Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz Madmax81 #20642 üzenetére

    "Neked mi nem tetszik azon hogy a falra nyílik,"

    Igyekeztem olyan dolgot észrevételezni, ami véletlenül sem a Te hibád :) Ez az építész dolga. De úgy gondolom, hogy ezt az ajtókivágást nem építész tervezte oda. Kivétel persze mindig akad, meg ki tudja milyen egyéb okok játszottak közre, de ha általánosítani akarok: építész ilyet nem csinál :)

    Egyébként megmagyarázni, hogy miért nem szerencsés az ilyen, kicsit nehézkes, egyszerűen arról van szó, hogy összhatásában kicsit "nyomi" lesz. Aránytalan, ha úgy tetszik.
    De mondom, Neked ehhez nincs sok közöd, maximum annyit mérlegelhetsz, hogy mi jobb, ha keskenyebb ajtót teszel oda és kényelmetlenebb lesz a közlekedés vagy ha kihasználod a teljes ajtórés szélességet.

    Még eszembe jutott egy hasonlat. Annak idején, amikor az építészetben több pénz jutott a "nagyvonalú emberi léptékekre" (lásd mondjuk a pesti bérházakat) ott volt négyméteres belmagasság és az ajtók is 2,80 körüliek voltak. Most 2,10-nél tartunk és persze lehetne alacsonyabb is, hiszen ha 1,80 vagyok, akkor már az 1,90-be sem verném be a fejemet mégis, ha annyi lenne az ajtó, akkor az rossz érzéssel töltene el. Ebben az értelemben érzem kellemetlennek, ha egy ajtó rá van nyomva a falra.

    Az, hogy 4 pánton fordul az ajtó, nekem kimondottan tetszik. legalább azt sugallja, hogy nem történik nagy baj, ha a gyerek belecsimpaszkodik kilincsekbe :)

Új hozzászólás Aktív témák