt

    válasz dgyuri0123 #7832 üzenetére

    Értelek és mégsem értelek. A leírásod alapján egyértelműen meg tudod különböztetni a kábeleket a saját hangjuk alapján. Akkor mégis mi az oka annak, hogy általában a vaktesztet elutasítják azok akik sokat adnak a kábelekre. Te is elutasítod? Ha igen, miért?

    Én már leírtam párszor a kábeles tapasztalataimat. Amikor sikerült eljutnunk oda haveri körben, vagy fórumtársi körben, hogy vaktesztre került a sor, akkor eddig kivétel nélkül az bizonyosodott be, hogy az előzőekben hallott különbségek már nem voltak egyértelműek.

    Vakteszteltünk IC kábelt, SPDIF rca-t és USB kábelt is. A rendszerek amiken teszteltünk azért nem mondhatók gyengének vagy túlontúl belépő szintűnek. Pl. amikor IC kábelt teszteltünk az egy Focal SM9-en történt, Burson Audio DAC volt előtte.
    SPDIF rca kábel tesztnél Genelec 8050 volt a lánc végén, valamelyik Asus Essence DAC volt előtte. Az USB kábelt pedig egy Audeze EL8 fejhallgatóval teszteltük, talán Mytek DAC volt előtte.

    A tesztben mindig volt egy ember aki szerint jól hallható ebben a rendszerben a kábel okozta különbség. Meghallgattuk és ecsetelte, hogy hallod itt a lecsengéseket, hallod ott az attackot meg a dinamikakülönbséget? Na most cseréljük ki a kábelt. Kicserélés után: hát ugye hogy nincs ott az a szép lecsengés, ugye hogy nincs ott az az attack? Még azt is mondhattam volna, hogy ha akarom akkor én is úgy hallom.

    Minden esetben volt annyi nyitottság a résztvevőkben, hogy megengedték azt, hogy úgy is véleményt alkossanak, hogy nem tudják mi van bekötve. Az 5 perccel előtte lévő magabiztos állításokat a totális zavar vette át minden esetben.

    Ezek az én tapasztalataim, bármikor bármilyen vakteszten szívesen részt veszek, én nyitottan állok hozzá ezekhez a kérdésekhez, csak azt szeretném hogy ez a nyitottság mindkét oldalról adott legyen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák