Új hozzászólás Aktív témák

  • Spec

    őstag

    Sziasztok!
    Adott egy ASUS RT-AX58U v2 típusú router. Olyan gondom van vele pár hete, hogy kegyetlen lassan töltenek be a weboldalak. Korábban nem volt ilyen gond, és a beállításokat se babráltam, ezért arra gyanakszom, hogy valamelyik firmware frissítés okozta ezt.
    A net sebességgel nincs gond, T-s 300 megás optikai net van, többször is teszteltem, és mind a sebesség, mind a ping kifogástalan. Sima vezetékes gigabites LAN, PC-n, tehát még csak nem is wifi-s kapcsolódás. Alapvetően a folyamatos sebességgel sincs gond.
    A probléma, ha a böngészőben rányomok egy linkre, vagy beírok egy web címet, akkor 3-5 sec (néha még több is) míg egyáltalán elkezdi tölteni az adott oldalt, addig csak megy a homokórázás, és nem történik semmi. Utána viszont gyorsan betölt.
    Gondoltam esetleg a DNS szerverre, hogy az okozhatja, mert AdGuard-ra volt állítva, de hiába teszem át ISP-re, Google-re, Cloudflare-re, ugyanaz az eredmény. Több böngészőt is próbáltam, Chrome-ban, Edge-ben, Brave-ben is közel azonos a helyzet.
    Van ötlet, hogy mi okozhatja ezt?
    Gyanakszom még a TrendMicro-féle 3rd party szolgáltatásokra (AiProtection, Parental Control), mert ezek aktívak, és még nem is próbáltam kikapcsolni (nem is szeretném). Ezek korábban is aktívak voltak, de nem okoztak ilyen lassulást. Van aki ugyanúgy használja ezeket a funkciókat, és esetleg tapasztalt hasonló lassulást a weboldalak betöltésekor?
    Előre is köszi a válaszokat!

    "They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

Új hozzászólás Aktív témák