Hirdetés
Aktív témák
-
Ebit
addikt
Eltérőek a tapasztalatok, a konkrét esetben amit leirtál, szerintem a mellékelt kábel nem volt tőkéletes.
Nem véletlen, hogy a nivós szerelt, árnyékolt kábeleknek komoly ára van.
Sajnos tapasztalat, hogy az egészen jóminőséget gyártók, időnként gyatra tartozékokkal látják el a hardvert.
[Szerkesztve] -
Ebit
addikt
Az a baj egyesek elkezdtek bizonyos márkákat favorizálni.
A legtöbb gyártó tápja a ráirt /tehát a névleges teljesitmány/ feletti eredményre képes.
Tehát annyit minimum tud, más kérdés, hogy a számitógépek jelentős része, általában 300 w alatt fogyaszt.
Érdemes elolvasni a Ph-n készült nagy táptesztet.
A márkás tápok általában a feszstabilitás, hőmérsékleti tartomány szélessége,alkatrészek megbizhatósága szempontjából jobbak, átgondoltabban tervezettek,de azért itt is akadnak kivételek,hibás szériak.
Véleményem szerint a vgagyártók,azért javasolnak nagyobb teljesitmányú tápokat,mert a noname gyártók jelenleg még bizonyos szint felett ,keveset készitenek. -
Ebit
addikt
válasz kisza25 #2552 üzenetére
Gyakorlatilag elbirná,azért javasolják sokan hogy válts tápot, mert az általuk javasolt tipusokat megbizhatobbnak vélik,amit az ismert statisztikák is alátámasztanak.
Esetleges meghibásodás esetén, nem lehet tudni, hogy a az elromlott tápegység mit ránt magával.
Ez mindenkinek a saját felelőssége, és kára lesz, ha a vélelmezett hiba a táp miatt bekővetkezik. -
Ebit
addikt
A racionális logika alapján igazad van.
A kérdés még is az, mit szóljon az , akinek valamelyik nagynevú gyártó tápja szállt el?
Mire gonolhat az, akinek a márkás vga kártyája hibásodik meg, és a tápja jó?
Ő ráforditotta azt a néhány ezer + forintot, nyugodtan irogatott a forumokba ,és megfogadta a tanácsokat[,nyugodt volt nála nem lehet baj.
[Szerkesztve] -
Ebit
addikt
válasz TomBoy1986 #2742 üzenetére
A topicban ,már sokszor irtunk róla, hogy a tuning,- bár a névlegeshez képest emelkednek az órajelek, de lényegi változást sem a tesztekben,sem a játékokban nem fogsz tapasztalni,-ergo ezt a karit gyári beáliitásokkal érdemes használni.
-
Ebit
addikt
válasz Superman #2744 üzenetére
Nem irtam oda, de a pro-ra gondoltam.
A gt-nél az álalad leirtak alapján is vélelmezhető, hogy a jól bevált gyakorlathoz folyamodtak, gyárilag leszabályozták az órajelét a kártyának, aki fel tudja húzni a pro szintjére, vagy esetleg kicsit fülé , boldog lesz.
TomBoy1986
a korábbi karik a tuning hatására valóban gyorsultak, és azért a nagyobb proci teljesitményt is a legtöbb vga értékeli.
[Szerkesztve] -
Ebit
addikt
válasz TomBoy1986 #2754 üzenetére
Látod , utaltam már rá többször is, nagyon nehéz megtalálni az összhangot az egyes hardverelemek, és a játékok között.
-
Ebit
addikt
Sajnos a procid ennyit tud, később más nagyobb A64 procival az SM értékek, 2000 fölé kerülnek, és értelemszerún a proci érték is emelkedik.
A 64 s 939 platformon az optimum, általában olyan 2600-2750 Mhz valós órajelnél van, természetesen ennél komolyabb proci esetén a 3D mark eredmény emelkedni fog, elsősorban a proci miatt. -
Ebit
addikt
Szia!
Az Asus a legjobb árérték arányú kártya, aminek a gyári hútése hatékony, és csendes.
Ezt az MSi kőveti minőségben, nekem MSI volt 60 fok fölé nem ment a GPU.
Szerintem a hútőcserét felejtsd el.
Megjegyzem, én is a vga-k kiválasztásánál a gyárilag jó hútőteljesitménnyel rendelkező tipusokat részesitem előnyben.
Nem tartom szükségszerúnek egy újonnan vásárolt vga-n a hútőcserét,rendszerben gondolkozom ahol a házhútés megtervezése kialakitása lényeges szempont, mivel szinte folyamatosan megy nálam a gép.
[Szerkesztve] -
Ebit
addikt
Érdekes ez a driver kérdés, úgy túnik szinte mindenkinek eltérő tapasztalata van.
Nálam pl a 7.2 Cp-s bejön elég stabil, a 7.3 CCC-nél pedig olyan , mintha valami + képjavitást tettek volna bele, vagy lecseréltem a monitrt egy jobbra. -
Ebit
addikt
-
Ebit
addikt
válasz TomBoy1986 #2952 üzenetére
Én is tudom, hogy nem gáz, általában a topicba irt érték a 70 fok zafirok esetében.
Ezeknek az elektronikai elemeknek 100 fok feletti hőmérsékletet is el kell birniuk,
számomra külőnben nagy talány volt és ma is az, hogy a zafir, hol és hogyan méri a kari hőmérsékletét?
[Szerkesztve] -
Ebit
addikt
válasz TomBoy1986 #2954 üzenetére
Visszaolvasol néhány száz hsz-t, Gabomannak irtam , hogy szerintem magas, ennek viszont ellentmond az a tipikus melegedésre utló hibajelenségek, amit zafiros eszköztársak beirtak, és a hútés szellőzés javitása után általában megszüntek.
-
Ebit
addikt
válasz Telefunen #2972 üzenetére
Helyzet van , az MSI hútéséről teszt ? cikkben leirt véleményt, én tapasztalatból cáfolom.
Megjegyzem általánosságban megfogalmazva, kiváncsi lennék mennyi ideig tartott a tesztelés, és a szubjektiv véleményen kivül, miért nem került sor mérőmúszerrel történő hangerősség mérése.
A zalmannal kapcsolatos véleményt, más is, és én is cáfolom szintén tapasztalatból.
Összegezve érdemi segitséget abban az esetben tudunk nyújtani, ha egzakt körülmények teremtve, leirjuk a más számára hasznositható véleményeket, elsősorban saját élményeink alapján. -
Ebit
addikt
válasz Telefunen #2998 üzenetére
Nem megbántva a tesztelőket, de nagyon ritka az a vizsgálati módszer, amikor hosszútávon üzemeltetnek egy eszközt, és a más eszközzel történő ,egy konfig alapon történő összehasonlitás sem könnyiti meg a a helyzetüket.
Itt jön kedvenc gondolatom, hogy egyetlen eszközt kapnak, vásárolnak tesztelés céljából, mely jól-rosszul mutatja, be pl a vga képességeit.
A zaj milyenségével egyetértek, mert valóban egyéne válogatja, hogy ki mit tart zavaró hangforrásnak.
Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Eredeti játékok OFF topik
- Okos Otthon / Smart Home
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest