Új hozzászólás Aktív témák

  • khorvat

    senior tag

    válasz Intruder2k5 #2845 üzenetére

    NVRAM magyarázatot köszi, akkor maradok a JFFS-nél ha fstab-ról van szó!

    Ezek szerint tévedek? - Igen, mert én is néztem a videót de a v115-ben és v116-ban sem kellett kézzel változtatni semmin! Kb. a videón is csak a szemléltetés miatt csinálja a váltásokat.
    Csak simán bejelölted a webes felületen az NTFS-t, és a paragont használja? - Pontosan, ami meglepett kicsit, de egyben örültem is egyszerűbb így a használat elkezdése!

    ntfs-3g kézi mountolást végül nem tudtam már kipróbálni, mert a mentés után sikeresen elszúrtam a partíciót RAW lett belőle:)

    Ami érdekes volt és már nem emlékszem mitől, de a HDD elején és végén 1-1% üresen partícionálatlanul maradt, így volt használva egész januárban! Azért kicsit sajnáltam ezt a 2x 27,5GB-ot és inkább csináltam egy teljes partíció törlést majd létrehoztam egy új full NTFS partíciót. Eredmény nagyobb tárhely, elején 1MB szabad hely, végén pedig 500kb azért ez már mindjárt más!
    Fstab fájlt módosítottam az új UUID azonosítóval, FStype maradt ufsd, Options rw,nodev,noatime,nls=utf8,force lett, Dump maradt 0 és Pass is maradt a régi azaz 0!
    Router reboot után egyből fstab alapján sikeresen mountolódott a HDD a /nas mappába!
    Eddig sikeres a 2. neki futás, remélem most már nem lesznek leszakadások, ha mégis akkor pedig gyári FW-t fogom kipróbálni!

Új hozzászólás Aktív témák