Új hozzászólás Aktív témák

  • Clemi

    veterán

    Sziasztok,

    A következőkben szeretnék tippet kérni... Digi1000 net van a lakásban, optikai kábelen. Ehhez a Digi saját Huawei modemje az első lépés, ami modemnek van beállítva és a saját Asus RT-AX58U router osztja szét a lakásban a bejövő jelet. A routertől kb 12 m-es kábelen (jelenleg CAT5e) jut el egy gigabites switch-hez, majd onnan 1-1 méteres kábelen a két asztali géphez. Van valami tippetek, hogy mi okozhatja ezt a lényeges sebesség csökkenést? A routeren belül szinte minden menüpont alapbeállításon van. Megjegyzem a Wifi sebesség még szarabb. Az apple TV egy 80 cm-es kábelen közvetlenül a router mellett, 650/320 Mbps-t tud, míg Wifi-n ennek csak a felét 340/230 Mbps-t, de az Iphone-nál ugyanez a helyzet, közvetlenül a router mellett mérve átlagban 5-600/250-300 Mbps-t tud.

    A képen látszik, hogy a routeren belül mérve gyakorlatilag megvan a kellő letöltési sebesség, viszont ha böngészőben vagy az applikációban mérem, akkor lényeges sebesség csökkenés van. Próbáltam CAT6 kábelt közvetlenül a routerből a PC-be, (na meg a CAT5e-vel szintén kihagyva a switch-et) de a sebességek semmit nem változtak.
    A mérések során, semmilyen más adatforgalmat generáló cucc nem volt bekapcsolva, kizárólag a PC amin ilyenkor más adatforgalom nem volt.

Új hozzászólás Aktív témák