Új hozzászólás Aktív témák

  • Milka 78

    nagyúr

    Ma megkaptam az [Xtreamer Elvira] nevű média lejátszómat.Egy r6c-t váltott és ahhoz is fogom hasonlítani,mert a két gép közt nincs olyan nagy difi árba(kb.4500-5000ft).
    A dobozban gép,távirányító(elemekkel)és egy rca kábel található.
    Az indítás villámgyorsan zajlik és amire a menübe(angol) elzongoráztam a file menüig már be is tekerte a 320-as(ősrégi Samu) külső tápos viyómat és egy 8gb-s Corsai Pen-t(ez utóbbit usb hubról),mindezt 8-10 sec alatt.Itt már rávert az R6C-re aminél zsoltárokat kellett dalolnom,hogy egyáltalán felismerje a ráaggatott cumókat.(ez utóbbi valami típushiba lehet,mert mind a 3 R6C csinálja nálam különböző pendrive és külső vinyóknál is,függetlenül a tipusuk/méretüktől)
    A menüje egész pofás ebben az árkategóriában és felüdülés az eddigihez képest.Az FW-t menü alól egy penről frissítettem,pofon egyszerűen(2-3 perc alatt megvolt).
    Ami nagyon tetszik,hogy a feliratokat eszméletlen részletességgel lehet személyre szabni úgy mint pzició,méret és szín,de a felirat betűihez külön keretet lehet hozzárendelni és annak is lehet a színét nagyságát variálni(pl: sárga színhez fekete keretet rendeltem és annak a vastagságát tovább növeltem,így jóval kontúrosabb,olvashatóbb lett). Itt fényéveket ver az R6C-re.A másik ami tetszik,hogy a felirat egyedi beállításait tárolja(még kikapcsolás után is).Ez például sorozatoknál vagy sok részes Animéknél baromi jól jön,mert az R6C nem jegyezte meg és minden résznél külön újra kellett zongorázni mindent.
    Ami szintén nagy öröm,hogy a feliratok időzítéséhez nem kell külön a menübe turkálni,mert külön gyors gomb van a távirányítón amiért hatalmas nagy piros pont jár tőlem(ez is Animéseknek jön jól).
    Ha már távirányító...egyszerű,letisztult,kényelmes és baromira kézre áll.Itt megint az R6C-t tudom ellenpéldának hozni,mert annak a távirányítója a vicc kategóriát kimeríti.Ergonómiailag kezelhetetlen(több hónap alatt is keresgéltem a gombokat rajta) és még célba is kellett lőni vele(Elviránál nincs ilyen gond),hogy működjön.
    A külső tápos DVD írómat simán felismerte és be is olvasta a másolt dvd-t(mkv 1080p),de ezt a részét a külső vinyók miatt nem nagyon használom.
    A kép méretezése is nagyon tetszetős.A nagyítást nem előre beállított értékekkel megy mint az R6C-n(1x,2x,stb...)hanem be tudod állítani széltébe és hosszába lépésenként,úgy ahogy az neked tetszik.Ilyennel a Hyundai L110-esemen találkoztam ami közel 25 ropis volt,így meglepő,hogy egy 15-16 ropis készülék tudja mindezt.
    Az gép egyetlen nyűgje a fent említett csili-villi menüje ami miatt a főmenübe kicsit lomhán viselkedik a gép.A távirányító megnyomása után durván 1mp után reagál,ha meg elkezded nyomkodni kettesével ugrál.Itt jobb megfontolt lassú nyomásokkal irányítani.Természetesen lejátszásnál már nyoma sincs ennek a késésnek gyorsan reagál a gombokra(pause,stop,stb...)
    A filmek közbeni tekerés is sokkal folyamatosabb(nálam az R6C össze vissza akadozott). Nem tudom,hogy az a +100mhz-es órajel jótékony hatása e,de gyorsabb e téren is a gép az tuti.
    Pozitívumként tudom még megemlíteni a 2 év garit is az R6C 1 évével szemben.

    Összességében első ránézésre nagyon pozitív a gép és kellemes csalódás,mert bevallom féltem tőle.A 15500 ft-os áráért meglepő tudása van(legalább is ezen a belépő szinten)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák