Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz thyeby #6158 üzenetére

    "Soká biztosan azt gondolja erről,"

    Hát, persze, hogy ingattam a fejemet, amikor itt mindenféle nagyondrága védelmi rendszerekről beszélünk és Te az alubetét körüli forgácsrepülés "ellenérveként" az ott figyelő kisinast hozod fel. Szerintem Te sem gondolod komolyan, hogy úgy kellene fűrészelni, hogy közben gyerek futkározik a lábad alatt, de azért feldobod ezt a magas lasztit... Egyébként nekem is van négy gyerkőcöm, úgyhogy nem vagyok tapasztalat híján.

    Visszatérve a betétre: nem értettél félre, én kétféle problémáról beszéltem:
    1. mélyebben van a betét az asztal síkjánál
    2. túl széles a rés, amibe a fűrészlap merül

    Egyébként nem lehetetlen, hogy magával a géppel vágd ki a rést, de én utána kiszedném a betétet és egy finom reszelővel feltágítanám azt a rést még pár tizeddel.
    De azért most én ezt erőteljesen feltételes módban írom, mert nem vagyok meggyőződve 100%-ig arról, hogy a közel 0-ás tűrésű alubetét munkavédelem szempontjából megfelelő-e? A műanyag betétnek van annyi előnye, hogy zűr esetén törik. Persze az alu sem sokkal merevebb... Tulajdonképpen azt kellene tudni, hogy mi történik legrosszabb esetben? Szorulás esetén robbanhat-e a tárcsa, repülhetnek-e a keményfémlapkák, vagy hamarabb szorul meg a lap, áll le a motor? A pontos válaszokat nem tudom.

    A kérdést úgy is feltehettem volna, hogy azért van minden gyári gépben műanyag betét nagy réssel, hogy a gyártási egyenetlenségeket kiküszöböljék, vagy mert a szűk rés balesetveszélyes?

Új hozzászólás Aktív témák