Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- PlayStation 5 Pro teszt
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Diablo IV
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz mikesa #33810 üzenetére
1 magos procival nem nagyon fogod kihajtani azt a kártyát, a 70-90% nagyon jó eredmény! Ezért persze a tuning sem lesz 100%-os hatásfokú, de ez alkalmazásonként úgyis változik.
Az nem baj, ha egy ág, mert a 18A-t megkapja (ha tényleg áganként leadja), viszont azon az ágon ne legyen semmi más!
A kártyád valószínűleg nem bír többet a túlhúzott procival és a visszaosztott RAM-okkal. Ez előfordul.
A proci könnyen vihet naftát a táptól (nem feltétlenül ez a hiba), mert egy 30-40% tuninggal már kb. a TDP-je dupláját fogyasztja. Guru3D-n van egy CPUCalc nevű kis program, az okosan kiszámolja. RAM is akaszthatja. Nem biztos, hogy stabil a géped 3.9GHz-en.
Én amúgy olyan tuningot szoktam beállítani, hogy a RAM-ok a lehető leggyorsabban menjenek, és ettől függően a proci a lehető leggyorsabban. Össz rendszerteljesítményben én ezt figyeltem meg a leggyorsabbnak.
Mindenesetre legcélszerűbb az lenne számodra, hogy olyan CPU/RAM beállításokat válassz, amelyek mellett a legnagyobb teljesítményt produkálja a VGA.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Egy sztem tökéletes HIS3870 bios letölthető az oldalamról. Halk 2D üzemmód, hatékony 3D hűtés!
2D: 300/700MHz @ 1.1V @ 35% fan
3D: 780/1130MHz @ 1.3V @ 35%/45°C-100%/95°C fan
Folyamatos, nem lépcsős ventilátor-vezérlés!
TESZTELVE!Szintén feltöltöttem egy RivaTuner 2.09 Power User konfigot, amelyben minden beállítást belőttem az ATI VGA-k könnyű kezeléséért. Low-level driver szinten csak meg kell adni a kívánt hűtési sávokat és fordulatokat, valamint az órajelek állításának határértékeit úgy módosítottam, hogy sem a takarékossággal (-tuning), sem a tuninggal (+tuning) ne legyen gondja senkinek. Órajelek:
GPU: 290MHz - 975MHz
VRAM: 420MHz - 1415MHzFunkcionális analfabéták kíméljenek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Renault, Dacia topik
- iPhone topik
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Windows 11
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Filmvilág
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest