Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 5 Pro teszt
- Xbox One
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- 20 évvel ezelőtt jelent meg a Half-Life 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Call of Duty: Black Ops 6
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
Üdv !
Egy Asus P5KC alaplapom van, amiben egy Sapphire HD4670-et (pont olyan, mint ami a PH teszben is szerepelt: [link]) tervezek voltmoddolni, elég komoly feszemeléssel.
Ugye ilyenkor a fogyasztás is szépen meg tud nőni, az lenne a kérdésem, hogy szerintetek az alaplap kb. mekkora teljesítményt tud max. leadni a PCI-E portján keresztül ?
A hivatalos 75W-nál gondolom azért jócskán többet, de mekkora esélye van, hogy kevés lesz a végén a kártyának ?
Elég komolyan emelhető a feszültség a kártyán, és ebben a leírásban [link] pl. 1200MHz-et is elértek vele (a gyári órajel 750) ! -
atesss
addikt
válasz Tommyxyz #14548 üzenetére
Hát 75W biztos nem lesz elég a kártyának.
Megkérdeztem, aki 1200Mhz-re húzta (ez + 60%), az alap 1,25V-os feszültséget kb. 1,6V-ra kellett emelni hozzá (ez + 28%). Ezzel pedig elég dúrván megnőhet a fogyasztás, elméletileg akár több mint 2x-re is !
69W-os alap TDP-t nézve, a feszültséggel négyzetesen, plusz az órajellel lineárisan növekvő fogyasztást számítva elvileg 180W-ra menne fel a fogyasztás.
Neki egyébként egy P35-ös Gigabyte lapja volt, azzal nem volt problémája.Ez az aláírásodban lévő gainward hd4850 ?
Mondjuk annak alapból van + tápcsatija, tehát szerintem alapból azzal számol a kártya, hogy azt is rárakják. De 73W lenne csak a TDP-je a 4850-nek ? Ezt azért kétlem. -
atesss
addikt
válasz gardener #14563 üzenetére
Ha nagyon olcsón kell VT, akkor én egy E3000 szériás procit ajánlok, messze a legjobb ár/érték arányú most.
Én is ezt veszek nemsokára a P5KC-mbe. A legújabb Biossal támogatja hivatalosan is. De egyébként a legtöbb olyan alaplapban is működik, ami elvileg nem is támogatja.
De ha félreértettem volna, és nálad kell is a négymagos számítási kapacitása, akkor persze ez tárgytalan. -
atesss
addikt
Üdv !
Az Asus P5KC támogatna 2*4GB DDR-3 ramot ?
Vagyis első kérdésként támogatja-e a 4GB-os modulokat ?Az ára miatt elsősorban egy alap Kingmax TinyBGA 1333Mhz-es jöhetne majd szóba alapvetően, de persze ha épp ezzel nem megy, más hasonló árkategóriájúval meg igen, akkor más is ok.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest