Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
feka007
veterán
Ha valakit érdekel: Sapphire 4850 garival
-
katt777
félisten
válasz szasanyi #8190 üzenetére
Na, lefuttattam neked (meg kíváncsiságból magamnak) a tesztet. Úgy fest, hogy mivel a motorja régi, CPU-limites a játék, viszont a leeső FPS meg driver hiba, mert pontosan behatárolható, hogy az 1. tesztben ott esik le, ahol az a böszme nagy villanás van, ami amúgy mindent kitakarna a képből.
Tessék, az eredmények, adatok bővebben a teszteredményekben
CPU órajel 3.4GHz, default beállítás + EAX, mert ez 1-2FPS-t hoz +-ban:
--------------------------
X3 - Terran Conflict
Game Version: 1.2.0.0
Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Szervizcsomag 3 (2600.xpsp.080413-2111)
DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
Graphics Card Info: ATI Radeon HD 4800 Series [512 MB] Driver: 6.14.0010.7008
CPU Info: Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz (8 CPUs)
Usable System Memory: 3070 MB
Video Settings During Benchmark:
Screen Resolution: 1680 x 1050 * [32], fullscreen
Using Shader Profile: 3.0
Antialias Mode: 4x
Anisotropic Mode: NONE
Graphics & Shader Settings:
Texture Quality: high
Shader Quality: high
High Quality Bumpmaps: enabled
Environment Mapping: enabled
Glow Filter: enabled
Ship Color Variations: disabled
More Dynamic Lights: disabled
Used Vertexsize: 28 bytes
Framerates
--------------------------------------------------------------------------------
Scene "Trade" 47.4 average fps 17.0 minimum fps 113.0 maximum fps
Scene "Fight" 103.8 average fps 37.0 minimum fps 240.0 maximum fps
Scene "Build" 121.6 average fps 74.0 minimum fps 164.0 maximum fps
Scene "Think" 54.0 average fps 30.0 minimum fps 90.0 maximum fps
Overall average framerate: 81.7 fpsCPU órajel 3.4GHz, maximális grafika a finomságokkal együtt + EAX:
X3 - Terran Conflict
Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Szervizcsomag 3 (2600.xpsp.080413-2111)
Antialias Mode: 8x
Anisotropic Mode: 16x
Ship Color Variations: enabled
More Dynamic Lights: enabled
Framerates
--------------------------------------------------------------------------------
Scene "Trade" 46.6 average fps 15.0 minimum fps 111.0 maximum fps
Scene "Fight" 96.6 average fps 37.0 minimum fps 201.0 maximum fps
Scene "Build" 108.6 average fps 73.0 minimum fps 143.0 maximum fps
Scene "Think" 46.5 average fps 30.0 minimum fps 87.0 maximum fps
Overall average framerate: 74.6 fpsCPU órajel 4GHz, maximális grafika a finomságokkal együtt + EAX:
X3 - Terran Conflict
Framerates
Scene "Trade" 54.2 average fps 18.0 minimum fps 129.0 maximum fps
Scene "Fight" 105.0 average fps 42.0 minimum fps 191.0 maximum fps
Scene "Build" 119.5 average fps 81.0 minimum fps 166.0 maximum fps
Scene "Think" 51.6 average fps 33.0 minimum fps 93.0 maximum fps
Overall average framerate: 82.6 fpsAmúgy ezt a DX9 grafikát látva a Vantage űrtesztje elmehet a sunyiba a DX10-zel együtt, kb. mint Oblivion a Crysis-szal szemben (vizet leszámítva). Most megint kedvet kaptam a játékhoz, pedig anno abbahagytam, mert semmit nem tudtam csinálni benne. Igazából egyébként nem szembeszökő a különbség 4X vs. 8XAA, vagy AF és anélkül (a finombeállítások észrevehetőbbek), de ha már csúcskártyám van (legalábbis nem olyan rég még az volt), akkor max. grafikát használok.
Amúgy néztem 3DMark06-ot többféle beállítással, és míg default-on nagyjából a 9.9 szintjét hozta (amely 2-3%-ot gyorsult a 9.8-hoz képest), addig max. összetettséggel már lassabb volt a 9.10, ergo ezúttal is igazolódni látszik, amit mondtam: Az 5xxx karikhoz készült driverekkel veszik a 4xxx sorozat támogatása. Na, majd akkor lesz szivacs, ha valamely játékhoz kell az újabb, a régiek meg esetleg nem is mennek, de ez nem újdonság már az ATI-tól, legalábbis számomra. Szóval topiclakók, maradjatok a 9.9-nél!
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
woodpaul
őstag
Sziasztok!
Szerintetek ATI HD 4850 videókártyánál sokat számít, hogy 512MB vagy 1GB memória van-e rajta? Olyan nagy igényű játékoknál, mint a GTA4 sokat jelent ez a különbség?
Próbálok elcsípni 1GB-os verziót, de ha alig akad ennyi memóriával szerelt, lehet, nincs is akkora jelentősége?
Köszi annak, aki válaszol!
Androidő
-
szasanyi
félisten
válasz katt777 #8202 üzenetére
Az biztos, hogy ilyen játékokat látva nem értem miért erőltetik a DX11-et. Értem, hogy technology, meg haladni kell - no meg egy csomó VGA-t ell kell adni jó drágán -, de amíg ilyen grafika létezik, ami így megnyuvasztja a rendszert... inkább a DX10/10.1 API-t kellene megtanulni teljesen kihasználni, és jobban optimalizálni! Na, de lehet, ezt csak én gondolom így.
Annyi a gond, hogy a tesztedet nem nagyon tudom a sajátomhoz hasonlítani, mert nálam Vista 32bit (DX10) és 1440x900 felbontás van. -
katt777
félisten
válasz szasanyi #8210 üzenetére
Hát, hiába van DX10-ed, attól ez még DX9-ben fog menni. Felbontás nem annyira számít, mint a graf. minőség, de majd nézek neked egy kis felbontású tesztecskécskét is.
Reggel feljövök netre, remélem, addig kibírod. Fullban futtatom azt is, addig te is nézd meg úgy. Ne felejtsd el a 'more HDR'-t és a 'more coloured ships'-et is aktiválni!
Azért mondjuk az látszik, hogy nem sokban tér el a 2, nem?
Hol nyuvasztja ez a rendszert? 47FPS a legrosszabb még 1680-ban is, a telj. lehuppanása meg driver hiba, lehet, hogy egy régebbivel nem lenne jelen.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Hát én meg addig elvagyok a 4870-nel, amíg nem jön ki valami igényes játék (nem grafikailag, hanem játékilag), amire meg nem sok esélyt látok. Régi játékokat játszok újra low 3d profilokkal, csak ezt a rohadt Republic Commando-t nem tudom retolni, mert pályabetöltés végeztével mindig kidob. Gondolom ez is egy kivett támogatási opció a Catalyst-ból.
-
- = Zk = -
félisten
válasz plaschil #8183 üzenetére
nálam gázkonvektor van a szobában. a szgép felett van egy hőmérő.
amikor 16-18fokos szobám volt, a gép épphogy 25fokos volt (cshipset, amin egy Zalman spéci hűtés van), a proci épphogy 25-35 fokos volt...de az már a max max.
20-27fokos szobában képes 30-35fokra felkúszni a chipset. a proci súrolja ekkor a 60-at.
null tuning, és van egy 27centis oldalventim. plusz pár extra venti a gépben. igaz manuál szabályzósok, de ha feltekerem csutkára SEM érek el semmit....katt: én valahogy hajaznék egy 4890-re.....4870-ről szvsz nagy ugrás lenne...nem hatalmas, csak nagy...!
[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Calogero
addikt
Van egy HIS 4850 IceQ4 kártyám, és elkezdet rajjta zörögni a venti. Ezt garanciába cserélik nekem, vagy kár kínlódni vele, cseréljem le egy jobbra és kész?
-
szakalistvan
senior tag
válasz katt777 #8189 üzenetére
Átnéztem a topicot,xfx kizárva,őrá esett a választás: Sapphire 4850
-
Stirbi
addikt
válasz szakalistvan #8220 üzenetére
én ezt venném inkább [link] ezen legalább szabályozhato a venti
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz katt777 #8211 üzenetére
A DX verzió ebből a szempontból lehet mind1, de XP vs Vista az nem annyira. Hol nyuvasztja? Az a minimum FPS értékén látszik. Driver hiba? Lehet, de nem vagyok biztos benne... bár sztem oly mind1 az ok, amivel a gyengébb teljesítményt kell magyarázni.
Csinálok egy FULL grafikával futtatott tesztet, de a felbontást nem tudom 1440x900 fölé vinni. -
vhunor
őstag
válasz - = Zk = - #8216 üzenetére
Én mindennapi használat során (kerüljük a bencsmárkokat, nem érdekel hogy 35 vagy 80 vagy 200 fps, amíg normálisan játszható) lényegében sz@rt se éreztem a 4870 -> gtx 275 oc -> 4890 oc váltáskor. Ezért is van most downgrade project. Egyrészt kevesebb időm lesz ilyesmire, másrészt a hd4870 is több mint elég volt nekem fullhd-ben mindenre amikkel játszogatok (tény, hogy az nem a crysis és egyéb szarul kódolt stuff, hanem főleg RPG-k, most pl. Dragon Age lesz a soros, de jelenleg is fent van a Gothic III community peccsel, meg az Oblivion szarrá moddolva).
-
- = Zk = -
félisten
tehát szted nem érné meg....
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
feka007
veterán
Leteszteltem más 4850-et is (öcsém gépében van egy Vapor-X), és tényleg csak ennyit fut a kártya CoD4-ben, kajakra ugyanannyi volt az fps.. Ennyit a PH-s tesztről, ahol 10%-kal a 98GT felett futott a 4850 CoD4-ben.. Hát ennyit a reviewokról.. Mostmár csak hiszem ha látom van majd..
[ Szerkesztve ]
-
ugri21
tag
Sziasztok!
Most vettem egy Asus 4850EAH kártyát mert az 1950xtxem bedöglött. Elsőre NAGYON hangos a régihez képest. Valaki tapasztalt ilyet vagy az összes 4850 ilyen hangos??? Alapjáraton wondowsban hangos netezés közben.....játék közben elszáll
thxMSI p55-gd85, Intel i7 875K, Sapphire 5850 Toxic,Corsair Dominator Gt 4GB, Intel SSD 80GB, 2db Samsung 1TB,
-
vhunor
őstag
válasz - = Zk = - #8229 üzenetére
4870-ről 4890-re kb. 10k váltani most, szerintem nem ér annyit. Miért is érne, hiszen (hivatalosan) csak 100 mhz gpu órajelkülönbségért fizetsz ennyit, nomeg egy minimálisan optimalizált gpu-ért. Cserébe több feszt kér, jobban kell hűteni, és kb. 8-10%-kal gyorsabb , ami ha valami tényleg komolyabban akadozik nálam fullhd-ban, nem az a plusz 3-5 fps fogja megmenteni a világot. Amúgy is, ahogy jönnek kifele az újabb motoros játékok (itt nem dx11-re gondolok, hanem akár olyan dx9/dx10 hibridekre, amiket már annak a tudatában fejlesztettek, hogy a hd4000-es sorozat baromi nagy népszerűségnek örvend), egyre inkább kidomborodik az RV7xx architekturális fejlettsége, érzésem szerint még jó ideig elég lesz a teljesítménye, ha nem fps hajhász az ember.
-
- = Zk = -
félisten
értelek..
nem FPS Hunter vagyok, csak ugyebár FULLHD-ra keresnék egy hosszútávú partnert..
múlt évben bebuktam a 3870 X2-vel sajnos, helyette lett ez a 4870.
valóban elegendőnek érzem ezt a 4870-et, holott ez "csak" egy sima zafír ediSÜN.
egyedül a hűtést nem sikerűlt bevarázsolni RT-vel (ATT-t kihagyom), de mint katt teszteléséből kiderül, a külb anomáliákat BIOS elírás álltal csinálja....
kattnak honlapján van erre való orvosság, de nem merek a kártya BIOS-ához nyúlni, mert a 3870 X2 halála is az lett
lehet egy jobb hűtéssel meghálálna ezt-azt a kártya...." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
vhunor
őstag
válasz - = Zk = - #8233 üzenetére
Pedig best buy az ATT, rá kell szánni azt a fél-egy órát és utána minden megy mint a marikacsapás. Én utálom a rivatuner kezelőfelületét .
szerk: én is fullhd-ban tolom, ha holnap mégse jön HD5770 a hardverkerbe akkor veszek egy vapor-x 4870-et aztán csókolom.
[ Szerkesztve ]
-
Májsztró
addikt
Én most 4850-ről 4870-re való váltáson gondolkodtam. Szintén 10K-ba került volna nekem a dolog. De végül is úgy döntöttem ,hogy nekem nem ér meg az a +x mhz 10E forintot. 4850-essel is megy minden gond nélkül szerintem. Ráadásul nem is tudok a monitor miatt olyan felbontással játszani amit megakasztaná a kártyát.
-
- = Zk = -
félisten
hát nemtudom...valszeg marad ez a kártya, csak megajándékozom egy exxtra hűtéssel
nincs kedvem lepucolni a CCC-t
...." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
P100
senior tag
XFX HD4870 512MB DDR5 PCIE nagyon rossz kártya? Hűtője szar? Ezt vegyem, vagy inkább egy jobb HD4850-et?
Harcolj a hazádért, MAGYARORSZÁGÉRT! http://www.erepublik.com/hu/referrer/Hungarian+Soldier
-
vhunor
őstag
válasz - = Zk = - #8236 üzenetére
Fel se kell rakni
-
xrvman
őstag
Sapphire Ati 4870 esem van es van rajta ugye egy kompozit aljzat is. Az csak video kimenet? Bemenetet nem tud?
Mivel tudom megoldani, hogy legyen video bemenetem? Pl VHS kazettarol digitallizalni, vagy barmi? Mit celszeru venni?
Esetleg egy TV tuner kartyat azon van video in?[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
kösz, hogy szólni fogsz!
-
lipi67
nagyúr
Nem hiszem el! X-edszer újra telepítettem a Win7-et és..működik az ATT
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
emre
veterán
Amennyben a digizést tömörítetlen formába olvasod be, és az utómunkákat (vágás-tömörítés aviba pl.) videoszerkeztővel akkor még használható sima tuner. Ez viszont baromira helyigényes. Ha digizés közben tömöríted is akkor erősen leterheli a rendszert.
A VGA-n csak TV-out van, régebben voltak un VIVO-s kártyák amik bemenettel is rendelkeztek. (Hova tünt az All In Wonder vga???)
Nekem most egy leadtek PVR2000 tuner van, amit tud hardveresen tömöríteni ez sokkal kényelmesebb megoldás. Ha nem múló szeszélyről van szó akkor egy ilyent esetleg megéri megvenni
Viszont ha nem VHS az alapanyag, hanem pl. mini DV és van a kamerán, és az alaplapodod IEEE 1394 csatlakozó akkor felesleges a tuner, mivel egy videoszerkesztővel tömörítetlenül be tudod olvasni az anyagot.
[ Szerkesztve ]
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
katt777
félisten
válasz szasanyi #8225 üzenetére
Nem sokban különbözik az 1680x1050-es eredménytől, itt is látszik, hogy inkább a graf. összetettség a meghatározó, no és persze a CPU órajel, mint az már tegnap látszott:
X3 - Terran Conflict
CPU Info: Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 4.00GHz (8 CPUs)
Screen Resolution: 1440 x 900 * [32], fullscreen
Framerates
Scene "Trade" 55.1 average fps 21.0 minimum fps 129.0 maximum fps
Scene "Fight" 116.1 average fps 41.0 minimum fps 257.0 maximum fps
Scene "Build" 128.3 average fps 85.0 minimum fps 172.0 maximum fps
Scene "Think" 53.4 average fps 34.0 minimum fps 102.0 maximum fps
Overall average framerate: 88.2 fpsvhunor: Csak Crysis, Far Cry 2 és társaik esetében éreznél változást.
feka007: Semmi értelme olyan tesztnek, ahol kevés a processzor a VGA alá.
ugri21: Glaciator? Mert az biza' zajos.
- = Zk = -: ATT-szal kevesebb az aggódni valód, itt meg kapsz segítséget. Mellesleg teljes ATT beállítások vannak HD4870-hez a honlapomon, egészen a beállított grafikonokig. Uott RivaTuner leírás is, ha netán csak hűtést akarsz vezérelni a kártyán, de ATT többet tud, spórolásban is megéri.
P100: Az XFX szar úgy, ahogy van.
lipi67: Egyébként amíg nem jártál erre, több új verzió is kijött. Bár, gondolom, /pillanat eszed ágában sincs kipróbálni, inkább fogdosod a madarakat. Lényegében akkor a user error mibenlétét továbbra is homály fedi.
-
lipi67
nagyúr
válasz katt777 #8244 üzenetére
Azért nem jártam erre, mert pont arra jártam!
Kben..nem u.az a ver működik. Win7-nél nem 64bit, hanem 32bit van most, és az ATT se a 1.6.9.1391-ver, hanem 1.5.9.1294 vagy mi.(névjegyből néztem, mikor telepítettem elvileg 1.6.9. 14xx beta vagy micsoda volt) Lényeg: A regeddel tök jól működik minden, csak itt 0,9xxv -ot kap 2D-ben s nem 0,843V-ot (azt nem is engedélyezi.)
Ja! Mikor tegnap feltettem, telepítésnél nem volt olyan nem ref. 4870-es GDDR5-ös bizb@sz. Kben..2 külön HDD-n 2 oprendszer, kisérletezhetek a másikon, csak mondd, hogy mit próbáljak majd ki![ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs