Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Speciali

    tag

    válasz thyeby #13759 üzenetére

    Nem értem egészen. Azt írod itt nincs olyan minőség, mint a németeknél. Viszont azt is írtad, hogy nem értetted, mitől selejt egy szerinted hibátlan termék.
    A fontos pozíciókban németek vannak a német gyárakban. És ahogy te is írtad, ők nem pisálnak a fotelba. Vagyis nem fog szarabb termék kikerülni a nálunk található német gyárakból sem.
    Azért nem lehet plusz pénzt kérni, hogy kínai minőség, ez igaz, de nem is erről volt szó, hanem a Kínában gyártott márkás termék rosszabb e az anyaországban gyártottaknál. Nem lehet rosszabb, mert ugyan abból az anyagból, ugyan olyan gépsoron készülnek, nagyon kevés emberi tényezővel. Persze jobban el lehet sütni egy Japan feliratú Makitát, mint egy China matricásat. De ez csak szubjektum, valós tartalmi különbség nincs.
    Tehát nem azért kérnek pénzt, hogy kínai minőség, hanem magát a márkát, a márkanevet fizettetik meg. És attól nem lesz kínai egy Makita, mert kínában készült. Ha szarabbak a mai márkás termékek, az nem a kínai gyártás miatt van. Hanem a nagy spórolás miatt, aminek csak egyik következménye az olcsóbb kínai gyártás. De a spórolás itt nem állt meg, hanem silányabbak a felhasznált anyagok is. Készülhet Németországban is az adott termék, ha egy eleve kisebb élettartamra tervezett terméket készítenek, mint amit előtte megszoktunk.

    Igen, a minőség mindig viszonylagos. Többek között ezért is akarok Németo.ba menni, hogy megtapasztaljam testközelből a híres német precizitást, de főleg a szemléletet. Igazából mindig ez a sarkos német szemlélet állt hozzám közel a munkában. És ezért nem pl. Angliába megyek. Egyik asztalos haverom Angliában dolgozik évek óta. Na hát ott "angol minőség" van ahogy meséli. A fizetés jóval több, de sem a mentalitás, sem az egész közeg nem szimpatikus ami ott van.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák